Valami nagyon-nagyon bűzlik itt, vmi nagy baj van a háttérben, és valakik ezt tudják. Tiszta 4ig feeling, ugyanezt játszotta, h az istennek sem akart emelkedni, mígnem kiderült h nem lesz t-Sys, és ugye vkik ezt tudták..
Nem megy ez sehova gyerekek.. Lassan csinálni lehetne egy Hitler-bukás videot az OTP szemvedéséről.. "Mein Führer,, az OTP-t megint visszaverték 8500 alá...." :)) De hát tényleg, mi a b.dös faxom folyik itt?? Shortolják a fideszesek vagy mi?? :) Egyszerűen bazmeg Amerika, DAX, mindenki emelkedik, minden bankrészvény 10%okat rallyzik, ez meg csak pöcsöl, felmegy kínkeservesen 400-500 ft-ot, majd visszabaxxák. Kinek az érdeke ez? Ha ki akar szállni, faxért nem engedi feljebb h jobb áron adjon? Szutyok xar geci, richterbe kellett volna tenni a zsét, az szépen, egészségesen mozog, emelkedik, ezt a xart meg már a 4ig is lehagyja.. Már abban is több fantázia van.
Sziasztok! Én teljesen új vagyok a tőzsde világában, már többször megfordult a fejemben, hogy bele kellene vágni, azonban erre eddig nem volt lehetőségem, most viszont a koronaválság beindította a fantáziámat, így nem is kis hanem inkább mikrobüfiként belecsaptam. Mivel nagyon sok érdemi információt szűrtem le az elmúlt hetekben innen a fórumról, ezért úgy gondoltam, itt az ideje megosztani veletek az élményeimet és a meglátásaimat. Most jelzem, hogy fogalmam sincs a chart rajzolásokról, azonban nagyon tetszik, amiket rajzolgattok és csak tátom a számat. Először is az élmény. Maga a tőzsde világát egy kicsit a pokerhoz tudnám hasonlítani, nagyon sokat számít a tudás, az, hogy valaki ki tudja számítani, hogy milyen eséllyel mi várható, azonban ott van a bizonytalanság faktor, ami a pokerben vak szerencse, talán úgy tűnik, itt is. Mivel kifejezetten szeretem a pokert, ezért a tőzsde világa is magával ragadott. Az elmúlt 18 napban összesen 5 alkalommal vásároltam otp részvényt és 8.231,9 hufos átlagot alakítottam ki, sikerült 8k alatt 3 alkalommal is vásárolnom. Azt gondolom, hogy ha nem olvastam volna a fórumot, akkor biztosan nem tudom ezeket az időpontokat megfelelően kiválasztani, úgyhogy köszönöm nektek a rajzokat és véleményeket. Ma 8560-on megszabadultam a teljes részvénymennyiségtől, így tulajdonképpen 18 nap alatt kicsit több mint 3%-os hozamot realizáltam (a költségeim levonása után), azaz az első befektetésem tulajdonképpen sikeresnek és eredményesnek mondható, még akkor is, ha kis összegről beszélünk. Amit igazán ki szeretnék fejezni az az, hogy felettébb izgalmas volt az elmúlt 3 hét, minden nap tartogatott valami meglepetést, hevesen vert a szívem, amikor 8k alatt százezrekért vásároltam a részvényt. Király volt. Ennyit az élményekről. Miközben ezeket a sorokat írom, lehet nem is baj, hogy 8560-on kiszálltam... A koronaválságról magáról szeretném megosztani még veletek a saját meglátásaimat, tapasztalataimat. A válság azt gondolom, hogy egyértelműen hosszú lesz, azt gondolom, hogy ennek az évnek úgy ahogy van lőttek. Várhatóan a közelgő "újranyitás" után mindenhol, külföldön és itthon is fel fog szökni a megbetegedések száma, ami azt gondolom, hogy egy második hullámot fog generálni, ami újabb gócpontok kialakulásához fog vezetni, ami újabb stop helyzetet fog teremteni azokon a területeken. Az itthoni helyzetről az a véleményem, hogy itt még igazán el se kezdődött a járvány, majd csak ezután fog. Az eddigi tapasztalatom az volt, hogy március-április mindenki behúzta a féket, mindenki bezárt, volt aki magától, volt aki kényszerből, de jelenleg - és ezt a kormány is jól látja - mindenkinek arra van szüksége, hogy kinyisson és működjön még azon az áron is, hogy adott esetben megbetegszik. A következő hetekben fog számadatokban is látszani, hogy milyen hatása volt a márciusi-áprilisi stop helyzetnek, így ez az egyik oka, amiért ma kiszálltam az opt-ből. Azt gondolom, hogy - és ez bármelyik részvényre igaz is lehet szerintem - még csak most fogja mindenki reálisan látni, hogy milyen gazdasági helyzetet teremtett az elmúlt két hónap. Én - szakmámból fakadóan is - objektíve próbálok szemlélni mindent, és azt gondolom, hogy komoly visszaesésre kell és lehet számolni. Sok helyen foglalkoznak a V vagy U alakú visszapattanással, de sehol nem látni azt, hogy ezt milyen időcharton kell szemlélni. Nagyon távolról az U is V... Én szerintem itt majd akkor lesz újra minden rendben, ha találkozunk egy ismerőssel és kezet nyújtunk neki, ahogy azt tettük két hónappal ezelőtt. Ha ez elkövetkezik, akkor indulhat a bikapiac. A fenti szösszenet a saját véleményem, az a kép, amit a koronaválságból jelenleg én látok, mindenféle rajz és számadat nélkül. Mondhatni ezt érzem. És természetesen nem hagyom abba a tőzsdét, csak azt gondolom, hogy most kell igazán tudni kivárni ahhoz, hogy érdemi, hosszú távú befektetést kezdjen el az ember. Köszi, hogy megoszthattam.
OTP részvényesek ide!