Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini 2016. 02. 14. 09:27
Előzmény: #990938  macibear
Én meg így látom:
"Nagytesó elszúrta, amikor 5300-on fogta meg az árfolyam esését. Ez a szint túl magas volt. Hagyni kellett volna tavaly nyáron visszaesni 4800-ra legalább. Egyfajta tisztítótűzként."
5300-ra is csak azért esett mert a szokásos napi forgalom 5-10 szeresét piacra dobta az állam. Igy ez elég stabil ellenállásnak tűnik!

"E két tábor pedig nagyobb vételi potenciállal rendelkezett volna, gyorsabban és magasabbra hajtották volna az árat vételeikkel mint 6280. Most valahol 6800 körül járnánk minimum. "
Ha alacsonyabbra nyomta volna le az állam novemberben, akkor mélyebben lenne most az átlagos vételi ára az újonnan beszállóknak. Tehát hamarabb kezdtek volna nyereséget realizálni. Az árfolyam nem érte volna el az állami pakét eladása előtti szintet és sok középtávra beszálló longos ingott volna meg azóta és dobta volna a részvényeit, ami vissza vetette volna az árfolyamot. Így még az sem biztos, hogy itt tartanánk ahol ma.
A 6000 alatti vegetálás pedig akkor szűnik meg, ha megszűnik az az állapot, hogy a múlt beli P/E több mint 33! (Azaz kell egy jó 4. negyedéves gyj., vagy egy hihető sztori a gyj-ből levezetve arra nézve, hogy a bank 2017-évre tényleg elérheti az egy részvényre jutó 600-800ft-os nyereséget.)
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 08:15
Előzmény: #990938  macibear
A nagy tesó tudott a csok tervekröl és beárazta tavaly, nem a ta nézte. A funda győz.
macibear
macibear 2016. 02. 14. 07:51
Előzmény: #990936  Törölt felhasználó
Alsó hangon. Mondjunk inkább hármat ... :)

De még pontosabb, ha azt mondjuk: Három hónapon belül otika megcsinálja az alját, ahonnan már emelkedhet és növekedhet mint a jegenyefa. :)

Írtam már erről korábban. Nagytesó elszúrta, amikor 5300-on fogta meg az árfolyam esését. Ez a szint túl magas volt. Hagyni kellett volna tavaly nyáron visszaesni 4800-ra legalább. Egyfajta tisztítótűzként. Sokkal többen szálltak volna ki a nagy emelkedés során vásárolt longjaikból és többen shortolták volna be. E két tábor pedig nagyobb vételi potenciállal rendelkezett volna, gyorsabban és magasabbra hajtották volna az árat vételeikkel mint 6280. Most valahol 6800 körül járnánk minimum.

Azon a tisztító tűzön (a C hullámon) pedig át kell esni. Akár tetszik, akár nem. Túl sok még az árfolyamnyereségre spekuláló longos pozíció. Még nincs elég cash folytatni a vásárlást.

Tuti nem lesz szimpatikus amit írok, de higgyétek el, annál magasabbra megyünk minél mélyebbre jövünk előtte. Minél gyorsabban csináljuk meg, annál hamarabb megyünk fel. Vegetálhatunk itt 6k környékén, de innen komolyabb emelkedésre mint néhány 100 pont nem lehet számítani. 4800-ról netán 4300-ról, no onnan igen. Ha csak idáig (6000) jövünk vissza már az is 25%-os növekedés lenne, de onnan már följebb jutnánk, azokról a szintekről megint lehetne 50% fölötti emelkedésben bízni.

Még egyszer leírom: Igazi hasznot, elkölthető pénzt csak az árfolyam hullámzásán lehet keresni. Ha csak egy irányba változik az ár örökkön örökké, akkor nem lehet kereskedni és nem lehet rajta haszonra szert tenni csak látszólag. Az árfolyamnak hullámoznia kell, minél nagyobb fodrokat vet annál többet lehet rajta fogni.
macibear
macibear 2016. 02. 14. 07:24
Előzmény: #990933  peter82
Jó az ötlet. Mondjuk túl nagy hozama nincs, de elvileg szinte kockázatmentes. Már persze, ha hiszünk az emelkedésben.

Azt azért hozzátenném, hogy egyelőre számomra kérdés, hogy a világ megcsinálta-e a tényleges mélypontot. Napos grafikonon olyan mintha csak az esés felénél járna. Igaz most jönni kell egy nagyobb emelkedésnek, mielőtt tényleg összeomlanánk.

