Nézzük közelebbről, napos idősíkon! Leszedtem a régi és nemszükséges ábrázolásokat! Sajnos kellett helyébe tenni jó pár másikat, hogy érthetőbb legyen. Telefonon felejtsük el, hogy átfogó képet kapjunk. Szerkesztéskor már én sem kínlódóm a 17-s laptoppal sem, csak a követésnél! A heteshez viszonyítva, itt már több célár képződik, mivel ötször annyi a gyertya/adat is és a hullámzások is jobban kivehetők! A felső longos pinginél jól kivehető egy fej váll formáció, ami tette is a dolgát, túl is teljesített most! Nézzük a többit, elsőként a kék emelkedő csati korrekciós kék madarát! Ez a szintű korrekcióból, még szépen fordulhat felfelé új csúcsra az árfolyam. Jelenleg a 61.8%-s támasznál vacillálunk. Elsőre leszúrt alá, majd alá is zárt. Kell még egy megerősítés legalább, de lehet több is, hogy letörjön a támasz! Akkor legtöbbször már eléri a célzónát! Ezt a támaszt majd megnézzük rövidebb idősíkon is! Lássuk azt a sok fibo szinteket a charton! A jobb oldali két pirost 61,8-38,2 a hetesről más ismerjük! A 4-s korr-nál és a pinginél helyezkedik a 38,2! A lenti zöld madaras ~2000-t mászott fel ,hogy a támaszával segítsen minket. A 38,2 segíthet, de a 61.8 kimondottan már erős szint ott, de nem kéne tesztelni! Vele szemben lévő bal oldali fekete fibo, a kék emelkedő csati szintjei, korrekció esetére! A szintjei majdnem egybeesnek és szépen erősítik a zöld madár támaszait! Van még a magenta színű, ami a teljes emelkedő trend szintjei, korrekció esetére! A 38,2 itt is egybeesik 4-s korrekciós szakasz lehetséges szintjével, egy zónát alkotva erősítik egymást! Ennyit a várható korrekcióról a fibok alapján! Egy felpattanás esetén, újabb célár fog keletkezni, amivel még pontosabban be lehet határolni a korr. alját majd. (elméletileg) Na de menjünk át rövidebb idősíkra, ahol még jobban lehet bonyolítani, 1 órásra! Még több madár és támasz, stb! Alsó kéket ismerjük az előző chartról, a támaszát teszteljük és alázárt. A piros egy veszélyes cél a szintjeivel, éppen támaszkodik, de ebből könnyen lehet egy fordított zászló! Talán elázott most és nem fújja le a szél. hmm Érdemes rá reggel majd odafigyelni. Felefele pattanás esetén a kék pingi az esélyes, amennyiben nem lesz újabb mélypont előtte! Ebben az esetben lefele korrigál majd! Ezen a síkon gyorsabban változnak a szintek!! Vékony szaggatott vonallal jeleztem, hogy melyik impulzus honnan hova tart/tartana! Rsi a csatornák alján, de nem egy életbiztosítás azért. Talán ere mondják, hogy innen szép fordítani? hmm OTP/D/h1 https://ibb.co/V3P9fgN https://ibb.co/Xk8s9G5
Az a baj ezzel a banki különadó nyilatkozat cunamival, hogy az ember erősen elgondolkodik. Orbán rendszerében nem igazán vannak kibeszélések. Mindenki mondja, amit megbeszéltek. Nehezen tudom elképzelni, hogy Varga csak így saját kútfőből bedob egy ilyet. Hiába nyilatkoztak a kormánytagok, az OTP zuhanása nem állt meg. A külföldi tőke pont ez elől menekül. Éjszaka hozunk egy rendeletet, napközben elejtünk egy mondatot új különadóról. Egy biztos a magyar tőzsdén. Amit el nem tudsz képzelni, itt az is simán megtörténik másnapra. Eszerint kell lavirozni a BÉT bugyraiban...
Sracok egy kerdes , mert nem volt vagy lesz idom hetvegen ertelmezni a chartokat. Mit gondoltok , az arfolyamrol. Lenezunk 12600 ra es onnan fel kicsit majd le , vagy ez meg nem megallo es innen leszaguldunk lentre, aztan 11 ezer valahol allunk meg es onnan fel , vagy mar most ott vagyunk ami alj most fel es majd kesobb le , vagy csak felfele vezet az ut ? Stb … igazabol az eses tenyet ertem … de a merteket mar nem … persze volt misike a hulyesegevel , de kiderult hogy kamu … akkor mi viszi meg le az arfolyamot ? Bizalomvesztes ? Oke ertem ez is igaz , de levezettem korabban hogy ha lesz is uj ado nem lesz sokkal nagyobb mint 100 mrd az otira. Az nem tetel. Ezt a feltetelezheto veszteseget mar reg kiestuk … akkor mi volt a penteki ? 12800 es forgatokonyvek mutatnak 12100 ra is meg ala , ha oda mennenk annak mi lenne a magyarazata ? Csak mert annal azert tobbet er az oti foleg ugy hogy elobb utobb infla is csokken es ez csak Mo. Kulfold koszoni jol van ahonnan a profit nagyobb resze jon. Szeretnem azt gondolni hogy ez volt az alj , de nem merek kb tlt venni hosszabb tavra. Sot meg rovidre se , de tst se , mert emelkednunk kene vagy legalabb felkorr , de abban sem bizok (bar penteken nem volt felkorr szoval ha hetfon lehetne jo aron venni tl certit azt szerintem el lehetne adni 13 folott napon belul meg az megerne)
Meg kell tanulni pár dolgot. Pozíció méretezés, stop loss használata, nem pakolunk egy papírba minden zsetont és a többi. 13 éve ülök telekommal egy pakkban, mostanára kompenzált az árfolyam és az osztalékok. Azóta s
Az emberi tényező miatt nem lehet hetekkel előre megadni megbízást. Nyilatkozik valamit egy politikus, vagy történik valami a világban és annyi az elméletnek a grafikonon várható elképzeléseknek.
