Pedig most viszonyleg egyszerű üzleti modellt tud folytatni az OTP: alacsony a hite/betét arány, így a betétesek pénze 0%-n ketyeg, ezt pedig beteszi az OTP 11%-n az MNB-be. Egy 10 ezer milliárdos mérlegfőösszegen keres(het) 1.100 mrd Ft-t.
Látod ezért mondom mindig, hogy a fundát mellőzöm a ta elemzésnél! Ha tuti jó fundás eredmény várható, akkor azt a piac már előre tudja és beárazzák, elkezdik venni a nagyok"..! Vagyis a ta-n már be fog épülni és lehet vele kalkulálni! Amikor meg kijön a fundás extra, addigra elérkeztünk egy túlvett állapothoz és csak rántanak egyet rajt a korrekció/short elött! Ezt nem érti sok kisbüfi, hogy miért esik egy jó eredményre az árfolyam! Hát ezért! Tulajdonképpen az eredményre emelkedett, csak az infó elött és így ragadnak be sokan, ez más fundás infóra is érvényes! Példaként hoznám fel még, az USA befolyást az EU-ban! Itt is a hírek közlése elött, több hetes egyeztetések is folyhatnak, amit kihasználnak az árfolyam mozgatásával! Mire megtudjuk, nekik már csak realizálni kell! Lehet eltértem a tárgytól, de a ta sok mindent előre áraz és ezért kezelem fenntartással a fundás híreket/tényeket! Persze a ta sem százas és vannak rendkívüli fundás események, amik eltéríthetik a korlátokig", de ilyenkor újra terv és mehet tovább! Nem tudunk előre mindent kiszámítani sajnos! 👍😲
Szerintem ezt is el kellene engedni... nem változtat semmin, ha beszél. Inkább cselekedjen de nem fog. Tipikus válságforgatókönyv megy ami lassú dagonya, szélessávú oldalazás...
Szia! Köszönöm a hivatkozást! És igen, úgy gondolom, hogy a környezet most nem támogat több ezer pontos emelkedést. Sajnos CsS-sem. 2020-ban megtette, most inkább az a látványos, ahogy távol marad. Voltak ugyan jelzés értékű próbálkozások a fordításra, de ez még nem az, amit 2020-ban láttunk. Nyilván ők is érzékelik, hogy sok a változó még a képletben. Ráadásul CsS volt az, aki korábban kijelentette 2 tényező szükségeltetik ahhoz, hogy az OTP-re nehezedő nyomás enyhüljön. A háború vége, és az EU pénzek. Néhány hónapja talán még bizakodó volt, hogy ezek hamarabb megoldódnak! Véleményem szerint mind a TA mind a fundamentális elemzések fontosak. Sok infót lehet a TA-ból is nyerni, mit várnak, mire számítanak a befektetők. Ugyanakkor, ha a várakozások nem teljesülnek, akkor a korábban kirajzolódó TA képletek sajnos könnyen a kukában végezhetik. Szerintem. Sajnálom, ha sokakat bosszant a véleményem. Korábban leírtam, hogy legkorábban ősszel tervezek OTP-be beszállni, ha tisztul a kép olyan rajzolódik ki, ami miatt érdemes beszállni már ősszel. Szerintem tisztul, csak nem olyan, mint sokan várták. Erről azonban nem én tehetek. Én csak felhívtam rá a figyelmet.
OTP részvényesek ide!