Ezt már általánosságban írom
A certinek van tartási költsége. Ez a rollover. Pld a TL19 47 forintot vesztett értékéből a rolloverek miatt. Kötési ára induláskor 5100 most 5147. Ha valaki vett a kibocsájtásakor az most az árfolyam veszteséggel nem számolva is 47 forinttal kevesebbet ér.

Certi ára durván: Pillanatnyi ár - kötési ár.
A kötési ár pedig emelkedik TL certik esetében a rollover hatására, vagyis ha az árfolyam nem változik, a certi ára akkor is csökken minden egyes rollover után. Ez persze azt jelenti, hogy olcsóbban lehet venni, de azt is jelenti, hogyha már vett az ember, akkor csökken a vagyona még akkor is, ha az árfolyam nem mozdul egy petákot sem.
Bocs! Kicsit szájbarágós voltam, de egy másik topikban egyik kollégánk úgy vélte, hogy a TL certik kötési árának emelkedése az jó a trédernek. :)
Törölt felhasználó 2016. 02. 14. 06:36
Előzmény: #990932  macibear
Szerintem ertem mire gondolsz..,Koszi! A "nagyon soka" az mondjuk ket honap?
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 23:03
Előzmény: #990934  Törölt felhasználó
Ezt légyszi bővebben kifejtenéd?
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 22:27
Előzmény: #990933  peter82
A certi tartàsa önmagàban is veszteséget okoz...
peter82 2016. 02. 13. 18:31
Előzmény: #990925  macibear
(DAX téma)

"Ha nem certivel kereskednék a DAX-ban, hanem full áron vásárolnék nem tőkeáttételes terméket, akkor lazán csak elkezdeném vásárolni. Minél lejjebb megy annál többet. De perpill nem tudok mással benne kereskedni, csak certivel. Azt meg lazán kiüthetik, Ezért kell trükköznöm az hedgeléssel."

Nem lenne erre megoldás a Erste DAX 02 certifikát? Ugyan certi, de csak 2019.09.30.-ben jár le, addig nem "ütik ki"
link

Nem akarok okoskodni :)
macibear
macibear 2016. 02. 13. 17:50
Előzmény: #990931  Törölt felhasználó
Hú Sanya Tesó! Most nehezet kérdeztél.

Ha egymással szemben ülnénk kb 10-15 perc alatt sikerülne elmondanom gondolataimat folyamatos, dinamikus rajzolások közepette. Általánosakat és erre a konkrét esetre vonatkozót. De ez így, a fórumon keresztül nem megy. Túl bonyis és túl komplex. Nem vállalkozok rá.

Röviden viszont elmondom a gondolatom.
6280-ról egy C hullámban vagyunk szerintem. Annak is a harmadik tagjában. Minimum a zaggban. Nem lesz ez egy egyszerű ötös hullám lefele. Nagyon bonyis, komplex szerkezet várható, hatalmas felhúzásokkal. Akár új csúcsra is mehetünk közben. Kiszámíthatatlan.

A vége az ami egyedül biztosnak mondható. 5100-re, de inkább az alá kellene mennünk a végére. De soká, nagyon soká, vért izzadva közben.

Nem is értem magam miért trédelek benne... :)
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 17:07
Előzmény: #990930  Törölt felhasználó
Maci, szept 22-tol kezdtem szamozni...
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 16:56
Előzmény: #990929  macibear
Vagom... hulye volt a kerdes, koszi,hogy nem hulye valaszt adtal ra...Erre gondoltam egyebkent...szerintem eppen C-t csinalunk...mit szolsz hozza?
Te mond meg melyiket...
macibear
macibear 2016. 02. 13. 16:25
Előzmény: #990928  Törölt felhasználó
Te! Hát már hogy lenne ötös az ABC! Azért ABC mert hármas szerkezetű. :

Viszont állítólag a C-je mindig ötös.

Ezt én az alábbiakra módosítottam:
A C utolsó tagja általában ötös szerkezetű.

Fura egy szerkezet ez a C is: Lehet
- monowave (belső szerkezete esetleg ötös képet mutat)
- ZZ (zigg-zagg) ilyenkor a zagg ötös
- dZZ legeslegutolsó tagja ötös
- volt már, hogy tripla ZZ (Elliott hármasai) (Ha nagyon megvakarjuk 5300-ról ez ment le 3400-ra)

Vagy nem .... :) Láttam már olyat is. Persze ha erőszakoskodunk mindig meg lehet benne találni az utolsó ötös szerkezetet.

