Háború, orosz-ukrán kitettség valóban magas, ez látszik az árazáson. Az inflációs logikád teljesen fals, mivel az infláció kamatemelést jelent, a magasabb kamatok pedig növekvő bevételt. Az OTP pedig sosem volt az a tipikus osztalék papír, a nyereségét inkább akvizíciókra fordította. Osztalékpapírt szerintem eleve ne a bankszektorban keress.
Ja, a grafikon szerint ‘23 végére hirtelen 15x p/e-n fog forogni a részvény. Ne várj tőle nagy árfolyamnyereséget. Osztalékra meg nem biztos, hogy érdemes tengeren túli papírokat tartanod, majd megtudod miért.
"éves hozam potenciál legalább 40% legyen" Éves 40% hozam, tehát nem egyszeri felértékelődési lehetőség szinte soha nem fordul elő olyan cégnél amelyik rendszeres osztalékfizető. Majd a "csoport vezető elemzője" mesél a value és a growth részvényekről, vállalatok életciklusáról, vagy elolvasol esetleg egy könyvet és kiderül miért. Abban lesz szó a vállalatok értékeltségéről is, ne hagyd ki!
személyes véleményem: 90%-os valószínűséggel nem leszel otp részvényes talán majd csak akkor amikor 30000-nél tizedelik és teljesül a beragadt háromezres megbízásod (ez irónikus volt, ne haragudj)
Értékalapú befektetők fundamentális elemzések alapján döntenek. Te egyetlen mutatót sem vizsgáltál itt meg az otp esetében. Már 4.5 P/E szinten van és te a harmadára értékeled? Valami nem kóser nálad. 40% éves hozam értékalapú befektetésben ? Ne szórakozz már! Az a speka kategória. Mondjuk itt most több lesz az alján beszállóknak, de ez különleges eset.
Ember, még helyesen írni sem tudsz. Milyen csoport vezető elemzője? Miért foglalkozna államcsőddel egyáltalán? Háry János csak kisinas volt ehhez képest.
Ha ilyen egyszerű, akkor nem is tudom mit keresel itt ?? Hiszen már kőgazdag lehetsz . Nem kell itt szenvedned, mert a privátbankárod dolgozik helyetted.
Egyetértek a leirtakkal. Éveket dolgoztam multiknál. A magyar vezetési mentalitás általában elég messze van egy multi vezetéstől, főleg, ha külföldi a multi és a vezető. Ezt a munka kulturát kellene eltanuli a magyar cégeknek. A munkamódszer is teljesen más, mert pl. Agile a munkamódszer. Reggeli Stand Up-ok vannak, Sprintek, stb. Persze nem mindehol, de sok helyen, Az ilyen munkamódszerek miatt hatékonyabbak a multik. Én is ezt mondom, ha elmennek a multik, óriás munkanélküliség jönne, be is dölne az ország pár hét alatt,
Gondoltam, hogy nem lesz levezetve "elemzés szinten" a 450-es árfolyam és az államcsőd kapcsolata :) A legnagyobb jóindulattal írom, hogy a wsb nem a legjobb befektetési tanácsadó, főleg ha az ember nem tudja mi a különbség a dip és a deep között.
OTP részvényesek ide!