Egyetértek robbaj11 -el, de még messze nem merném az összes db-számommal sortolni. De tegnap megírtam mikor milyen aránnyal sortoltam, és az feljebb van mint most, és még nem a visszavételen godolkodom, de a többi ellövése meg korai lenne.
Az benn a szép és jó, hogy nem is kell pontosan tudni, hol a fordulat. Ha jól kezeli a fordulat lehetőségét az ember, mielőtt megtalálná, már nyereséget halmoz össze. Azért jó ez a fórum, mert lehet tanulni, még ha itt senki sem tudja mindig, de ha valaki épp tudja, attól már mindenki tanulhat. Nem kell megkeresni azt aki épp az adott helyzetben tudja, azért van az emlékezet. Késöbb már látjuk, és nem a személy a fontos, hanem hogyan jutott arra.
reggelt.....
valamiért ez a mai nap nekem is korrekcióként körvonalazódott már tegnap....most nézem van is egy rés......és bár csak picit de piroslik kint a dolog.
nézzük a jó oldalát.....lesz jó visszaszálló.
Valóban benne van, de hányszor futottál már bele, hogy egy 'váratlan' hír felülírta az árfolyam addigi menetét? A fordulat pillanatában még sebezhető valóban, de az szvsz néhány százalékot jelent.
ez csak rézben igaz amit leirtál :) mert a szerencse faktort kihagytad, mert bármikor jöhet egy rossz és még rosszabb vagy forditva amivel aztán kitörölheted a feneked a technikai elemzésekkel és ez igy megy az idök végezetéig itt lent ahol "mi" vagyunk és nem ott fent ahol tudják mindig egy kicsit elöbb hogy mi is lesz mivel a döntéseket ök hozzák ez egy nagyon szük réteg és aki ott van az nem ir ide a forumba az tuti :) ugy hogy számomra itt mindenki véleménye meghalgathato
"A Bank of America 3.5%-kal esett, miután a MErrill a korábbi semlegesről eladásra minősítette le azokat. Az elemző csökkentette eredményvárakozását is a hitelpiaci veszteségek nyomás. "
Én is zavart vagyok néha, de legalább nem írok portfóliós cikkeket...
A fordulat abban a pillanatban történik meg, amikor egy részvény eléri a minimumát, és utána nem megy tovább, nem látod többet lejjebb, bármi történik, csak csapkod, nem zuhan a mélységbe. DLPH megmondhatja, mikor van fordulat technikailag, az alja fölött jóval. Amikor technikailag már látszik, az nem a fordulat pillanata. Azt mondom, hogy amikor technikailag látszik, már késésben vagyunk, pedig nem! Az összes (ibizás mutyizós bennfentes infó nélkül) infó, a szó tágabb értelmében, birtokában látható a fordulat. Nem könnyű helyesen értékelni az infókat, de biztos nem a technicisták azok akik időben értesülnek az árfolyamokból. Az csak egy eszköz a többi között, és elegendő is lehet akár a nyereséghez, de nem a fordulat azon pillanatában a meghatározásához, csak néhány esetben. Itt a fórumon sokat lehet tanulni, de gondolkodás feltétlen szükséges ehhez. A mutyizásra hivatkozók, meg csak magyarázzák a bizonyítványukat, ők sosem tanulnak, rosszabbak az esélyeik mint matgabnak. Elnézést ezért tőle. Az élet is azt mutatja, hogy sokan képtelenek tanulni, gondolkodni.
OTP részvényesek ide!