No erre én meg nagy ívben tenni szoktam. Egy a lényeg ugyanis. Vége a korrekciós trendnek. Ezt pedig nem csak a hullámszerkezetnek, hanem az indikátoroknak is meg kell erősíteni. No meg leginkább a piacnak.... :)

Hidd el, a piac nagy ívben tesz az Elliotti finomságokra. Egyszer csak úgy döntenek a szereplők: Fordulunk! Akár meg van az öt hullám, akár nincs. :)
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 14:40
Előzmény: #990927  macibear
Maci, ABC is ot hullambol all?
macibear
macibear 2016. 02. 13. 10:31
Előzmény: #990924  Törölt felhasználó
Alaphelyzetben igen. ZZ esetén. (C=A térben és időben). 70-80%-ban ez történik. Persze térben lehet C=61%A illetve 161%A, de jellemzően a C meredeksége hasonló az A-hoz.

Ha nem ilyen akkor jönnek az alverziók. Megynyúlt B, valamilyen flat, ami gyakran hsz-nek látszik. A korrekciós hullámnak van vagy 9 fajtája. Ebből csak egy, igaz leggyakoribb a ZZ. Gyakoriságra következő a dZZ.

Hidd el előre nem igazán lehet megmondani mi fog következni. Ha már kiteljesedett akkor persze szépen beszámozzuk és rámutatunk milyen szép ilyen, olyan, amolyan formációt csinált. :)
Némi gyakorlat után persze nagy valószínűséggel meg lehet tippelni melyik fog következni, de sohasem 100%-os a találati arány.
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 10:29
Előzmény: #990923  Törölt felhasználó
Majd, ha a szaudiak mondjak akkor fog elkezdodni valami..., addig marad a bizonytalansag es a 30 dodo alatti olajar...
macibear
macibear 2016. 02. 13. 10:20
Előzmény: #990923  Törölt felhasználó
Persze

11400 környékén járt a DAX amikor mondogattam, hogy keresi a csúcsát. Most azt mondom keresi az alját.

Ha nem certivel kereskednék a DAX-ban, hanem full áron vásárolnék nem tőkeáttételes terméket, akkor lazán csak elkezdeném vásárolni. Minél lejjebb megy annál többet. De perpill nem tudok mással benne kereskedni, csak certivel. Azt meg lazán kiüthetik, Ezért kell trükköznöm az hedgeléssel.
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 09:44
Előzmény: #990922  macibear
Maci, csak egy gyors kerdes..,
ABC korrekcioban C mindig A ala megy?
Törölt felhasználó 2016. 02. 13. 07:41
Előzmény: #990922  macibear
link

azért ez még közbeszólhat...
macibear
macibear 2016. 02. 13. 07:22
Előzmény: törölt hozzászólás
Elvileg hétfőn (kedden) még szuttyogás esetleg határozott felfele az OTP, de azt követően megint lefele kellene menni. Hiányzik még egy 400-450 forintos hullám.

DAX-ban ugyanezt látom. Néhány napos fel minimum (erre gyúrok már hét közepe óta), de aztán ott is jönni kellene egy körnek még lefele elvileg. De fordulós szitu van. A fene se tudja ilyenkor mit fog csinálni pontosan.

A hét végének gyakorlatilag nulla pozícióval mentem neki. Ugyanannyi nyitott short és long pozícióm van mindkét instrumentumban. Most sikerült jól beállítanom őket és nyerő van közöttük befagyasztva. Ha végképp nem tudom eldönteni merre fognak menni, akkor egyszerre zárok mindent és várok.

Egyelőre az a terv, hogy kedd környékén zárom a longokat, aztán pedig hagyom beérni a shortotkat.

Keddi usák nyitás érdekes lesz.
HPeter76
HPeter76 2016. 02. 13. 00:07
Előzmény: #990919  Törölt felhasználó
Olv. Olajra is jók voltak az ajánl.

Nem kell ítt elbízakodni,hiszen
Ázsia még "arcul is vághatja Usásokat"
(-nesze ítt van az essés nem is annnyira jó,amit jónak látunk)
Ítt mindennel kell számolni.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek