Akkor vegyünk kést villát: Bérek: https://fataj.hu/2024/08/ksh-atlagkereset-magyarorszagon-16/ 10 év alatt 100k-ról felment 400k fölé. Sacc per kábé négyszereződött. Növeledés 300k= 300% 10 év göngyölített inflációja 68%. https://tozsdeforum.hu/gazdasag/makro/mar-csak-az-eu-4-legmagasabb-inflacioja-van-magyarorszagon/ Rezsi: A vita nem arról szól, hogy a rezsicsökkentés jó vagy sem, indokolt vagy sem, hanem arról, hogy ez hogyan érinti a "kisembert". Szerintem ő ezt köszöni szépen, ha ez az átb@szás, akkor még kér belőle... Adókedvezmények: soroljam? Kisvállalkozó ÁFA mentes 18M-ig. Őstermelő adómentes 12M-ig Munkavállalók: 25 év alatt mindenki SZJA mentes Nők 30 éves korig 1 gyerek esetén, 2 gyerek esetén életfogytiglan adómentes ...ne beszéljünk a babaváró hitel, a diákhitel, a CSOK hitel elengedéséről gyermek születése esetén Cégek: KIVA-soknál a 26% járulék esetén lecsökkent 13%-ra, TAO 0% (helyette 12%osztalékadó...) ... és ezek mögött a kedvezmények mögött csupa "átb@szott" kisember van... Gyerekek, vegyük már egymást komolyan... De még jobb, ha az OTP-vel foglalkozunk...
Én meg úgy látom,kedves Gagahu,hogy te nem igazán sok vállalkozásból megszerzett kenyeret fogyaszthattál... A kereskeskedés nem abból áll hogy a 83 ft-ért megvett joghurtért majd valaki csak úgy a markodba rak 252 forintot. Az a joghurt még a szállítóautótól eljut a pénztárnál fizető vásárlóig nem kevés költséget felemészt.Gondolom nem Nagy Márton hajtja a dinamót a hűtő működéséért,nem ő fizeti az árúfeltöltőt, a pénztárost! Fizetésestől,járulékostól.Egyébként nincs olyan számlázó program ami egymás mellé állítva tené bárki elé a beszerzési és a kisker eladási árat! Értelme sem volna. Alkalmasint megteszi a NAV pár napos .hetes vizsgálattal.Természetesen az általunk befizetett adóból. Ami azt illeti a megjegyzéseid között lévő "aki tudomást szerez" a Dtel. vezér és O.V. találkozójárol...hát az nálam kicsit véleményes.. Lehet elkerülte a figyelmemet,hogy a dolog előtte megjelent az Mtel. honlapján vagy a Portfólión?? :D Lehet a találkozó eredményét is előre közölték? Ami a Karmelitából való kijövetelt illeti,abban igazad lehet. Akit meghívás után jön ki onnan valószínűleg emelt fővel,mosolyogva távozik. Másokat már meg sem hívnak-egy e.mail üzenettel simán kirúgják! Örülök,hogy örülsz a 60 forintos jghurtnak! Jó étvágyat kívánok hozzá! A 25 ezres OTP- s árnak már ezek szerit min. ketten örülünk! :) Azt viszont azért tegyük hozzá,hogy inkább Sanyi bácsinak és a külföldi üzleteinek,előrelátásának köszönhetjuk kb.60-70 %.ban. Nagy Mártonnak nem igazán. Ezért kapott is néhány pikírt medjegyzést Csányi úrtól a Portfólió konferencián,miután a beszéde alatt besunnyogot a rendezvényre...Gondold el,ha a hazai piacon realizált eredményt az állam nem sarcolná agyonra,akkor hol tarthatna az árfolyam? Leírtad mivel van tele a tököd...én is megteszem. Nekem meg a vakhittel, a bértapsolással,az elvtelen fétisimádással, a hozzá idomított stílussal van tele a puttöny! Ergó,sosem leszünk egy nevezőn,ezért részemről is UFF!
