De van, vagyis a bankoknál..... tőkét csökkent a bank. (megtörtént) ezt jóváhagyja az mnb..... másféle szabály nincs rá..... a bank döntése hogy kivitelezi.
hat olyan h meg kell szerintem nincsen...normálisabb helyeken az ilyet korlátozni szokták tehát a piac xy mondjuk 10%-nál többet nem tehet ki az srv-d...szóval lehet h kell vegyél de ha nincs forgalom akkor bizony nem fogsz te sem annak a 10%-nál többet venni...ezért sem hagyják a cégek az utolsó hétre a vásárlásokat szóval én azért nem tartom kizártnak, hogy gyorsabban végeznek mint az év vége...nix ugri-bugri
Macusnak nem mindegy, mert ha lenyalnak újra a certijéig, akkor b@szhatja Sanyi bá és Petyus átlagát. De bízzunk benne, hogy ilyen még egyszer nem történik.
a saját részvény vásárlások nem úgy vannak, hogy teljesen mindegy az árfolyam, csak az számít, hogy napi x darabot meg kell venni, legalábbis brit részvényeknél így emlékszem, hogy így volt néhány éve hol van ez szabályozva a BÉT-en, hol lehet megnézni a saját részvény vásárlás szabályait a BÉT-en?
azért veszi 28 fölött is mert MRP-nél hulla mindegy menyniért veszi...az összár a lényeg, hogy az hány darab az kit érdekel...srv-nél már jobban számít, hogy tényleg "hatékonyak" e a vásárlások...de ha a menedzsment 35 re várja mert úgy gondolja annyit is megér jövő nyáron akkor már téged sem fog érdekelni, hogy holnap 27700 on vette vagy 28200-on...
Lerajzoltam, amit írkálok. Képpel alátámasztva, enyhe-gyenge TA lábakon állva: https://kephost.net/p/MTkzOTQ2Ng.png Próbálkoznak egyfajta emelkedő formációt csinálni, vagy legalább nem esni, de mégis lefele szorítják. A h..lye-gyereknek most kellene az SRV buy gombot nyomogatni, nem 10MRD-okat elb@szni 28000-28500 között, 1-2 %-ért. Védeni a szerencsétlen osztalékért küzdő részvényeseket. Egyrészt érthetetlen, miért vesz 28000-ért, ha ennél olcsóbban is vehetne, csak ki kell várni egy passzát szelet, hogy Trump-nak csikarjon a hasa. 2024-ben végig ezt tették, alig emelkedett a papír, pedig a funda vihette volna. Mégse ment.
https://www.investing.com/equities/ot-bank-nyrt-chart ék alak formálódik. 27700 padló, csökkenő tetőkkel. aljak stabilan 27700-re húzhatóak. 27950-et kellene átlépni tartósan, akkor már "érdemi" kitörésről beszélhetnénk. 27900 előző záró, de technikailag inkább 27950 Valószínűleg aki osztira tartja, most már úgy van vele, hogy "ott r... meg", nem adom el, lesz ami lesz. Ha borul, ha nem, tehát egyfajta kivárás. Nehéz belőni meddig borulhat, ha tényleg borul. Valahova 27350-27420 ra tenném az én tippemet, HA nagyon tippelni kellene, HA beborul.
Vajon mesterséges ez a szint? Nagyon fura, hogy hétfő óta alig csorog, sőt ez talán nem is az. Mi lehet az oka? Biztos piaci vagy lehet a 28k körül itt valami mókolás is? Utóbbinak mi lenne az értelme/haszna?
Igen. Bár 2008hoz kell még egy ingatlan válság. Azt egyelőre nem látom, egyelőre (legalábbis itthon) boom van ott is (budapesten 19% áremelkedés 1 év alatt). Ha elkezd esni az ingatlanpiac/dőlnek a hitelek, akkor esélyes 2008.
OTP részvényesek ide!