A felelősen gondolkodó állampolgárok , csak erre a következtetésre juthatnak , osztom az Ön véleményét ! Nem is értem azt aki nem látja , hogy hová vezetett az eddigi rendszer ? Ez a téma legalább annyira fontos , mint egy részvény elemzése !
Ne nyavajogjatok, a hanyatló nyugaton/EU-ban 21 országban van progresszív adózás, semmi probléma nincs vele. Az emberek a propagandamédia által sugalttal ellentétben jellemzően jobban érzik magukat mint mi itt. Itt van egykulcsos adó csak: Bulgária, Magyarország. Románia. Észtország, Litvánia, Lettország. No comment. Az igazságosság nem ott kezdődik, hogy mindenki adózon ugyanannyi százalékot, ez csak egy jól hangzó szlogen, ami ide vezet, hogy tömegesen szegényednek el és szakadnak le rétegek aztán lehet panaszkodni a csövesekre meg a prolikra. Amúgy rohadtul van középosztály, én is ott vagyok és minden munkatársam, IT, Telekom, Banki szféra, sorolhatnám, amúgy alsó középosztályba tartozik az is akinek van stabil munkája, bevétele egy lakása, némi megtakarítása, nem hiszem, hogy ez kevés ember. Persze én az alsó középosztályig nem emelnék adót de a felső középosztály kicsit elbírhatna többet, hogy a minimálbér meg kevesebbet adózhasson és ne legyünk egymillió létminimum alatti országa. Én szívesen tennék bele többet egyetlen feltétellel, ami nagyon fontos! Ne a NER meg a lölö költse már el az adómat, lássam hasznosulni, legyen átlátható a költségvetés elköltése. Ne is a megafon meg a propagandisták meg a felesleges nemzeti konzultáció... Ezektől már hányok. Bocs az offtopik kirohanásért.
....pedig itt gyaníthatóan mindenki saját maga ért el mindent :o) (és nem ner-es támogatásokkal ) a politika mindenhova beszivárog pedig 2 kérdés megoldhatja a "problémát" 1. gyarapodtál-e a fennálló rendszerben az elmúlt 16 évben ? - ha igen akkor ezt nem kockáztatod ha nem akkor változást akarsz 2 az ideológia/erkölcsi véleményed miatt hajlandó vagy feladni a 15 év alatt elért eredményeidet/további gyarapodásodat kockáztatni ? ha igen változást akarsz ha nem nem.
"Semmiféle olyan adóemeléssel nem értek egyet ami a bért érinti vagy a megszerzett vagyont." - Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni. Nehéz volt elfogadnom azt, hogy (amikor elkezdtem barátkozni a tőzsde világával, 3 évvel ezelőtt, OTP elsőnek) amit megadóztatva megszereztem vagyont, majd azt kockáztatva, nyereség esetén adózzam le. Ellenben nem kapok segítséget, ha nem jön össze és vesztéségem lesz.. Ha jó, akkor együtt legyen jó, de ha rossz, akkor 'bocsi egyedül maradtál'. Véleményem szerint nem az adók fogják megoldani a hiányokat, leginkább azon kellene dolgozni (bárkinek aki kormányon ül és/vagy szeretne) , hogyan lehet megoldani, hogy ne legyen hiány. Ok-okozat. Gyökérok megszüntetés.
Na látod az ilyen hülyeségek és hülyék miatt ellenzem az egészet..... szóval vagyok 36 éves, ez idő alatt nulla támogatást kaptam az államtól (pedig nem lölő családjába születtem hogy felvetett a pénz vagy a szüleimet) Amit elértem azért megdolgoztam és nem loptam..... Egy szó mint száz mivel tanultam sokat, ügyesebb voltam mint az átlag és ezért jobban keresek, mindezt bármilyen hátszél nélkül ezért rohadjak meg és adózzak többet mert támogassuk a szegényeket? (mármint ez csak a jelige, mert a pénz lölő zsebébe menne, vagy ha kormányváltás lesz akkor is lesznek akik csak vámolják a költségvetést, max kevésbé) Nekem ne kezdje el senki magyarázni hogy mert valakinek rosszabbul megy a sora támogassam..... támogatom most is , 1 millió fizetés után 150 ezer forinttal mondjuk (tehát 200 ezres fizu után fizetendő 30 ezernek ez az 5 szöröse) Szóval ha valaki több fizetésből él többet is adózik, de ez nem elég rohadjon meg a szomszéd tehene is..... adózzon még többet. Semmiféle olyan adóemeléssel nem értek egyet ami a bért érinti vagy a megszerzett vagyont. A fogyasztást adóztathatjuk nem érdekel, de amiért megdolgoztam urambocsá hagyjuk már ki..... mindig is volt mindig is lesz állami újraelosztás..... de ez már ilyen sokadik bőr lehúzása a lopás érdekében.... továbbá az éledező középosztályt ismét lehúzná a mélybe.
Tetszik ez az adó miatti jajveszékelés. És hogy a tőkejövedelem illetve a vagyon még véletlenül se adózzon, mondja az, akinek van. Pedig előbb-utóbb adózni fog, jobb ha az ember lélekben felkészül, és a jelenlegi helyzetet egy kegyelmi időszaknak tekinti. A középosztály látható vagyona bizony ott van a célkeresztben.
De gondolom továbbhárítod a költségeid. Gondolj bele abba hogy aki nem tudja továbbhárítani ... persze most Én sem tudom továbbhárítani mert leállt a piacom, de legalább pihenek és nem fizetek adót. :-)
Van vagy 150 fele ado mar most is, erre te bevezetnel meg vagy 20at?Remelem soha nem kerulsz politika kozelebe, es ne is irogass ilyeneket nyilvanos helyeken mert ezzel csak otleteket adsz a semmirekello politikusoknak. Miert kene nekem adot fizetni azert mert szeretem a kolat, a csipszet, hamburgert, stb.? Az en egeszsegemet ne akarja "megvedeni" a kormany ugy, hogy betilt ezt-azt vagy megadoztatja mert szerinte az karos nekem. Hagy dontsem mar el en, hogy mivel mergezem magam, es ne buntessen azert, mert nem azt fogyasztom amit szerinte nekem fogyasztanom kellene. Miert kell nekem adot fizetni az orokseg utan? Az nem kereset hanem "ajandek" attol aki meghal. Vagy miert kell adot fizetnem ingatlan vasarlaskor? Olyan penzbol veszem ami utan mar adoztam. Szja meg tarsasagi ado kellene csak, es eleg is lenne mindenre, ha nem lopnak el a politikusok.
OTP részvényesek ide!