Én nem érzem benne a lekezelést, a tanácsot, amit meg kellene fogadni bizony igen, mert saját esetén mutatta be, hogy milyen rossz út, ha valaki ki akarja ülni a rossz pozíciót. Neki szerencséje volt, mert visszament a részvény, de volt jó pár a világtörténelemben, ami soha nem ment vissza. Még így is megviselte a történet és beleivódott. Kevés olyan van, aki el tudja mesélni ezeket az állapotokat, mert még itt van. El kell dobni a szemellenzőt és figyelni arra a néhány öreg rókára, aki már látott válságot a piacokon, mert a covid nem volt az, csak egy rövid leszúrás és még így is...!
12800-129000 környékén gondoltam én is beszállni, de amikor lenézett oda épp nem voltam gépnél így kicsit feljebb vettem csak, mert azt hittem, hogy fordul és tessék, még sem. Egy kérdésem van hozzád és magamhoz. Ha a szintek ennyire jól meghatározhatóak, akkor miért nem adjuk be a megbízást akár hetekre előre? Mit bénázunk itt a folyamatos árfolyam nézegetéssel? Nap végén egyszer ránéznénk, hogy sikerült-e venni vagy nem és kész.
Még annyi "akik long pozicioban gondolkoznak" főleg ha bennragadtak. Én 12 ezernél ragadtam bent. Majd egy évet vártam. Persze mikor a papír 8 ezer alatt járt,bővítettem a semmiből.Meséljek,hogy ez milyen jó érzés! Igen 1x leszünk újra 19 ezernél. Csak győzd kivárni. Sovány vigasz az ilyen. Majd 1x jó lesz!! Hagyjuk már az ilyen dumát. NEm mindegy,hogy ülsz a vízparton és nézegeted a hullámokat,vagy éppen élvezed a hullámok tetején.
Hosszu tavon még bőven olcsó az otp ebben egyetértünk én is bővítek még ezen az árfolyamon. Hogy mikor éri el a jó zsíros árfolyamokat azt nem tudja senki sem, én 2025-26-ig csak bővítek ill. tartom. Certikkel játszok közben de az mindig csak apró. Az hogy nem lesz bankadó.... azt akkor hiszem el ha tényleg nem lett. Ne felejtsd el hogy politikusok nyilatkozatairól beszélünk, akik csak akkor hazudnak ha kinyitják a szájukat.
Farkasfu! Egy kérdés a hetes charttal kapcsolatban: Azzal, hogy kiestünk (vagy esünk) az élesen felfelé tartó kék csatiból, ez nem jelenti azt, hogy a sokkal enyhébben felfelé tartó piros csatiban fogunk továbbhaladni?
Szerintem jól látod a helyzetet, itt már azért hosszabb távon nem rudsz rajta veszíteni, sőtt akár rövid időn belül is lehet rajta szép összeget nyerni. Logikusan következtettél.
Szerintetek ez a most kialakult helyzet, hogy lett egy ekkora leszuras az arfolyamban, ez azoknak akik long pozicioban gondolkoznak, azoknak lehet egy jo ujabb veteli lehetoseg akar? Olyan, mintha “leakcioztak” volna a papirt 14,5 ezer kornyekerol 12,5-13 ezer kornyekere hirtelen, 2 nap alatt. Nem lesz ujabb bankado, ez ki van mondva es ha majd telik az ido, ez minden most bizonytalankodo szamara vilagossa valik, akkor megy tovabb ujra minden a regi mederben, ami azert egy felfele mutato iranynak tunik az eddigi eredmenyek/beszamolok/piaci kornyezet alapjan es foleg ahhoz kepest, hol volt a csucsa az arfolyamnak a haboru meg Covid elott. Ez alapjan meg benne van legalabb 20-30% felfele. Mondjuk 1 even belul. Persze amennyiben nem tortenik addig valami nagyon varatlan negativ hatas. Vagy ennyire azert nem egyszeru a helyzet?
Semmi képpen sem várnám 12000 alá. Már ez is bőven indokolatlan. Mondjuk a pénteki esés a hétvége miatt még benne volt, ez is fokozta az eladási hullámot, esetleg kiszáll egy pár nagybefektető. Ez az ember teljesen alkalmatlan a poszt betöltésére. A felelőtlen, önös érdekű kijelentéseivel, hatalmas árfolyam manipulációival, megmutatta most,hogy, mihez is ért a legjobban.
OTP részvényesek ide!