Csak a kötözködés kedvéért. :)
Ábráidon nagyon szépen látszik, hogy a BUX indexet nem az OTP emelkedése vitte fel. Így az vissza tud jönni anélkül, hogy az OTP esne.
Az OTP-ből hiányzik az az emelkedés amit a BUX már megcsinált. Otika is meg fogja azt tenni. Csak most esik az eső. Nincs kedve. Várható volt. Még holnap is hasonló a szitu.
Viszont nem csinálta meg a várt 8500-at. Longos szempontból én ezt pozitívan értékelem. Így tudom tovább folytatni felfele. (No nem mintha lefele nem tudnám.) 8500 elérése esetén vakarózni kellett volna a további fel miatt.
Nézzük a mozgóátlagokat!
Egyelőre beszorult az MA200 és MA100 közé. Többnyire az szokott történni, hogy még egyszer megkóstolja az MA200 valamelyikét (MA200max: 8030, MA200min: 7900 - filléreskedés nélkül.) majd felrohan az MA100 fölé. Kb 8600-8800.
Ha ezt megcsináljuk a következő 2-3 hétben akkor majd folytatom.
Először tehát alj keresés a következő két-három napban, majd csúcsfogás egy két hét múlva.
Maci,
A részvény eladásból származó adót szeretném nagyjából kiszámolni.
A gond az, hogy ezek a részvények nem vásárlás hanem öröklés útján kerültek a számlára.
A "bekerülési ár" meghatározásakor ilyenkor vagy a névértéket, vagy a hagyatéki leltár dátumakor aktuális
részvény árfolyamot veszik alapul (gondolom az aznapi zárót). Az adózó választhat a kettő közül. Gondolom nem kell mondani, hogy melyik a kedvezőbb :)
Ezért vadásztam két nap OTP zárója után, de amit az egyik kolléga küldött linket, az tökéletesen megfelelt a célnak.
Köszi mindenkinek.
Egyet is ertek. Ez az emelkedo ek forma lehetseges. Benne van a pakliban.
Ami ellentmond neki az, hogy ha egyszerre nezed a BUX es az OTP chartot.
link
Az evidens, hogy a csucsok-melypontok egybe esnek idoben. Es az OTP sokkal gyengebb BUX-nal. De most eppen, a BUX is eppen elerte a fel-korrekciojaval a korabbi (b of A) hullama csucsat (kek vizszintes), es elegge (B)-nek nez ki a tegnapi csucsa. Ha igy van, akkor BUX-ban most egy eso (C) hullam kovetkezhet, megpedig (A) ala meno merettel. Persze, emelkedhet BUX tovabb; de itt mntha eppen jo fordulopont lehetne.
Szoval ha a BUX itt elgyengul? Akkor OTP-nek meg kevesebb eselye van szembe-emelkedni vele. Inkabb az a valoszinu, hogy koveti BUX-ot, sot akar gyengebb is lehet nala. Es a 8022 support ala eshet.
Maradj ovatos. Meglatjuk.
link
Napi nyitó, záró, min, max, forgalom a kezdetektől.CSV formátumban (excelnek mutatja ugyan).
Erre gondoltál vagy napon belüli kötéslistákra?
Ui: Excel megnyitja, de a tizedes pontokat le kell cserélni vesszőre. Kijelölés, csere az összes.
Én inkább arra saccolok, hogy még mindig a groupamás intézményi vevők adják. 8200-8400 közötti eladásnál egy biztos 5-7 % hozamot realizálnak 1 hónap alatt, hülyék lennének, ha nem adnák. Viszont napi 50-100 ezernél nem nagyon tud többet felszívni a piac a szokásos forgalmon felül, ezért még eltarthat egy darabig, amíg megszabadulnak tőle. Bizakodom, mert úgy tűnik, hogy a mostani eladók már nem nagyon akarják 8200 alatt adni, ezért talán ennél már nem megy lejjebb, viszont lehet, hogy 8400 fölé sem fog egy darabig.
En már nagyon unom.Foleg h tartottam 3 szor is 400 nal mindet! Venni nem vehetek tobbet mert borul akkor a strat.Nálam csati van. Annak a visszatesztje 8130 ig engedi. De nem kéne addig menni. Oldalazzon itt ki 8400 8200 nal.
OTP részvényesek ide!