Nem a feldarabolás segítene ebben. Hanem az oszti fizetés , vagy a pénzzel csinálna valamit. Mivel halmozza ezért minden évben a megtérülés romlik, nincs befektetve a pénz. Az eredmény 4k / rv ez fixen megvan , viszont amihez viszonítjuk egyre magasabb. Normál esetben kifizetésre kerül. Mondjuk fizetne 4k osztit..... akkor lenne mondjuk 20k az árfolyam..... akkor 20% profit jobban nézne ki mint 15% mondjuk nemde? mindenféle mutatója romlik a banknak ha nem csinál valamit a papi a pénzzel. Ezért is várják sokan köztük én is hogy nemsoká kell legyen valami..... feldarabolásnál nem változna semmi mert mondjuk tizedelné 2500 lenne egy rv de az eredmény is csak 400 / rv .... és így tovább..... persze adna egy kis löketet a szemre olcsóbb rv, de az arányok nem változnak. én egy 5 ezerrel mint írtad elégedett lennék, viszont külföldre ez már érdekesebb, az kb 10 EUR..... hát a befektetők nem szeretik ha túl alacsony az ára EUR ban . Szóval kérdés honnan akarnak behúzni befektetőket. Én 30 nál harmadolnék kb.
Már rég legalább 5-ödölni kellett volna. 5000 Ft-ért kisbüfi is zsákolná, akkor már 27-28k is lehetne. (ötödölés előtti értéken) Persze mondhatod azt, hogy dehát 25k...27k... az 8% vond le a 15%-ot, az 6,8%. FIXMÁP köckázatmentesen tudja ezt. Nem kell attól félni, hogy Varga mikor kel fel bal lábbal, vagy Nagy Márton mikor okádja telibe a médiát a bankadó megemelésével, mert már Nagy Marci fújja a passzát szelet, Varga ilyet már nem mondhat MNB elnökként. Certiben ülve a szép a 25> 27, részvényben ciki. Nézegetem az USA indexeket. Nasdaq a MACD hegy csúcsán (1950 duplacsúcs után) hónapos eladási jel van. Historikusan nézve brutálisan túlvett, amit semmi nem indokol. Több cég piaci részesedése 3000MRD fölé ment, egy ideig, ami szerintem túlzó, még akkor is, ha szépeket jelentettek. Nem pánikkeltés, de ha itt jön (HA jön), egy USA rotty, az nem kicsi lesz.
Na most ez amit írtál egy marhaság...... realértéken nem két háromszorozódott a bér azért :D Nagyjából ki lehet számolni az infláció és a átlagos béremelés különbsége. Nem hinném hogy ez háromszorozódott..... Aztán rezsi költség, Rezsiszilárd se mondhatta volna szebben..... ugye vágod hogy a ruszkiktól bazi drágán vesszük a gázt ? ami a hanyatló nyugaton olcsóbb? És azért kapod te mint felhasználó olcsóbban mert az állam kicsit támogatja (megjegyezném így is magasabb az ár mint nyugaton) viszont a támogatást szerinted honnan szedi be az állam? te fizeted be te nagyokos :D akkor most olcsóbb vagy se? Adókedvezményekre mire gondolsz? pl.... légyszives mondd.... én egy darab adókedvezményt nem kapok :D szóval valamit rosszul csinálok :D Viszont egyetértek az embereket nem négyévente csapják be hanem minden nap ! Ez jogos !
Mi a búbánatot szív meg a kisember? A reálértéken is két-háromszorására növekedett bérét? Vagy az évtized óta változatlanul alacsony rezsiköltségét? Vagy a világon példátlan mértékű és kiterjesztésű adókedvezményeit? Ez lenne a négyévenkénti becsapott kisember? Nyomhatod itt a süket dumát, ahelyett, hogy sexi OTP chartokkal kápráztass, de ettől még a dolgok nem változnak: A kutya ugat, a karaván halad! ... és az OTI szépen gömbölyödik...
Mármint mi drága? Nominálisan vagy real értéken? Nominálisan lehet drága valakinek (erre van certi esetleg) reál értéken pedig relatív. 28 fölötti céláram van tehát ahhoz képest olcsó.
Ha nincs nagybefektető, kisbüfinek már drága. Emiatt lesz idővel esés. Egyetlen megoldás: a certi, mert az olcsó, amíg el nem fogy, ki se adják az összeset, már kapásból lefoglalják a felét, vicc.
OTP részvényesek ide!