Azért arra kíváncsi vagyok, hogy Soros Gyuri bá meddig tűri bajszának ráncigálását ...
Annál viszont komolyabb embernek tartom, hogy zsigerből reagáljon ha reagál egyáltalán. Ki fogja várni a megfelelő alkalmat. No akkor nagyon nem szeretnék longban lenni ...
"Egy jelentős ellenállás áttörésére készül a bankpapír. A jelenlegi sáv teteje illetve a csökkenő trendvonal is 5.750 forintnál húzódik"
( Erste hírlevél )
... az ám, de még mennyire, hogy készül ...
vazze, hogy én mennyire rühellem zsigerből ezt az erstés bagázst...
:D
Kinyitottam az ablakot, küldheted a sört fénypostával! :)
Azért erre a "kis" visszanézésre még nem kell bepánikolni longügyileg. Jó kis long beszálló alakul ki.
Péntekre vártunk ugye egy long beszállási lehetőséget anélkül, hogy tudtuk volna előtte hol lesz a csúcs. Én még nem merem állítani, hogy 5602 volt az alj. Lehet csak hétfőn, de szvsz lejjebb kellene menjünk. 560 reális mélypont, de mehetünk az alá is. Onnan pedig jühetünk fel újból 700 fölé.
Emelkedésileg nem dőlt még el semmi.
TA szempontjából többen is rámutattatok már mind a kis tf-es RSI, mind a felső csati vonalra. Jogos volt ez a kis megtorpanás.
Sokan gondolhatják úgy, hogy ki kellett volna szállni a longokból, nyitni kellett volna shortokat, mégis csak 120 pöttyel vagyunk lejjebb. No meg persze ja! A VOLNA faktor. :)
Szvsz a long zárásokat nem kell sajnálni. A jövő héten még mindig el lehet azokat adni a mai max környékén, vagy a fölött. Biztos, hogy miden egyeshullámot meg kell lovagolni?
612-őn valaki eladta a short certijét. Köszi! A felét megvettem. :) 710 környékén tervezem eladni ma vagy hétfőn. Ha nem érne annyit akkor átviszem a szerdai hegyen. Nem hiszek a szerdai 6k-s kiütési magasságban, de kétségtelen necces lehet a felső forduló.
Long aknák csücsülnek 5600 alatt 575-től 50 pontonként. Aztán meglátjuk ...
Így van. Pedig a gazdaság sokkal jobb állapotban van, de nem is ez a lényeg:) a politikai környezet nagyobb súllyal esik latba, pl. az amcsikkal való nem túl barátságos viszony szvsz. A piacot már nem igazán érdekli a minősítés, max.1-2 napig, a szokásos érvelés lesz: "továbbra is kiszámíthatatlan szabályozói környezet, meg nem garantált a növekedés üteme(ugyan mi az ami garantált a mai világban:)), és említik majd a korrupciós helyzet a. Colleen Bell beszédből ollóznak majd szvsz. Meglepődnék, ha nem.
Jok lettek az osztrak eredmenyek vagy miert mennek ennyire? Mindenkepp erdekes lesz a mai US unemployment rate...szerintem ha zold akkor irany lefele (FED kamatemelese esedekes Decemberben), ha piros akkor US indexes irany felfele.
Otpvel kapcsolatban, meg egy semlegesrol pozitivra modositas nem fog +10% hatast elerni, emlekezzetek mi volt amikor a Fitch modositotta majus 22en penteken...hetfon -1,5% zart OTP.
5700-nál kiszálltam mert az pont a csökkenő trendvonalon van 3 kisebb pakk volt 5387-550 között ! A napi kezdő rést betöltötte RSI lefele tendál .... jobb az óvatosság.
OTP részvényesek ide!