Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pantya9 2024. 03. 10. 21:27
Előzmény: #1259697  Törölt felhasználó

Figyelj csak,akkor megírom megint a tuttit!Remélem a portfolio még néha marad pártatlan!!
Csak néha szóltam hozzá,de akkor nem úgy,ahogy kellett volna és most újra megteszem,rem.nem úgy fogja fel a moderáció,mert sokszor én magam sem tudok elmenni rajtuk!
Nos!Ilyen undorító,aljas,szemét embereket,mint a mai magyar kormány tartalmaz,még nincsen szerintem a történelem folyamán sem,már ami a gazdaságot érinti!!Ez a MOCSOK ÉS SZEMÉT AMIT EZEK
CSINÁLTAK,AZ ÉVTIZEDEKIG NEM FOG ELMULNI,hiába próbálják kompenzálni,bizonyos emelésekkel
és bizonyos .......semmivel.már kuszaszem is beszólt az állami részvénytársaságnak!!
Ugyan már,ebből látszik már a vég,hogy elmegy a pohos donald trumpal eszmecsélni,hogy csinálja meg itt
is a 3.világháborut,amit ezek akarnak!!!!
Törölt felhasználó 2024. 03. 10. 21:17
Előzmény: #1259698  pantya9
Meg tudnád mondani, hogy a törvény szerint hány darab certifikátot tarthat egyszerre az ember (2, 3 esetleg 5 darabot) és hány perc után kell továbbadnia? Ez nem étolaj vagy kenyérliszt, nincs rá mennyiségi korlát :D
pantya9 2024. 03. 10. 21:03
Előzmény: #1259697  Törölt felhasználó
tényleg??Holnap meglátjuk!!:)
Törölt felhasználó 2024. 03. 10. 20:53
Előzmény: #1259696  pantya9
Így működik a tőzsde. Bárki veheti és adhatja a papírokat (akire nem vonatkozik a Gyj előtti tiltás), nincs ebben semmi törvénytelen vagy etikátlan. Mint írtam, ha szeretnél OTP-t longolni, akkor arra számtalan megoldás létezik...
pantya9 2024. 03. 10. 20:48
Előzmény: #1259692  Törölt felhasználó

ez mind mellé beszéd babám!!!Ilyen még soha nem volt,hogy ne legyen 3 certi hetekig,ti játszotok!!!!
ki figyelünk,az mnb által is szeretném!!!
Macus
Macus 2024. 03. 10. 20:46
Előzmény: #1259683  maxhell
Fasza otos :)
Macus
Macus 2024. 03. 10. 20:44
Sracok ne egymast szidjuk annak ertelme nincs , epito jellegu vitara viszont mindig szukseg van. De leginkabb ez esetben otp vagy otp erinto dolgokrol. En szemelyszerint hiszek egybankarnak. De ha csak kamuzna is amit ir nem kamu szoval igy gondolkodjatok.
einstein 2024. 03. 10. 20:38
Előzmény: #1259683  maxhell
Perfekt!!!!!
...mégis csak érdemes itt olvasgatni
Tiszta gondolatok, realitás.
Gratulálok, szép és kerek írás. Magam nagyon hasonlóan látom.
Törölt felhasználó 2024. 03. 10. 20:19
Előzmény: #1259690  pantya9
Akárkinek lett volna lehetősége megvenni a certiket, de nem tették. Ha keveseled a meglévő mennyiséget, akkor írj az Erstének, hogy vennél sokat (de nem 2-3 órákra, mint ahogy a többség itt csinálja, hanem tartósan, hogy az Erstének is megérje). Ha nem lennének hajlandóak, akkor még mindig kérhettek szinte bármelyik banktól befektetési hitelt, amivel ötszörös tőkeáttétellel tudtok vásárolni. Vagy megkérheted a Concorde-ot, hogy adjon el neked egy vételi opciót az OTP-re. Számtalan megoldás létezik az OTP longolására (pl. BUX long certi, delta hedge a MOL shorttal). 
Nem vettem fel semmit, nem igazán érdekel a véleményed. Inkább csak értetlenül állok előtte, főleg azután, hogy beírtad, hogy mennyire veszélyes a certifikáttal való kereskedés és nem értesz hozzá. 
pantya9 2024. 03. 10. 20:01
Előzmény: #1259690  pantya9
tudod,olvastam macit a napokban,aki megpróbált finoman kikelni magából!!!!
pantya9 2024. 03. 10. 19:58
Előzmény: #1259689  Törölt felhasználó

