A tőzsde ritkán unalmas mostanában. Az egyszer biztos, hogy mindig van min gondolkodni. Igazából egy kérdés van, de az folyamatosan: mi most a helyzet és ebből következően mit érdemes csinálni, vagy hogy lehet pénzre váltani, amennyiben az lehetséges. Egyebekben, bár most még sokan örömködnek még az eséseknek is, mert ami kint megy az ma enyhén szólva is, nem túl szép. Bár nem otp téma, de minden, ami tőzsde és részvény az az otp-re is nyilván hat. Vannak olyan helyzetek, amikor az általános helyzet felülírja az egyedi részvény helyzetét. Szóval ténylegesen lehet azt mondani a kinti piacokra bármennyire is tagadják, hogy iszonyatosan túl van húzva és szét lehet barmolni azért egy idő után, bármennyire is nem ezt akarja a tudjuk, hogy ki, aki már egy ideje rángatja a piacokat. Szóval kialakulhat egy olyan helyzet, amikor már annyira elcseszi, hogy nem tudja helyrehozni még, ha akarná is, akkor sem. Mondjuk elindul egy ki turbulencia eséske. Mint most. Aztán esetleg nem jön a szokásos forgatókönyv, a visszapattanás. Aztán mondjuk elkezdenek mégiscsak realizálni a már igencsak szép nyereségekben ülők, a nyilvánvalóan túlértékelt, lufi, mém, és többi 100x-osan túlfújt papírokból. Máris kész egy komolyabb korrekció, netán nagyobb esés. Ha nagyon akarják el lehet rontani a dolgokat. A vámokkal, feszkókkal, leállásokkal, mindenféle konfrontációval. Egyszer csak megfordulhat minden. Reméljük, nem ez lesz.
Kivéve ha mégis leminősítenek. Akkor "kötelező" dobás van több alapnak, boldog-boldogtalant elérnek a stopjaik. 10 MRd-okban mérthetőek. de várjuk ki a hétfőt. OTP bezárt, nem pofozták. én is várok nagy esést ,semmit. " hír alapú" , köv hétn jön a felpatt.
Pontosan azért, amit írtál. Addig volt long, amíg tudták tolni a szekeret. Nem furcsa, hogy pont pénteken ATH -ról lefikkan -700 pontt a nasdaq? amikor már 10-20-30 napja emelkedett megállás nélkül? valaki írta.. az arany ATH.. tőzsde is...valamelyik nem ok. Melyik volt a nem ok? a tőzsde.
Lehet naivitás a részemről, :) de most ez az usa-kína fellángolás és tőzsdei turbulencia nem feltétlenül kellene, hogy ránk is érdemben hasson. Nem vagyunk se Kína se USA. Viszont ez egy nyugodt biztonságos piac, :D inkább jöhetnek onnan ide a befektetők, és akkor sínen vagyunk...
Záróban kivágtam a több mint 25 millás packom...azt hiszem jól döntöttem, bár én inkább egy leminősítéstől tartottam....bár akár hétfő reggelre még egy happy end is lehet a vége ... :)
Amugy ez nem bir magaval? Reg beszeltek mar rola igy gyorsan tesz rola, hogy o legyen a tema. Na meg ahogy irjak nem kapott nobel dijat igy gyorsan ideges lett. A fia szazmilliokat keresett a kripton mivel o az elnok es kisse benfentes infokkal kereskedik. A haverjai milliardokat kerestek ezzel el is dicsekedett. Es erre a szerencsetlenre szavaztak amerikaiak millioi . Csak tudnam miert. Ott is kb az iskolazatlanok szavaznak erre .
Amugy ez nem bir magaval? Reg beszeltek mar rola igy gyorsan tesz rola, hogy o legyen a tema. Na meg ahogy irjak nem kapott nobel dijat igy gyorsan ideges lett. A fia szazmilliokat keresett a kripton mivel o az elnok es kisse benfentes infokkal kereskedik. A haverjai milliardokat kerestek ezzel el is dicsekedett. Es erre a szerencsetlenre szavaztak amerikaiak millioi . Csak tudnam miert. Ott is kb az iskolazatlanok szavaznak erre .
OTP részvényesek ide!