Én tegnap végül nem kereskedtem, más dolgom volt, napon belül meg nem érdemes, ha nem tudok rendszeresen ránézni. Napon túl meg az óráson még mindig nem egyértelmű, nálam még shortot jelez (de mintha kezdene fordulni), az rsi viszont még mindig 50 felett van (naposon is), tehát nem erősítette meg a shortot (saját megerősítőm most kuka a nagy emelkedés miatt). Összességében szerintem inkább az az esélyes, hogy megint longba fordul, ha próbálom előrebecsülni az indikátorokat, akkor valahol 9400-9450 tájékán jelezne majd nálam longot (persze attól is függ, hogy hány óra alatta megy el odáig). Ami biztos, shortot 50-es órás rsi felett továbbra sem nyitok, 9400 felett viszont elkezdem óvatosan longolni. Persze a kintiektől is függ majd. Hosszabb távon (hónapok) továbbra is gáz van szerintem, lassan elkezdik majd számolgatni, hogy a görögök, spanyolok, stb. adósságszintje visszamegy a 2009-es szintre vagy fölé, tehát az elmúlt tíz év spórolása a semmibe foszlott.
maci, Azsia piacok nem kovettek SPY tegnapi kis esést, ma reggel Shanghai +1,3%, India Nifty +0,7%, Tasi +0,2%, Igy az OTP is folytathatja, akar 10200-ig
Huston! Van egy kis problémánk! . Úgy néz ki az SP a BÉT mai nyitvatartási ideje alatt inkább lefelé fog mozogni. Várható tehát egy réssel nyitás fölfelé kis előreszaladás, de aztán csökkenés, napon belüli ereszkedés oldalazás következik.
Engedjétek meg hogy egy kicsit hangosan gondolkozzam. Mint írtam én még shortban vagyok érdekelt, tegnapi számolgatással 8500-8700 közötti kiszállóval. Erre tegnap telefonon keresnek az Erstesek ezzel a páratlan vételi ajánlattal, úgy hogy tudják a másik irányban vagyok érdekelt. Volt már hasonlóra példa, hogy további nyerőről akartak lebeszélni... Ami viszont megütötte a fülem az a stop 8650. Ha eddig elmennénk az számukra egy presztízs veszteség lenne, viszont így mára nem tartom kizártnak, h láthatunk 9e alatti kötést is. Részemről megcélzom mára a 8900 körüli short zárót, és figyelem a long belépőt. Célárnak nem rossz a TS39 korlátára. Azt tudjuk, h a bankok nem jótékonysági intézmények, így érdemes megnézni milyen certiket is dobott piacra az Erste, s ebben milyen előrejelzések rejlenek. WTIOIL-bán vagyok még érdekelt, céláram rövidtávon 30$ plafon 35$. Erre a tegnap megjelent TS85 korlátja 33,25$. Viszont ezzel párhuzamosan megjelent két TL is 7,5 és 5$ kiütéssel. Ha a várt gyengélkedő nyár jön, nem kizárt a második körös árháború. Ezen felül S&P és Dax TL certik is megjelentek, amik nekem azt vetítik előre, hogy az Erstesek már készülnek egy második lejt menetre. OTPre vetítve a várakozást nagyobb korrekciót inkább 12e felettről várnék, de ezt technikailag még nagyon sok minden befolyásolja.
a 3 havi BUBOR a 3 hónappal korábbi 0,23%-ról 1,10%-ra ugrott,
a 6 havi BUBOR a 6 hónappal korábbi 0,25%-ról 1,11%-ra ugrott,
a 12 havi BUBOR pedig a 12 hónappal korábbi 0,46%-ról 1,16%-ra ugrott.
No akkor mit is árazzon a piac előre? Hosszú távon a bankok ezzel csak nyernek a meglévő hiteleken. A bedőlő hitelek pedig csak jövőre fognak megjelenni az eredményekben.
GYJ környékén (csütörtök-hétfő között valamikor) lokális csúcsot. Onnan néhány napig tartó lejövetelt. Ez a nagybani terv. Lehet ezt a várakozást technikai elemekhez, FIBO-hoz, mozgóátlaghoz (MA50), bolihoz, ED-hez, RSI-hez stb-stb kötni. Még akár hozzájuk tartozó szinteket is ki lehet tűzni. Nem érdekel. Csütörtökig nem foglalkozok eladással. Akkor majd eldöntöm, hogy csökkentsem-e a longot, nyissak-e shortot. Napon belüli mozgások persze más tészta, de nagy visszajövetelekre 2-300 Ft nem számítok. Azokat a visszajöveteleket is nehéz lesz elkapni. Ennyiért én nem ugri-bugrizok.
OTP részvényesek ide!