Én a short nyitási tervvel megvártam a mai 4300-as visszatesztet, a tegnapi 70k eladó ma 10k-ra csökkent, úgyhogy innen még nem nyitok shortot.
Nagyon gyanús nekem hogy most már felviszik ~4400-ig a 5300-4800-4600 csökkenő trendvonalig. Onnan első blikkre mindenképp esést várok. El nem hiszem, hogy elsőre azt átviszi korrekció nélkül. :-)
Mindenesetre a forgalom leülésével azért a vételi kedv is érzékelhetően csökkent 4200 felett , igaz még eladók sincsenek, nem vagyok biztos benne, hogy felviszik 4400-ig.
Ilyen heves emelkedés (3500+) után már bárhonnét lenyomhatják nem lenne meglepetés szerintem.
Hát igen ez csak egy hír, ami az árfolyamban is látszik, hogy nem reagált rá:Az MKB Bank eladása a BayernLB-n is segíthetne a Reuters kommentárja szerint, mivel a német bankcsoport eredményeire komoly negatív hatással van a veszteséget termelő magyar leánycég.
Az MKB Bankról évek óta újra és újra felröppennek az eladásról szóló információk. Tavaly tavasszal az Origo szintén azt írta, hogy az OTP megvenné az MKB Bankot, már csak a részleteken vitáznak. A portál akkor azt írta, az MKB megvásárlása szinte biztosra vehető. Korábban, 2010-ben arról is jelentek meg információk több forrásból, hogy egy kormányközeli üzleti kör venné meg a pénzintézetet.
Az MKB Bank már régóta eladó. A magyar leánybankot az Európai Bizottság 2012-ben hozott döntése értelmében a bajoroknak legkésőbb 2016 végéig értékesítenie kell.
link
Úgy tünik ez még nem elég az ébredéshez. Az MKB rengeteg nagyvállalati veszteséges hitel-portfólióval rendelkezik, akiket a válság meggyötört. OV talán az állami büdzséből fogja ezeket rendezni? Vagy az OTI ára fog leesni...
Ennyi jó hír egyszerre ? Minden elemzőház felminősíti az OTP-t és még egy konkurens nagy bank hálózat vétel is...
Valahogy nem áll össze a dolog!
Amikor Krímben már látszólag nyugalom volt akkor 3800 körült állt az árfolyam.
Miértn nem akkor jöttek elő ezekkel a felbeszélő dumákkal???
"Az ukrán belügyminisztérium belső vizsgálata pedig megállapította, hogy saját magát lőtte le véletlenül Olekszandr Muzicsko, a radikális nacionalista Jobb Szektor (PSZ) nyugat-ukrajnai vezetője, miközben menekülni próbált a rendőrök elől."
OTP részvényesek ide!