Már bocs de te sem vagy az akire tudnék tőzsdei befektetést építeni én is mint sok mindenki más információs szerzésre használom a fórumot ha valamit ne talán talán elnézek valaki lehet hogy beíregyhasznosinfót ennyi és semmi több
Sosem adok el esésben. Megnéztem, az izraeli konfliktus előtt vettem egy nappal, magában az esésben nem, viszont az áprilisi vám alatti esést végig vettem.
Én úgy gondolom, hogy negatív hírre igenis esik mindegyik részvény. Például itt van ez a lehetséges iráni konfliktus. Ha kirobban az egész BÉT esni fog.
ÖNYP költségével semmi baj nincs, a 30 éves TKM-ek 0.7-09% között vannak, a 20 éves TKM-ek 1-1.2% között, bef alapokhoz és nyugdíjbiztosításokhoz képest kifejezetten olcsó. De ha magadnak tradelsz és nem buy-and-holdban tolod olcsó ETF-ekben, akkor is összeszedsz magadnak ennyi költséget a kereskedésből. Az ÖNYP-pal a baj az, hogy a pénzedhez nem, vagy csak részben juthatsz hozzá 20-30 évig, tehát ott van egy nagyon szigorú likviditási büntetés, ami miatt csak bizonyos feltételek teljesülése mellett ajánlanám. Ha valakinek a munkáltatója tol bele pénzt, az például ilyen feltétel. Amúgy az ÖNYP-ba betolt pénz mehet TBSZ-re ETF-re, de akkor tényleg nem szabad piszkálni. Ha valaki piszkálja, akkor költségben pont olyan jó az ÖNYP is.
Tehát minden magyar részvénynek ugyanannyi volt az 1,3,5,10 éves hozama, értem, hiszen minden együtt mozog... BÉT-en belül is lehet és kell diverzifikálni És természetesen a piacok között is, de ezek annyira alap dolgok, hogy kár, hogy innen kell indulni..
Nem teljesen ertelek. A birosag tette a dolgat es megallapitotta hogy az elnoknek nem volt jogkore meglepni a vamokat. Amit amugy nem kevesen jeleztek is elore. Trump csak arra jatszot hogy neki elneznek mindent es ha gyorsan bevezeti majd nem lehet visszacsinalni mar. De megha lassan is azert az intezmenyek mukodtek es ez most eleg nagy kopp Trumpnak. Kerdes mit fognak ra reagalni. Elfogadjak a legfelso birosag donteset vagy figyelmen kivul hagyjak ahogy jo par esetben is tettek akar alkotmanyos jogokkal is csak kissebb tetnel.
valószínűleg már akkor megvolt a hír,h eltörölték a trump féle vámokat. és már akkor tudták az okosok. nq-t levitték 24600-ra, most meg 25100, "fasza.".
Nem is értem minek választanak ezek elnököt meg szenátust? Elég lenne oda három bíró majd az mindent megmond. Anarchia! Ennél az is jobb lenne ha maradnak a vámok. Vicc az egész bagázs.
vámosztalék 2000 USD / kopf. ki adja vissza? a 170.-180 MRD-ot ,a mit beszedtek, vissza kell adni, ki fogja vissszaadni? épp amikor rommá verték volna őket, jön egy ilyen hír..... a sors keze.........
OTP részvényesek ide!