Akkor egyről beszélünk! Mármint a pontos megfogalmazásodból az "utólag" szó a fontos.
A 2016-os nyereséged után tartani fogja a markát az állam és ha a 2017-es éved tényleg veszteséges lesz, akkor majd visszaigényelheted.
De sajnos ebben az országban sokan tudjuk hogy a kalapból az egyszerű ember nem vehet ki semmit! Legalábbis egy jó kiadós ellenőrzés nélkül!
Megfordult a ló alattad. Ha újra elkapod az irányt, ismét nyerni fogsz.
Szerintem a maci által számolt felpatt hamarabb lesz mint a TL kiütés. Majd második nekifutásra kiütik.
"2008. január 1-jétől az Szja. törvény lehetőséget biztosít adókiegyenlítésre. Mindez azt jelenti, hogy a befektető az adóév és az azt megelőző két adóév viszonylatában az elszenvedett veszteségét szembeállíthatja ugyanezen időszakban elért nyereségével. Ez akként is történhet, hogy a korábban szerzett nyereségét csökkentheti a később elért veszteségével és visszaigényelheti ennek erejéig a befizetett adóját." - persze utólag.
Igen ez létezik, de ha egy évben nyereséges voltál, a következő évben be kell fizesd a nyereséged után az SZJA-t.
Az hogy ebben az évben veszteséges vagy majd csak dec 31.-el fog kiderülni.
Amit Te írtál az csak úgy tud működni hogy ha hamarabb vagy veszteséges, akkor a következő 2 évben a veszteségeddel arányos mértékben lesz kevesebb az adóalapod.
Matsmath, szerencsére létezik adókiegyenlítés, ami így a tőkepiaci ügyletes nyereségeid adóvonzatát csökkenteni tudod a veszteségeiddel 2 adóéves időtávban. Elég egyszerű könyveléstechnikailag csak be kell vezetni az adóbevallásba. Így legalább nem adózom meg veszteségeimet...
Én annyival vagyok előrébb hogy hamarabb buktam és csak most próbálom visszanyerni.
Igaz a veszteséges adóbevallás beküldése után egyből kaptam is NAV ellenőrzést!
Arra figyelj, hogy ha tavaly nyertel X penzt, iden elveszitettel X penzt, akkor nem nullan vagy, hanem majd majusban meg be kell fizetned a tavalyi X nyereseg utan a 20% nyeresegadot.
Sajnos egyet kell, hogy értsek. Nagy jó ötletnek tűnt ez a certizés, 3 hónap alatt megdupláztam a tőkémet, volt olyan trade, amin 80%-ot kerestem egy napa alatt. Már azt hittem, rátaláltam az arany tojást tojó tyúkra, amikor fordult a szél decemberben, és azóta csak veszítek. 3 hónap alatt 30 millió plussz, 3 hónap alatt 40 millió minusz. Kicsit sok egy kisembernek:) Ezt éljem túl és a közelébe se megyek certiknek.
Halvány lila gőzöm sincs. Csak azt tudom, hogy a parabola így szok viselkedni.
Lehet vele finomkodni valóban. Gyakori, hogy az első esés 61%-át menni csak vissza, máskor meg új csúcsra szalad. Ki tudja, most pontosan mi fog történni?
Néhány tíz k-t még felteszek szórakozás gyanánt egy-egy rövid trédre, no de milliókat? :o
Bátoj!
Kicsit általánosságban, a certizőknek és nem Neked szánom a következő mondatokat. Már csak azért is, mert sokakat vittem a certik útjára.
Eseted nagyon tanulságos a certikkel kapcsolatban. Azt bizony ki tudják ütni. Ezt érdemes szem előtt tartani a fejüket certizni adóknak. Nagyon csábító a gyors 30-50%, netán nagyobb hozam lehetősége, de ebben bizony meg van ennek a veszélye.
A hosszabb távú várakozások ezért lehetnek lényegesek a certizőknek. Kiüthetik-e az adott terméket, ha nem jön be a rövid távú elképzelés? És bizony elég régóta írogatja Pomper és Sárpac, hogy megyünk 8k alá. Saját rajzaim (villa) is kőkeményen mutatnak alá. Ebben a zűrzavaros időben 6500 fölötti kiütési árú long certivel nem nagyon érdemes hosszú távú (esetleg beragadó) trédet nyitni.
Tudom nem vigasztal, de nekem is van 8500-ről. Én is azt hittem pattan onnan egyet. Nem tette... 450-nél ki akartam szállni, de csak 430-ig jött fel.
OTP részvényesek ide!