hogy miért kell személyeskedni?Na látod,éppen ezért,mert egyből felvetted!!És amúgy ez nekem is új,hogyan lehet az,hogy egy figura,mint te,elárulja,hogy az összes otp certi szinte a kezetekben van????
Törölt felhasználó 2024. 03. 10. 19:43
Előzmény: #1259688  pantya9
Egyrészt nem vagyok fideszes, még csak rájuk sem szavaztam soha (nem tudom, hogy ezt miből szűrted le). Másrészt, azt írtam, hogyha kiütnék az egyik certimet, és nem lenne más nagy áttételű long certifikát, akkor befektetési hitelből vennék fel hasonló mértékű long pozíciót (ez neveztem legrosszabb esetnek). Azt, hogy kinek milyen a kockázati profilja, az mindenkinek a saját döntése, én 15 év tőzsdézés után komfortos vagyok a sajátommal. Piaci feltételek mellett adok-veszek bárki más által is elérhető tőzsdei termékeket, befektetéseim nagy része külföldi részvényekben van. Nem értem, hogy miért kell személyeskedni.
pantya9 2024. 03. 10. 19:09
Előzmény: #1259687  Macus

nagy itt a forum vita!!De ebből rajzolódik ki,hogy egy fideszes egybakár csávó felrajzolta az összes certit !!állitólag!!És az nem tünt fel senkinek,hogy azt írta,hogy bef.hitelből otp certit vesz????Ami finoman sem egy életbiztosítás,mert én már mindkét oldalon jártam vele,kiütésre,ami ugye nagyon fáj!!!
Ez valami....mocskos szemét banda újra lép sindróma!!
Macus
Macus 2024. 03. 10. 17:52
Előzmény: #1259685  Hathor
Tudsz te emelkedo haromszoget is rajzolni :) 
Zozo12 2024. 03. 10. 17:47
Előzmény: #1259684  dniel
👍  ok most mar ertem nallad az emelkedes azert kb min 3000 ezernel kezdődik egy ket ezer az nem emelkedes?😀😆
Hathor
Hathor 2024. 03. 10. 17:32
Előzmény: #1259681  maxhell
dniel
dniel 2024. 03. 10. 14:56
Előzmény: #1259682  Zozo12
Minden képpen levárom a jelzett helyig de attol függöen h erösödni fog e nagyobb ido sikon is a medvés momentum még alakulhat ug yh onnan is lesz lejebb vagy fordul északnak... ezt elöre most nem tudommeg mondani csak azt h most esni fog valamennyit még és aztán majd a további mozgást ki elemezve gondoolkdok tovább és pontositom a kontextust mert arra is több alternativa van... 18400 nem szint h addig kel emelkedi csak irány... idövel mutatni fogja merre tart de még nem mutatja csak azt h be fog esni valamennyit ami lehet egy nagyobb esés kezdete is vagy csak egy megtorpanás a nagyobb emelkedés elött...
maxhell 2024. 03. 10. 14:54
OTP-s gondolatok, a vasárnap délutáni pihenő mellé. :)
1. Tekerjük vissza az időt a mindenkori csúcs bekövetkezése elé. Mit árazott akkor a piac? A jövőt persze, akkor a cég a felét, harmadát tudta és magasabban volt az ár, mit most, amikoris amit akkor vizionált a piac, mára már teljesítette, ha nem többet. Érdekes. És az OTP nem állt le, továbbra is növekszik. Ha fennállna az akkori piaci szentiment, legalább most 25-30 ezernek kellene lennie az árnak. 
2. Menedzsment. Nézzük a menedzsmentet, mert az is fontos, naná. Csányi vezér és a menedzsment úgy gondolom, magyarországi viszonylatban az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Kapcsolatrendszer minden irányba, brutál üzleti, pénzügyi tapasztalat, mindent átélt már, olyan helyzet nincs, amit ne oldott volna meg már. Azért ez nem hátrány.
