Na én a stop miatt maradtam le a száguldó vonatról hétfőn.
Ami biztos, az az hogy ha tovább esett volna és nem lett volna stopom, akkor most az elvonón feküdnék szerintem még mindig. Most csak mérgelődöm hogy nem szálltam vissza gyorsan. Így a 17%-ból összejött vagy 3-4%. Több mint a semmi!
A tőzsde veszélyes sport..
hiába nyersz sorba, egyszer bekapod a horgot és elviszi a nyereséget, vagy a tőkéd is. Ehhez kell tanulni tanulni tanulni! Stop fontos! Veszteséges pozit elengedni! Lehetőleg minél kisebb tőke áttét, vagy semennyi sem, hitelből ne!
nem meglepő
Én is ingatlanos vagyok és vannak befektetéseim.
Olcsón be lehetett vásárolni a válság alatt, már most 20-30%os emelkedések vannak a kis 10millás lakásokban a belvárosban, panelekben. Sokan nem hiszik el, de így van.
Küzdök ezekkel a lebeszélőkkel mindig, de a hírek rájuk cáfolnak, de még akkor is állítják kamu az egész és marketing fogás, meg felbeszélés.. :D
Én is így látom, sőtt van egy távoli ismerősöm, aki kb. 2010-ig élt ebből. Most inkább ingatlanokat vett a pénzén. (Amit az az előtti 10 évben keresett)
Szerintem BÉTen nem lehetett megélni ebből a tőzsdéből a válság kirobbanása óta, max a régieknek, akik ügyesen végig shortolták esetleg a piacot, mert folyamatos esésben minden 8éve kb.
Legkisebb papírok mindenkori aljakon. De a bluek is elég közel állnak/álltak hozzá.
Midcapek is agyonütve.
Egy aranykorban lehet ebből a BÉTen megélni, egy emelkedő folyamatos trendben
OTP részvényesek ide!