De miért? Amikor az utóbbi hónapokban a DAX és az USA is magára talált. A lengyelek meg mi szívunk itt, pedig jók a makroadatok, a gazdaság és a növekedés stabil.
az OTP mindig tudott nagyokat mozogni lefelé is, felfelé is durva, hogy pár hét alatt leadott 2000 pontot magából én ezt a választási mutyinak tudom be, de sajna egyelöre nem látom az okot, ami ezt meg tudná fordítani mindemellett az OTP egy nagyon jó bank, az értékéböl nem von le semmit, csak a részvény árára spekulánsok spekulálnak, akik most jobbnak látják lenntebb nyomni az árfolyamot
Igen, ez eltart egy darabig, usd is visszajött. Ami lényeges: nem belső ok miatt esik (török olasz, spanyol), így én még nem temetném hosszabb távra, egyelőre a felső támaszt teszteli, alatta ott van még a 9600-as is. Nálam továbbra is shortos, így kívülről nézem (shortot itt továbbra sem nagyon merek nyitni).
Bocs kicsit off topik valakinek van valami elképzelése, hogy a benzin ára most miért veri az egeket drága az euró és többe kerül behozatni a benzint vagy mi ?
Azért tegyük hozzá mindig volt valami ami miatt éppen (világvége volt) 2015 Görögök balfaxkodtak 2016 Kína mondta be az unalmast 2017 Brexit plusz Trump győzelem Bocsi lehet az évek nem pontosak de a lényeget szerintem mindenki érti.
Lesz ami lesz, de egyvalamit látni kell. - A három évig tartó felfelé menetelésnek egyértelműen vége. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy a BÉT-en meglehetősen ritkán vannak olyan hosszan tartó általános emelkedések, mint amilyennek az elmúlt években a szemtanú lehettünk. Aki sikerrel kivette a részét belőle, annak gratula, én nem, külföldi piacokon mozogtam és mással kerestem a kenyerem. Az elmúlt időszakban hasonló dolog játszódott le a BUX-ban és a vezető részvények piacán, mint az előző nagy bullpiac idején, 2003-2007-ben. De mint ahogy annak is vége szakadt egyszer, úgy a mostani aranykor sem kerülheti el a sorsát. Trendek kezdődnek, folytatódnak...majd véget érnek. Idén eddig tetőépítés, amiből májusban megtörtént a letörés. A havi charton látszik a legszebben. - A cikluselmélet értelmében most valami más jön. Jó idők után rossz idők...Persze nem kell föltétlenül olyan mértékű összezuhanásra számítani, mint ami tíz évvel ezelőtt végbement. Esések, emelkedések és oldalazás - valószínűleg évekig. Aztán majd, most már csak a következő évtizedben, jöhet a következő hosszabb időt felölelő trendszerű emelkedés, bekövetkezhet az újabb aranykor. Csak győzzük kivárni, és közben addig lehet keresni a lehetőségeket a hosszabb-rövidebb fel--és lejtmeneteken.
másfelé várjuk a papírt (mint általában a vevök, és eladók a mindennapokban) de nem emiatt mozog az árfolyam úgy ahogy ha jól tévedek mindketten trendkövetöek próbálunk lenni
OTP részvényesek ide!