Nagyon jo munkaidat lattam, szoval, szivesen vitazok veled;-)
1)Valoban szokatlan a felteteles mod, amit most hasznaltam, es orulok, hogy elesen eszrevetted. Altalaban azt gondolom, vagy van eros velemenyem, vagy nem erdemes leirni.
Most kicsit mas. Mert a fordulatot nagyon is erdemes koran eszrevenni. Akkor is, ha kvalifikalo megjegyzest kell tenni hozza.
Az ige-mod nuansz tudatos is, mert most hogy OTP bullnak adok tobb eselyt, ovatossagbol mindig a szovegben is hozzatettem, hogy NAGYON OVATOS bull allaspont ez.
IGEN: lehet meg egy eses, 3400 ala, csak mosttantol kevesbe valoszinu.
Arra rokalelku TA kezdok se hivatkozhatnak, hogy masfel eve kiszamolt 2800-3300 volt a velemenyem, es az (-20% HUF leertekeles es ezer mas okbol) nem jott be precizen: 5000-nel ezt senki nem hitte, hogy igy lesz.
3)Alapvetoen azert valtozttam Bull valoszinusegre, mert a 3 fo tenyezo:
-az Elliott hullamstruktura,
-a fundamentalis alulertekeltseg nagysaga,
-a BUX es fo komponenseinek, es proxy kornyezetenek, a hasonlo fordulokozeli allapota erre utal,
mindharom ezt tamasztja ala.
Es raerosit 2 addicionalis erzelmi mutato:
3.1)A forumon az erzelmi egyoldalusag egyertelmuen erzekelheto. A kb. 90%-os bear tobbseg, mint most, nekem confirmacios jelzes hogy kozel a fordulat.
A bear trend vegen mindig sok a bear, es a tetejen sok bull. Nem lep meg a nagy a "kritikus hozzaszolas" tomeg. Igy kell lennie, es most igy van. Ez megerosit, hogy nagyjabol jo helyen fordulok.
3.2) Omlenek a mediabol a rossz hirek. Az "akkor kell venni, amikor ver folyik", nagyjabol megvan Keleteuropaban, annyira, hogy melypont kornyeken lehessen most a negativ kozhangulat.
4)Rovidtavu kilatasokra egy hasonlat.
A 2015 marc-jun. emelkedes, amit en X-nel szamozok a blogban, 3500->4800, szoval, az a fraktalis forma egy "kismodellje" tud lenni annak, ami most (a duplazigzag vege utan) el tud indulni felfele.
5)Most egy ideig nem szolok hozza az OTP forumhoz. Nincs ertelme egy ideig. Aki kivancsi,a blogban lathatja amit gondolok: link
Es persze ajanlom mathsmath munkait tovabbra is. link
OTP részvényesek ide!