3. Aki akart, már rég kiszállt a vállalatból, ellenben sokkal többen lennének, akik még beszállnának nekik megfelelő árszinteken. Kérdés persze, hogy kinek mi az a megfelelő ár, de úgy vélem, hogy esés esetén ezek folyamatosan és nagy tömegben megjelennének a piacon. 
4. nyilván összefügg a 3-as ponttal, de a funda nagyon rendben van. Mindenki tudja, látta, olvasta. A cég növekedik, fejlődik, csinálja amit tud és kell.
5. A cég saját magát is veszi, nyilván ők is látják, hogy még bőven alul van értékelve.
6. Az egész magyar piac alul van értékelve, ha csak ebben az egy dologban történne változás, ez önmagában jelentős emelkedési potenciált rejthet, nem csak az OTP-nek.
7. Osztalék. Nem olyan rossz az amúgy, főleg akiknek volt mersze bevásárolni 10 ezer körül, azok szerintem már nem nagyon fogják eladni, 10 ezernél 5,35% 11nél is még 4,86%. Nem lesznek (jelen állás szerint) sokáig magasan a kockázatmentes hozamok, szóval ezen a téren sem becsülném le. Későbbi években az oszti is növekedhet.
8. Extra kockázatok. Ez jó téma, mert úgy vélem, hogy eddig a piac sokszorosan beárazott minden valós, - mert volt ilyen is ez tény, - és minden vélt kockázatot is. Jó példa erre, amikor összefosta magát a piac, mert van ukrán és orosz leánya is, persze azóta is mindkettő nyereséges és termeli a profitot... Azaz sokkal nagyobb esélyűnek gondolom, hogy éppen ellenkezőleg, olyan nem várt pozitív fordulat következik be, ami alapjában átértékelésre készteti a piacot és újabb lendületet ad az árnak, - felfelé. 
9. Ez az előző pont folytatása lényegében éspedig éppen a Telekomot hozom példának. Volt nekem is, és persze dobtam pár év után, miután 300-400 körül semerre se ment, osztit nem akart fizetni. Erre most mi történt? Megszabadul az extra sarctól és elkezdi újra emelni az osztit erre dupláz az ár? Micsoda? De hát ezek semmiségek voltak. De, csak ennyi kellett neki. Két nem várt kis momentum, és duplázott az ár. Egy Telekom esetében, bocsánat, nem akarom ledegradálni, de egy kis cég, ami nagyon nem fejlődik, és "csak" osztit fizet, amikor úgy esik a kedve. Erről beszélek, egy - két nem várt pozitív momentum esetén röppen az árfolyam felfelé. 
10. De tegyük fel, hogy nem történik semmi extra, csak a normál ügymenet van. Ebben az esetben is a cég nő, akvirál, ha meg nem, osztit fizet, vagy veszi magát. Hosszabb távon egyszerűen nincs más választása, mennie kell felelé. :) 
Tévedés ne essék. Lesz korrekció, az mindig van. De nem fogadnék a cég ellen hosszú távon, összeomlását se várnám, ellenben spájzolom befelé ha lentebbi szintekre megy, helyzettől függően.
Zozo12 2024. 03. 10. 14:41
Előzmény: #1259680  dniel
👍ok csak közben megsem ertek valamit segits kerlek azt mondtad emelkedest nem igazan varsz hanem esest de a charton van egy elkepzeles ami 16800 ig megy le onan fel 18400 ig jol latom ? Mert ha igen akkor megis hasonloan latjuk bar szerintem mehetne följebb 19 föle is akar ? De ha igy van akkor miert mondod hogy nem varsz emelkedest ha a chartod mast mutat?  Vagy az neked nem emlekedes ha megy 18400 ig?🤔
maxhell 2024. 03. 10. 14:13
Kipróbálok egy másik képmegosztót, mert a képtárhely nekem se működik és mutatja meg a képeket.
https://ibb.co/yfXtVj6

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek