Nasdaq elméletem, spekulációm: https://kephost.net/p/MjAyODI4OQ.png 22920-900 értéket próbálják tartani. 6db órás gyertya üti, fel-fel ugorva. "gyakorlatilag oldalazásnak tekinthető",hogy lefele bővüljön a 4h, teret adva a további esésnek. Alap TA: megnézem mi van ott, miért ott erőlködik. 10 napig ütötte ezt a szintet, egy a FED.-es Powell "kirúgásával kapcsolatos" hír lebillentette a gyertyát a box elején, majd másnap átütötték, tehát gyakorlatilag egy fals hírből merítettek erőt, lendületet, amely lendület eddig tartott. Itt a bizonyítás pillanata. Ha megtámasztják, megfogják, nem engedik aláesni, az OTP tovább oldalazhat, ellenben ha elengedik a hulló késeket, mint kés a vajon. Folyamatosan 22920-en áll a Nasdaq. 10perc múlva nyitnak. GAP-el, ez már biztos.
Ezek szimplán ötletelések TA alapján, aki erre "negatívat" nyom, az írja le miért! Az, hogy valaki nem akarja, hogy essen mert akkor is 30K-ra kell mennie ha senki sem veszi, az nem válasz, van ennek egy folyamata. Aki mást lát bele, az mondja, hogy mit, aztán lehet persze neki lesz igaza.
Leírtam én mit gondolok. Jönnek a negatívok, már hozzászoktam. Ott a kép, a gondolatok. De leírtam azt is, hogy meddig érdemes várni. Inkább tartást javaslok, bizonyos feltételek mellett. Lehet 1-2 nap és Trump felül Zorro lovára, ami már fehér, nem fekete, és vágtatunk a mennyország kapuja fele, és két nap múlva az OTP 30K, mert Trump is elkezdi venni, mint a bitcoint... 14:30 USA adatok jönnek 16:00 szintén. Én azt szoktam mondani, ha fordulás van, valamiért rosszak jönnek... majd most kiderül, igazam van-e.
rajzoltam egy aktuálisat: https://kephost.net/p/MjAyODUwOQ.png ha ma esne, a mai sávalj durván 27600 környéke, "mágikusan". nem a fő aljat teszteli, hanem eggyel fentebb, szimplán betudom annak, hogy erős a funda, emiatt szintet lépett. 1 emelettel lentebb a legalsó vonal, ha mégis esne, ismétlem: HA. Vagy esik, vagy nem. simán kivárhat 28400-nél. Eséshez eladó kell, eladó nélkül nincs semmi, ehhez tehát nem szabad esni, mert akkor előkerülnek a pánikos eladók. ahogy én rajzoltam (tudom a 86. scenario és kép), úgy van egy emelkedő alj formáció a kitörés óta, a próbálkozás megvan vs. csökkenő tetők: szűkül a mozgástér. negatív jelzések: pici inverz kalapács / vagy ahogy esetleg macus hívná Macus : Gravestone Doji: Open 28500, Napi max 28690: Close 28500. A TA szerint önmagában ez a jel kevés, megerősítés kell, vagyis ott nyit, ahol zárt, vagy alatta: mai open: 28470, ha így nézzük: GAP-el nyitott 28500>28470, visszatöltötte, és piros. 28560-nál elakadt. A napi gyertyát a nap végén kell nézni. 17óráig még sok víz lefolyik a Dunán, nem elképzelhetetlen egy 28400-as megnyugvó "majd kiderül" gyertya zárás nap végére. Aztán kiderül mit művelnek éjszaka egymással DAX vs. USA. Kalapács: jel + 1 piros: megerősítés + 2 piros: trendfordítő, további megerősítés + 3 piros: új alj,aljtörés: trendfordulás. Jelenleg még a +1-nél "spekulálunk".
25100-et gondolom a legerősebbnek. erről pattant egyrészt legutóbb. 23100 dupla alj után ebből tört ki és lett 27k. A trump féle csetepaté után amikor jött fel, itt akadt el először 25knál. vissza 23k, és jött a 27k, a visszateszt 26k, majd a 25,1k az osztalékvágás után, classic V fordulattal, Ezeket kell megjegyezni, felírni, bár szimplán láthatóak is. 23000 itt van egy lik 24 körül nem sokat látok. 25100 26000 27000 27100-ra is van egy leszúrás, és visszazárt azonnal 27700-re.
Erre nagyon jó a szép fokozatos eladás, amikor már tényleg egymást verik az ATH-k. Aki 28750 körül eladott akármennyit is és most visszaveszi már nyert vele, de én még nem venném vissza, aztán lehet nem lesz igazam :) Személy szerint szeretek néha eladni, de sokszor jobb csak sokáig benne ülni :) Viszont utóbbiak ezt most úgysem olvassák, mert minek, majd visszanéznek 30 K-nál. :)
nem azt akarom mondani, hogy "meneküljetek". én más logikával vagyok megoldva. főleg napi szinten kereskedek, néha tartom, főleg most, hogy jó az irány, arra állok, amerre logikusnak tűnik (tehát borulásra, bicskaszaltóra, fürdök a habokban) én meghatároznék magamnak egy "stop" határt, pl. amit írkálok: 28000/27700, ha ez alá esik, Byebye, onnantól jönnek a remegőkezűek.
még egy furcsaság, amíg szól a long nóta, addig minden adat patent, de amikor már elkezdenek esni, akkor valamiért, éppen akkor elromlanak az adatok "hogyhogynem", véletlenül Én érzek benne egy kis manipulációt is. Elhitetni a világgal, hogy minden ok, amíg a long tart. Majd utána elhitetni a fordítottját is, hogy recesszió és megszorítás és csökkenő bevételek, és stb.stb. E kettő közötti fordulatot kell észrevenni, azelőtt, hogy megérkeznének.
szerdán rajzoltam: 07.30: https://kephost.net/p/MjAyNjAxMQ.png 07:23-án rajzoltam: https://kephost.net/p/MjAxODQ5OA.png itt jól látható a 28400 tartása, még egyelőre nincs semmi. eltelt már bő 1 hét, azóta is 28400, oldalazik. Nasdaq összehangolta a GYJ-ket. 30-án jelentett a két nagyágyú Nasdaq 23220>23700, tegnap 31-én 23700>23150 hiába a jó GYJ, ha érzik, hogy jön a short vonat, tiplizni kell, akkor funda ide funda oda, menekülni kell. Én erre szoktam mondani, amíg long van, addig foggal körömmel, rendületlenül, mindenkit félresöpörve long van, de amikor fordulat van, másik topikból: Mr. Pánik jön és jót nevet a sok hülyén, fordítanak egyet a piacon, és rommá verik.
OTP részvényesek ide!