Átárazódás. Ennek is tulajdonítom a mostani feljövetelt. Egyértelmű remélem, senki nem gondolja azt, hogy a papír nem ér ennyit, ahol most van. Nincs olyan fundamentális mutató, ami alapján ki lehetne hozni azt, hogy túlértékelt. A világ legalulértékeltebb tőzsdéjén vagyunk, vagy akár a bankszektort nézzük meg és benne a céget burtális volt az alulértéleltség. Ez bármikor bekövetkezhetett. Ezt vártam, erre számítottam, és még nincs vége. Ilyen sztoriból kellene még tíz, legalább. :) De, az is lehet, hogy nem emiatt emelkedik, ami mindegy is, a lényeg követni és benne lenni. Az is lehet, hogy hír van mögötte, amit most áraz be a "jobban értesült piac", amit mi csak később tudunk majd meg. A masszív trendek egyik tulajdonsága tapasztalatom szerint, hogy azok egy ideig azért eltartanak. Tehát nem az lesz, hogy most felrohant 23-ig, majd hopp fordul a dolog és összezuhan 20-ig. Ha így történne, ott újra vennék inkább :), de nem az lesz. Ha egy trend beindul, mindegy mi az oka, akkor sokszor abban a tartományban marad tartósan is az ár, persze korrekciókkal tarkítva, de végső soron trendirányban ott marad. Hozzátéve, hogy még mindig nincs "helyén" a papír. Aztán lehet, hogy most januárban megcsinálja az egész éves emelkedés nagy részét, aztán attól kezdve az év végéig csak maszatol, és sírnak az emberek, hogy miért nem megy már. Na, ezért nem ugrálok ki-be, mert nem tudom mikor döbben rá a piac a valóságra és mikor árazza be a realitást, továbbá majd esetleg még át is lendülhet a túlzott optimizmusba, ahol még messze nem tartunk. A forgalom nagy, kiemelkedően. Ezeket a napokat a vevők nyerték, lévén a nagy forgalom ellenére magasabban zárt az ár. Nyilván a vevők minél alacsonyabb áron akarnak venni, de végül venni akarnak és megadják a magasabb árat is. Ahogy erősödik a vevői igény egyre több eladó is megjelenik, hiszen egyre többen úgy gondolják, hogy azon az árakon már eladnák a papírjukat. Ezért a nagyobb vevői igény miatt nő a forgalom, az ugrasztja ki az eladóktól a papírt. Addig nincs baj, amíg az ár ennek ellenére magasabban zár. :) Meggondolhatják magukat az új vevők és eltűnhetnek, leesik a vevői igény. Ez nem feltétlenül jelenti az összeomlást, mivel az eladók sem hülyék, erre ők is visszavonulhatnak, és leesik a forgalom, ami érdemi elmozdulást nem generál a továbbiakban, a következő vevői, vagy eladói agyrohamig. :D Persze ez visszafelé is működik, ezt már sokszor láttuk, amikor 60 mrd-os forgalommal 10%-ot esett a papír, nem volt vevő és kényszeres volt az eladó, bármi áron. De, ez a pánikszitukat jellemzi, most nagyon távol állunk ettől. Meglátjuk a továbbiakat. A kérdések továbbra is függő kérdések maradtak: lesz-e, mikor és mekkora összegű újabb srv, (legalább 100 mrd-os következő keretre számítok), mi lesz az akvi tervekkel, mekkora lesz az osztalék. Jön-e egyéb fontos céghír.
Valakinek előbb utóbb veszteni kell, nem nyerhet mindenki ... ezért vannak akik néha shortolnak is ... de közben tartják a longot is ... vagyis már pénteken adtam el TL99-et is ... utólag tudom hiba volt, de ez van. :-) 1900 vettem 2200 adtam ... nem mindet mielőtt ... kis lépésekkel haladok ... és ezek a tételek valakinél hiányoznak ... és közben a brókerek megvették 10.-ik ingatlanjukat is. :-)
Nekem van egy olyan narrativám mi szerint a FIAT pénz rendszer egy szabályos ponzi séma ahol is nem meg egendett hogy csökkenjen vagy stagnáljon az adoság mert ha ez megtörténik akkor likviditás hiány alakul ki és ettöl fog omlani a tözsde igazábol.... ez a mechanizmus nagyon jol tetten érhetö nixon ota és USA azt hiszem éppen elérte az adoság plafont trump meg nem pártolja a plafon kitolását... érdekes lesz a jövö sztem ha adoság nem növekszik csak az infla mert az kb olyan mintha egy beföttes üvegböl kiszinvánk a levegöt azok az élölények akik az üvegben vannak meg fulladnak...
2 honapja kb igy láttam az OTP-t https://imgur.com/Wie7ayn Számozásra van 2 alternativám mindegyik bullos csak az egyikk jobban... mostani állás szerint 25k plusz sima liba lehet de akár több is egy klimaxos tulkapásban hetesen.... Váropk lassan egy röccenést és utána az agyeldobást... 25 k ig min. de aztán lehet nem igy lesz ez sem, de olyan hullámot várom ami 23350 fleett tetözik... amibel belefér a 24-25 de a 27 is
Törölt felhasználó2025. 01. 13. 21:11
Szerintem Dani logikája nagyjából stimmel.. Ma is kezd le zengeni a hiszti .. Egy darabig mehet a cergődés az elmaradt kamatvágással kapcsolatban de utána úgyis a konkrét jelentések beszélnek . Az USA gazdasága jó bőrben van .A magas államadósságot is finanszírozni kell .. Ergo egy szint alá úgy sem mennek a kamatok.. Az inflációról meg tett Biden a kőolaj földgáz kitermelés szigorításával ..
A héten infla adatok is lesznek kb mikorra SPX meg találja az alját, sokan azt gondolják igy h FED kevesebbet csökkent jaj de szar lesz a tözsdének, nost eddig se rogyott össze USA gazdasága jol teljesit az emberek dolgoznak... az INflácio amit most az olaj ár is biztos felfele hajt ha növekszik akkor kereskedlmi árak nönek a bevételek nönek és nominálissan az eszköz árak a tözsdén is inflálodnak ami ha nem reál értéken nézzük további emelkedést von maga után... szoval sztem éppen a héten érkezö infla adat lehet az ami hozza a fordulatott a tözsdén szerintem... és akkor ha ez igy lesz OTP együtt hasit majd SPX-el... Persze ez mind csak spekulácio... lehet totál nem igy lesz...
iggen de azt h mi lesz az irány nem lehet megjosolni mert 2 eset lehetséges: 1. cenárioban: USA héten aljat fog és fordul miközben OTP továbbra is emelkedik, vagy 2. cenárioban: OTP 1-2 napon belül korrekcioba kezd miközben USA szakad egy jókorát még... Ebböl az elsö eset igazán short gyilkos tudd lenni mert ebben az esetben elöferdülhet h usa még akár 1-2-3 honapig is menetel északra ekkor mivel a globális trend nem fordul OTP magasabb aljakat fog épiteni valoszinü tehéát a short bol nem lehet kiszálni ez esetben...
OTP részvényesek ide!