Tegnap beszéltük hogy nagy párhuzamot vettem észre az OTP és MOL kereskedés között. Meg lettem nyugtatva hogy biztos a nagy befektetők nem válogatnak, hanem ha BUX-ba fektetnek, akkor minden blue-t vesznek.
Esetleg az olaj miatt ma szerintem inkább a MOL-nak kéne félni mint az OTP-nek, de ha a párhuzam ma is meglesz, akkor mindenki vonja le a következtetést.
Bocsanat, az idotav lenyeges: kezdodhet bull piac felolem de a lent irtak miatt ezt en nem ma/holnapra teszem.
Elliileg nem vetnem el az x hullamot (bar ehhez ti jobban ertetek), az utobbi par nap karaktersztikaja meg is felelne neki.
Sajnos egyet kell ertenem. Jopar igazasagod van. Nezzuk a fontosakat.
-Tenyleg, az strategiai kockazat OTPre, hogy a 4 megvett allami bankot egyesitik, es netan jol menedzselik. Ez riziko OTPnek.
Dehat: kezzelfoghato, hogy a legjobb kormanykozeli bankvezer, T. megcsak csodbevitt szinte csodbevihetetlen penzintezeteket. Es O a legjobb!
(vagy M..y, a bankarok szegyenfoltja?)
Ennyi tapasztalattal ilyen pocsekul teljesiteni, mint T.? Akkor a tobbi, az ujonc csapat milyen lesz?
Ma azt gondolom, ennyire szakertelem hianyaban kizart 4 even belul, hogy versenyben merhetoek legyenek OTP elleneben.
-Az ECB sakkot adott a gorogoknek. De, ez nem meglepetes, ez varhato volt.
Akkor esik a gorog bankrendszer csodbe, MIND, amikor a nemetek akarjak. Teljes ellehetlenules, bankpanik, penzhiany, aruhiany, katasztrofa a kovetkezmeny. Ha tovabb eroskodnek.
Ez nalam inkabb pozitiv: eros figyelmeztetes a valosag erzekelest elveszto Tsiprasnak. Es talan kijozanitja oket.
A tobbi tenyezovel egyet is ertek, azok negativak. De, nalam alig jatszik: azok napi hirek, holnap lesz masik.
Janos pontosan te irtad egy honapja hogy az allami nagybank az otpre kedvezotlen hatassal van. Akkor teljesen egyeterrettem es Szerintem ez tovabbra is all. Mert lehetnek a fijjug butak de nem hulyek ha a sajat zsebukrol van szo. Eleg ha a korabban kotelezoen valaszthato otpbol elviszik a kozszfera penzet legyen az a dolgozoke vagy az onkormanyzatoke.
Hasonlo de nem azonos okokbol kint kontra rovid tavon nem varok tovabbi upot.
1. Alacsony tfen tulvett lett minden magyar blue.
2. Olaj baromi nagyott esett tegnap (amiert kulon hisztis vagyok)
3. Ejjel jott egy ecb kozlemeny ami a sorok kozott olvasva gorog allamcsodot vetit elore, meg a dowt is megboritotta.
4. Ukrajnaban megint lonek. hogy ki kivel azt hagyjuk de ott bizony nyilt haboru van neheztuzerseggel
5. Mindenki bull, ilyenkor szokott jonni a gbl...
A magam reszerol penteken megszabadultam a shortok 3/4tol. A maradekot cipelem. Az eladott shortokat akkor longba forditottam amibol tegnapelott sajnos tul koran szalltam ki, 810/840rol lettek uj shortjaim. 900 folott erosen elgondolkoznek ezek dobasan vagy longgal fedezesen.
OTP részvényesek ide!