A legjobb gondolatom, amit ki tudok magamból izzadni, hogy ez egy közepesebb kaliberű befektető lehetett, akinek valamiért le kellett minél hamarabb zárnia a short-pozícióját. Ezt viszont - ki tudja miért - nem tudta a tőzsdén kívül elintézni, ehelyett idejött minket boldogítani. Nekem legalábbis ez a magatartás inkább menekülésnek tűnt, mint beszállónak.
Jó sokat kell nézegetni a chartokat gyakorolni, trendeket, alakzatokat, fibokat éveken át.
Én 7éve teszem ezt, de 8éve tardelgetek, de minden nap új nap a tőzsdén, és holtodig tanulsz rajta!
Ezzel remélem senki lelki világát nem zavartam meg.
óráson RSI egekben volt ha jól láttam 80 körül, most olyan 54-nél van, ezenkívül a bollinger tetejénél voltunk most a közepén, a 3850 nemrég még ellenállás volt ez eddig egy vissza teszt szerintem. Ha bemegy alá az nem jó jel.
akarmennyire is profanul hangzik: nem mentunk olyan magassagokba melysegekbe hogy barmelyik korabban targyalt verziot negligalhassuk (talan a 4. hullamot de fene tudja). szoval minden el. x hullam felfele, 5. hullam lefele, 2es hullam, stb stb.
csatlakozom Kontrahoz, 50-50%
ps: azert mara egy gravestone vagy shooting csunya jel lenne.
Azon kívül, hogy rövid idő alatt hirtelen sokat ment fel, mivel magyarázható az, hogy most így beesett, amikor a forint erősödik és a DAX is erős (EUFN, ESR, stb. alapok csökkenése):
Vagy egyszerűen TA alapon az OTP-nél szokásos 500-600 pontos változás utáni korrekció?
Kb. meddig fog lefelé visszakorrigálni, mire kell figyelni, mi foghatja meg?
Nem hiszem hogy valami kisbefektető vette délelőtt mint a büdösbarom, ahoz elég nagy összeg megfordult.
Ha viszont egy nagyobb hal vette, azt meg nem hiszem hogy csak szórakozásból csinálta volna.
Mi a véleményetek?
OTP részvényesek ide!