Igen, egyetertek, Kina szamit.
Szerintem hatasa BUX-re nagyobb, mint pl. az itt allandoan (es tevesen) referencianak tekintett DAX.
(DAX egeszen mas mezonyben jatszik, totalisan eltero gazdasagi kornyezetben van, mint BUX.)
Abban is egyetertek, hogy OTP 10 napja ul a 5700 supporton, es kalapalja. Mar nem sokan hajlandoak megvenni itt. A pici csucsok eso haromszoget rajzolnak.
At fog szakadni, 3 napja egy picit mar beszakadt. Azota gyengen oldalaz. Meg par napig talan kepes ra, de aligha orokke: egyszercsak nem.
Látom azért Kína beleköpött a levesbe.Mindenki parázik, mert a jüan 2%-os leértékelése jelzi, hogy már nem lehet rájuk igazi húzóerőként számítani.USA eddig is alulértékeltnek tekintette a jüant.Tehát Kína szeretne többet exportálni, kevesebbet importálni. Jaj a nyersanyagpiacnak !!
OTP-t is lefelé nyomja ez a hatás.Jöhet 5600 felé.
"ezeken a frissen nyitott poziciokon keressenek, hanem azert, hogy a korabban nyitott short poziciokon levo nyero el ne olvadjon.., "
Legyen igazad!
Mert így lesz jó kis kényszervevő. Én azt nagyon szeretem...
Na ja!
Hosszú távon - másfél uszkve két hónap - valóban van egy 4800-as céláram (pontosabban 4600-5000). Mint ahogy van egy 6800-as (inkább a fölötti) ugyanezen az időtávon. És nem tudok dönteni melyiket csináljuk meg először. Ha eddig ez nem ment át, akkor ezt most tisztázzuk.
Akiket említettél, azok ezen az időtávon letették voksukat a lefele mellett. Szívem szerint én is ezt tenném, de nekem még bizonytalan.
És akkor nézzük a közelebbi időtávot.
Ha még nem vált volna nyilvánvalóvá, én nem szintek, hanem fordulós jelek alapján kereskedek. Ezek meghatározásához nagyon sok tényezőt veszek figyelembe. A fordulók közötti idő minimum 2 nap, de meghaladhatja a 10 napot is. Ez nem alkalmas DT-re. Pld egy 6 napig tartó emelkedésbe lazán belefér, hogy az egyik nap nyitóból csak lefele megy az ár.
Most aljat keresek. (Csak emlékeztetőül: Keddre vártam egy kis csúcsocskát - szerda lett 814, és az ahhoz képesti aljat.) Eredetileg tegnapra vártam. De szerintem még nincs meg. Tehát a long nyitások tömegével még várok.
Meddig visz fel ez a hullám? Nem tudom, de nem is érdekel. Ha még az alja sincs meg, ahonnan indul honnan a fenéből lehetne megmondani meddig megy? Felmehet 6k-ig vagy tovább. Menjen. Majd amikor fordulós jeleket látok, akkor majd eladom és nyitok shortokat.
No és egy kis személyeset. Sanya Tesó! Ne légy mérges azokra, ne tégy rájuk sanda megjegyzéseket, oldalvágásokat akik másképp látják a mozgást mint Te. Értjük, Te felfele várod. Letetted a voksod. Mondjuk nem igazán derült ki, hogy akár térben, akár időben honnan is gondolod a felt és meddig. A múltkor ezt ki akartam provokálni belőled de nem voltál hajlandó válaszolni rá. Csak kitérő válaszokat kaptam.
"-Milyen arfolyamrol kezd majd esni (ha egyaltalan fog..) a gyj.utan..., - Szerintem 6100-300-ról.
-Vajon nem lenne-e bolcsebb azon a magasabb arfolyamon nyitni shortot..? - Hiába akarnák, de még nem ment fel addig.Pedig próbálkozniuk kell bármivel (ésszerüen csak), mert ők ebből élnek."
Az altalad elkepzelt befektetok veszteseget termelnek... az 5700-on nyitott shortjukkal.., van nehany logikai bukfenc a valaszodban..,nem gyoztel meg..,
megis egyetertek veled, hogy ma shortok nyiltak.., csakhogy nem azert, hogy ezeken a frissen nyitott poziciokon keressenek, hanem azert, hogy a korabban nyitott short poziciokon levo nyero el ne olvadjon.., kerdes, hogy mennyire futenek be nekik...
Pomperj,Matsmath.., de ha jol emlekszem roviddel ezelott meg Te is joval nagyobb eseseket vartal mint ami lett..,
A szakadast egyebbkent pomperj konferalta be a mult heten, miutan Kina esett mar vagy ket hete..,azota persze az eses korrekciojat latjuk.., mikor elkezdett esni kerdeztem a velemenyet, de nem irt valaszt.., aztan miutan vegul esett 30%-ot itt, meg az Azsia topikban riogatott, hogy itt medve.., az osszes piac esni fog.., ahhoz kepest eleg jokedvu emelkedest lattunk ma is mindenhol...
Egyebbkent mit ertettel felre, mondtam en , hogy felfele ment az OTP?Magasabb aljakat azert mar meg lehet figyelni...
"A baj csak akkor lesz, ha jön egy mégnagyobb büfi és megvesz mident szőröstül, bőröstül"
Pont erre gondolok.., Az a nagybufi szerintem elkezdte veszegetni szepen a papirt.., es kinek fogja eladni? Uhuuummmm! A mindenfele shortzaroknak.., kicsiknek , nagyoknak.., mindekinek akik megkajaltak, hogy 6100-rol csak lefele mehet.., majustol a gorog valsag alatt csak lefele varta mindenki.., megsem esett.., rovidesen itt az ideje longot realizalni, jol latod...
Kis tétel - a könyv telitetségétől függ.
-miert eri meg itt 5700-on shortot nyitni? - Hát ezen szint körül alakult a napokban az árfolyam.Itt egyensúlyoznak. Ekkora tétekkel, ez van. Nyitnának biztos feljebb is, de addig nem megy fel!Hát itt próbálkoznak.
-meddig tudjak lezuttyantani szerinted kis tetellel es mennyit tudnak ott zarni? - Ebbe a napok óta tartó beszükülésben 100 Ft is (relatíve nagy) elmozdulás.
-Milyen arfolyamrol kezd majd esni (ha egyaltalan fog..) a gyj.utan..., - Szerintem 6100-300-ról.
-Vajon nem lenne-e bolcsebb azon a magasabb arfolyamon nyitni shortot..? - Hiába akarnák, de még nem ment fel addig.Pedig próbálkozniuk kell bármivel (ésszerüen csak), mert ők ebből élnek.
-Alcsony forgalom mellett hogyan fogjak tudni zarni a shortjaikat ugy ,hogy kozben sajat maguk ne verjek fol az arat? - SZVSZ kivárják a gyenge vételi könyvet, aztán beáldoznak valamennyit mint a sakkban.Kis forgalom, gyenge könyv mellet lehet pánikot kelteni viszonylag kisebb tétellel már.
A vételi könyv gyenge, az a 10k volt 5700-on végig a nagyobb tétel, de nem is ugrották át lefelé ennek ellenére sem, pedig ez ubiszezonon kívül gyenge - pláne kerek szinteknél.És gyorjelentések körűl mindig forgalomemelkedés van pár napig.
OTP részvényesek ide!