a támasztással az a baj sztem - mondok rá egy hasonlatot: házat akarsz venni van két kb megfelelö vétel de az egyikben a födémet alá kel támasztani h ne szakadjon le a másik meg stabilan áll a lábán,,, melyikben aludnál szivesen ami bármelyik pillanatba a fejedre szakadhat vagy ami megáll a saját lábán is???
Üdv. Én birlak és ha volt valaha valami mait támadásnak vettél tölem vagy akármi az csak attol lehet hogy itt nem jön a hangsuly.... Én is mindig megnézem a rajzod vagy itt vagy mikor be linbkeli valaki discordra mert ott is többen követnek ahogy farkasfüt is... ide egyre ritkábban irok pont az miatt amit leirtál néha felesleges erö és idö pazarlásnak érzem meg magyarázni hogy miért gonolom ezt vagy azt... tanulni nem tudok a kritikusoktol mert nemosztanak meg semmi csak anyi a szakmai része hogy "hülye vagy miért esne 20 ezret ér" ha felfele várom észre se veszik csak a rosszat ami nekik rosz... most is vannak érdekes gondolataim ott a csatornám is aki akar követ aki nem annak én meg nem segitek már. nem tudom miért irod h nem tudunk együt dologozni sztem csak más amodszerünk ennyi de régebben is amikor itt aktivabb voltam beszélgettünk itt fraktálokrol erröl arrol és nagyjábbol egy gondolatunk volt a dolgokol ugy emlékszem
OTP szempontjából lényegtelen. Nem pénzégetés. Keret megvan rá, elkölteni úgy költi ahogy szeretné. De általában napi forgalom 10% át veszi. Árfolyam mindegy lényeg hogy felfelé srófolja.
Szerintem nem lenne arcvesztés Csányi részéről még az sem ha ne adj Isten 16XXX-es árfolyamnál állna ki. Elő tudja húzni a grafikont és megmutatni, hogy az elmúlt egy évben milyen volt az OTP teljesítménye és a számokat nézve nem panaszkodhat senki. Hogy az irán-izrael miatt most beesett, mint sok minden, hát ez van, lesz majd még 20.000 is. A múlt hét szerda-péntek kipucolta felfelé a könyvet, de a helyzetet tekintve az eladó elkezdené a nagyobb tételeket bepakolni ha megjönne sz SRV a felhúzás érdekében. Most a nagy kérdés az, hogy az OTP akar-e pénzt égetni és szerencsét próbálva az eladó ellen az SRV-vel meghúzni az árfolyamot vagy elfogadja a mostani helyzetet.
Morgan stanley jót jelentett, ez mondjuk jó hír nekünk. Igazából előrevetíthet ez nekünk egy jó jelentést. Igazából OTP től nem félek , hogy hirtelen felére esne az árfolyam. Ami most van csak zaj.... átmeneti gyengélkedés. A fundamentumok adottak, irány fel. Rövidtávon mindig mehetünk le, de év végéig továbbra is 20k a cél. Esetleg Q1 függvényében feljebb vagy lejjebb módosítható. De tekintve 1000 mrd tartható kb, így le nem igazán várnám. Amúgy teoretikus kérdés.... P/E árazás. Ha nő az ár , vagy csökken a profit esik a P/E ráta, fordítva meg nő. DE mi van akkor ha minden változatlan, zsebeljük a lóvét, de annyi saját tőke felgyülemlik, hogy már eleve magasabb árazást indokol mert több lesz a saját tőke mint a market cap? Akkor igazából a P/E árazás irreleváns lesz. Bár jövőre rebesgetik hogy magasabb oszti várható majd, ami változtat a dolgokon.
OTP részvényesek ide!