Köszi a görbére voltam kíváncsi, illetve még annyi jutott eszembe, hogy azt lehet-e szimulálni, hogy a háború vége mit jelentene (persze kimenettől függően, mert nem mindegy, hogy OTP-nek le kell-e írni urkán/orosz operációt). Talán ezek fognak még itt-ott belerajzolni a görbébe.
És milyen lenne a BEAR piaci scenario, ha nem vizionálunk nagy összeesést csak lassú halált, és lapos görbét hosszú vacakolással? (SPY 3600 körül) Ilyen még nem volt, vagy igen? :-) (már csak a megtévesztős játék miatt :-))
d_mode 2022. 05. 31. 21:10#1188244 Az aljtól több ,mint 300 ft ra történt ez a mai nagy kötés záróban.Nem mellesleg a mai a 2.emelkedő nap volt ,ami nagy forgalommal történt.És igen ezt a hatalmas pakkot valaki meg is vette :) Mit paráztok itt tömegesen :))))
Amilyen negatív itt minden még tovább is. Az is rossz, hogy a HUF befektetés eléggé kérdéses a külföldi befektetőknek amíg nem javít a kormány a helyzeten. Szerintem a Csányiék is azért várnak ki néhány vételtől eltekintve, mert ők sem tudják mit fognak még kitalálni amivel tuvább lehet zúzni a gazdaságot. Legalább kicsit javított a Forint, most már nem 399,4 hanem 398,11. Érdemes megnézni a MOL-t is. A világon csúcson vannak az olajrészvények, a MOL meg szépen esik, hiába a kecsegtető osztalék.
Csak mert annak már utána vagyunk. Mivel mindenki/bárki sorra kerülhetett, közben eleinte kis túlzással az volt a kérdés, hogy mind meghalunk-e. (Egyébként igen) A gazdaságra csak-csak valamivel nagyobb ráhatása van az embernek mint egy akkor még ismeretlen de halálos járványra. Persze vásárból hazafelé mindig okosabb az ember...
Azért a covid kicsit más tészta volt anno, mint a mostani helyzet. A mostani helyzet sokkal kiszámítatlanabb szerintem mint a covid volt. De ez az én véleményem.
Az az 1 az inkább 1,5 minden befektetésben vannak hullámvölgyek pluszban mínuszban, mászkálás 10-15 de akár 20% is bármikor előfordulhat az ingadozásba ebbe bele kellene férnie. Figyelembe véve hogy folyamatosan csak esés gyengülés tapasztalható. (engem a korábbi egyértelműen nem érint) így ez a 1,5 gyengülés még nem számottevő.
Ezt egyébként mennyire érzed biztosabbnak mint a 2020 tavaszi hasonló jóslatodat, ami nagyon nem jött be? Van valami amit tanultál azóta, amit jobban tudsz? Vagy ez ugyanaz a magabiztosság ami akkor teljesen alaptalannak bizonyult.
Ezt egyébként mennyire érzed biztosabbnak mint a 2020 tavaszi hasonló jóslatodat, ami nagyon nem jött be? Van valami amit tanultál azóta, amit jobban tudsz? Vagy ez ugyanaz a magabiztosság ami akkor teljesen alaptalannak bizonyult.
OTP részvényesek ide!