Szerintem az OTP vezér többet tud itt bármelyikünknél.... Valaki egy 10 éve tartó bikapiacon minden évben dél felé látja, várja hogy forduljon az irány, csak fut a szekér után, és nem érti. Pedig csak újra kellene értékelni a helyzetet. Lehet, hogy egy természetes korrekció nem azt jelenti, hogy innentől tartósan dél felé lenne az irány?
Nincs egységes devizapiac, elviekben lehetne, nem működik megfelelően a piac, lassan reagáltak a hatalmas arbitrage-ra (vagy rendszerhiba) Az OTP esetében pl egységes a piac, tudsz vele a Béten kereskedni, látod az összes kötést, vissza tudod követni stb... Devizával meg bárhol kereskedhetsz, a bankok, pénzügyi szolgáltatók kereskednek egymás között, de ennek nincs egységes nyilvántartása stb. A Reuters monitorokon úgy tudom nem látszik, a Bloombergen igen, de ez utóbbinál várnék egy megerősítést az információ birtokosától.
Eladókat nehezen értem meg, de úgy nézz ki megint sávozás lesz 16k-16350 között. Év végi felhúzásban és esetleg nagy osztalékfizetés bejelentésben reménykedem.
Én eddig azért nem írtam, mert nem 15.5-re várom, hanem 9k-ra, bár nem mára, de az irány egyértelműen DÉL, ha tetszik, ha nem! Nem is értem miért nem vásárolsz be, úgy mint az OTP vezér, hisz ő is azt gondolja tuti megszedi majd magát, hisz messze vagyunk még a célártól. Nekem ez az időszak, kitűnő lehetőség a DT-re, mind fel vagy le irányba, de az biztos, hogy a long pozícióval kívárok. Aki későn ébred majd fel, szép veszteséget könyvelhet el majd a jelenlegi szinthez képest. Bár bizonyára jó lesz adót optimalizálni! :-) Hogy is van a mondás? "Ki korán kel aranyat lel..." Vagyis a 9K felé eső OTP-t lel! Aki meg később ébred, az meg egy nyugdíjas módon felfelé vánszorgó OTP-t lel! Ugye "vicces" voltam!? :-) (Részemről pedig komolyan gondoltam, bármennyire is nem tetszik nektek, ha szemben megyek az árral!)
a lehetseges osztifizetesi hir miatt inkabb nem . siman el tudom kepzelni, hogy a hitelkamat sapkas hirrel levitelt egyesek kihasznaltak vetelre, es most bedobtak ezt a hirt, hogy menjen fel . "ügyesen" adagolva a mozgato hireket, bejelenteseket
" 20% maradt hazaiban" -> óóó, én 10-et sem mernék tenni közvetlenül magyar reszvenybe . persze ez sok mas orszagrol elmondhato . inkabb a szeles piac felé tendálok (kisebb riziko, kisebb ugralasok fel is, le is, nem 1-1 rezsimnek annyira kiszolgaltatott) . pl. IE00BL25JM42 IE00BK5BQT80
Szerintem jól érted, elmeletileg igy lenne, de kérdés, hogy március végéig mennyire állapítható meg pontosan a minősitett állomány nagysága és az értékvesztés mértéke. És addig még hosszú az idő, bármi történhet, akár szabályozási szinten is. Kérdés, hogy választások előtt mit akarnak tenni.
kicsit - egyoldalubb - politikai beallitottsagunak erzem az irasaid, de azert erre valaszolok: termeszetesen egyik politikai oldalban sem bizok komoly mertekben
Nincs egységes devizapiac, a figyelt szolgáltatónál kötés született ezen az áron (stop kirázás?), a legtöbb szolgáltatónál nincs ilyen. (Investing 340, eurhuf 384). Érdemes a TW-s chartokat végignézni, ott több adatszolgáltató chartját is láthatod. Illikvid a piac esetén gyakran van ilyen.
Üdv! Jól értelmezem, hogy leghamarabb 2022 Q3-ban lesz lehetséges a moratórium miatt megképzett és feleslegessé vált céltartalék állomány visszaírására? (6 hónap megfigyelési idő, illetve 2022. június 30-ig tartandó egy évvel korábbi fedezettségi szint a november 25-i körlevélben)
OTP részvényesek ide!