Abban egyetertek veled, hogy OTP eleg jellemzoen 600-1000Ft " tul-lendulessel" reagal a rossz es a jo fundamentalis valtozasokra.
Ennyivel fut tul a realisan diszkontalhato es jozanul igazolhato arakhoz kepest, megpedig felfele is, es lefele is.
Igy volt 2014-ben. Az az orosz-ukran valsag varhato "szamlaja" 300mrd korulre volt becsulheto (vegen 4-500Mrd lett). Az a valtozas nagyjabol -20% arzuhanast jelentett realisan az 1500Mrd tokeju OTP szamara (1500*20%=300);
am, az addig realis 5000-5200Ft szintrol a -20%-on tullendult, es ujabb 600Ft/reszveny arzuhanast szenvedett el, egeszen 3400Ft szintig.
Most 2016ban elmult ez a valsag. A profit-visszalendules realisan igazolhat egy 5200-6200 savbeli realis arszintet. Az elso, 2015majusig tarto bull impulzus oda is vitte az arat, ahol realis.
Am ahogy lenni szokott, OTP tullendult, ezuttal egy maniakus- euforikus vasarlasban, egeszen 7400 szintig. Most elkezdheti a visszaterest a realis arszinthez.
Lesz meg tullendules, valoszinuleg mindket iranyban, a kovetlezo 5 evben is.
Csak nem erdemes a tanulsagot elfelejteni.
A chartbeli mondat elso szava is fontos. A ket valtozat lenyege ugyanaz: (iii of c) kovetkezhet.
A chartbeli mondat elso szava is fontos, nehogy elfelejtse majd idezgeto pajtika.;-)
De azon már sokszor gondolkoztam hányszor hagytam leolvadni a nyerőt.
Érdemes szétnézni hol is járunk itt vagyunk majdnem egy szerintem nagy esés előtti mozgásban régen volt már hogy ez a nagy bumm hullám megindult. Lehet érdemes lenne áttérni ebben az időszakban a rövidebb hullámokra. Én csak úgy hívom accept módszer :)) Otp- korulbelul 150-200 pont.
OTP részvényesek ide!