Azért volt most is kb. 5 milliárd trükközés a rendkívüli tételekkel csak most pozitív irányban, viszont a horvát bank csak nyolc hónap adatával van benne, a hiányzó 4 hónap bőven fedezi idénre ezt az 5 milliárdot és ott van még az új szerb bank is ráadásul. Működési eredmény soron kicsit gyengébb lett a várakozásoknál, viszont bevétel soron jól muzsikált. Idénre már kisebb kamatrés csökkenést várnak és úgy láttam, hogy a magyar piacon már nőtt q4-ben, ez mindenképpen nagyon jó. Szerintem pozitív meglepetést produkált, de sajnos kint pont ezt a hetet töltik eséssel, ráadásul tegnap Krumpli is alkotott...
Nyitás 11600 visszaáll a píac tegnapi Árfolyamszintre...(tapasztalhattuk tegnap már ezt meglépte) Eredmények/tettek megmaradnak,na meg védi a píac az ELÉRT eredményeket!! -Külső környezet árnyékát átlépjük...röviden ennyi...
281 milliárd osztva 280 millióval szorozva 12-vel egyenlő 12036 forint, tavaly visszahúzták elsőre a tényleges eredmény 11,5-ésig, az 11535 forint, mivel mind a kettő alatt vagyunk, elvileg felfele kéne mennie, kérdés, hogy kint mit csinálnak.
17Q4 adózás utáni eredmény: 68,454 md Ft - kimagaslóan több minden várakozásnál. 17 adózás utáni eredmény: 281, 339 md Ft - kiváló. Ehhez az éves eredményhez nem a decemberi 10 720-as decemberi záró ár tartozik. Mondhatni még 11 400 is alul árazott. Száguldanunk kellene felfele .... . Külföld, DAX megnyugodni látszik 12 000-en, a mai nap még akár felfele is veheti az irányt. Nem fog ez sokáig tartani, menni kell majd 12k alá, de ma pattanhat egyet. Irány szerint mehetnek együtt az OTP-vel. . Jövőre nézvést. Jó magas lett a bázis év. Ezt kell növelni minimum 10%-kal, hogy reális legyen a 12 600-as év végi célár. Lazán teljesíthetőnek látszik. Nekem viszont továbbra is kérdés, hogy az idén meg tudja-e ezt az eredményt 10%-al növelten ismételni, el tudja-e érni a 310 md-ot. Nem fanyalogni szeretnék. Annyi csak a gondom, hogy lassan kiürül a spájz, elfogynak a félretett céltartalékok. Ezt a "kiesést" kell pótolniuk a frissen akvirált bankoknak. Halvány lila gőzöm sincs melyik a több, ezért tamáskodom csak. Mindemellett kalapemelés a menedzsmentnek! Jól csinálták az elmúlt 5 évet.
Amit a másikban irtam: "Ez a DAX zuhanás ellenére elég lesz holnap egy réssel fel nyitáshoz. Hogy ezután a nap végén hol zárunk az attól függ hogy a nyereségrealizálók pakkjait egész nap, folyamatosan megveszik-e az új vevők."
Mondtam, hogy "Trump beszél - hülyeségeket." Meg is látszik az USA indexeken, hogy el kezdett a vámemelésekkel hősködni. Be is estek a kereskedelmi korlátozások bevezetésének bejelentésére, -2%. DAX futi -3%.Mi lesz ebből holnap ? Szegény OTP megint a legrosszabbkor jelent !!!
OTP részvényesek ide!