már jóval a konkrét végtörlesztési hír előtt többször elhangzott, hogy a kormány valamit tenni akar a devizahitelesek ügyében. újra és újra felhozva a témát.
Aki felvette a hitelt ezen az alapon?!Így vagy úgy vállalta az opciókat!Én aki forintban kaptam!Egy szóval nem ágálhatok,mert úgy bettem fel,hogy a mindenkori MNB banki kamat kétszeresét fizetem!Fel is ment!Le is jött!Nem kárpótol senki!S nem is jut eszembe kérni!Viszont a lakás vásárlás egy befektetésnek is felfogható!Mert amikor netán változik a helyzet!Akár kereshet is egy jó értékesítéssel!Nos ,hogy a végére hagyjam a csattanót!Én a pénzem a tőzsdére tettem!Világosan vállalva a kockázatot a bukásra vagy nyerésre!De mivel,rohadt nagy minuszban vagyok!Fordulhatok a fenti konklúzió alapján legalább a befektett pénzem visszaszerzésére,mert kormányunknak köszönhetően,pont mindíg a "csalánoskor nyúlok bele .Most is vettem!Na nem részletezem tovább!Talán érthető egy kicsit a fejtegetésem!A lényeg!Hogy aki másképpen adósítja el magát!Egy szó nem szólhat,csak nyel!
Törölt felhasználó2013. 07. 19. 07:29
Előzmény:
törölt hozzászólás
kerdes mennyi penzel csinalja. nekem nem lenne mindegy hogy 1millioval vagy 10 el csinalnam.
Viszont érezhető, hogy ez komolyabb probléma mint a tranzakciós adó. Azt áttolták a parasztokra, azt jónapot. És mégsem így cselekszem, nem lépek shortba...
A végtörlesztéskor nem tőzsdéztem még, de visszanéztem a hatását. Talán 6K-ról zúzták le 3-ig.
Szerencsére kint jó a hangulat, ez azért segít. Ha kint is szakadás lenne, meglett volna ma -10%. Egyébként valaki meg is veszi ezt a több millió részvényt, neki nem bukó ez? Ezen gondolkodtam. Az E-start hagyjuk mint írták, sosem volt ilyen nagy forgalma, pár millióval ledöngölték az egészet.
Törölt felhasználó2013. 07. 18. 23:11
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2013. 07. 18. 23:08
Előzmény:
törölt hozzászólás
Minden a kereslet kínálat egyensúlyán alapul.
Az árfolyamon túl ez most a szeretett kis hazánkra még jobban igaz.
A kormány csak azt nem érti, hogy ezzel a politikával nem generál keresletet.
Bővebben:
nem akarnak rezsit fizetni,
nem akarnak dolgozni,
nem akarnak gyereket vállalni,
nem akarnak vállalkozni,
nem akarnak ide utazni,
nem akarnak ide költözni,
nem akarnak magyarok lenni.
Én ennek ellenére szeretem ezt az országot, a nyelvünket, a hagyományainkat és azt akarom, hogy irigykedjenek, hogy itt élhetek és akkor majd kereslet lesz a MAGYARSÁG iránt.
"Induljunk most (kicsit jóindulatúan) abból, hogy most a tényleg rászorulókat mentik. Ha ez igy lesz, akkor konkrét intézkedéstől függően, a veszteségért cserébe valamilyen észrevehető mértékben csökkenni fog a bedülő hitelek aránya."
Többeknél olvastam már ezt. Viszont szerintem tévhit.
1. Az árfolyamrögzítés a törlesztő részletet nagyjából 25 %-kal csökkentené (180 HUF/CHF rögzítési árfolyam esetén, mint a végtörlesztésnél és az árfolyamgátnál). A nem teljesítő adósok azonban egy 25 %-kal alacsonyabb részletet sem fizetnének meg. Ugyanis 25 %-kal alacsonyabb törlesztőt bármikor el lehetett volna érni átstrukturálással. A Bank amíg legalább a kamatot megkapja inkább hosszabbítja a futamidőt, farnehézzé teszi a konstrukciót, csak ne legyen lejártság és ne legyen értékvesztés. Ugyanígy bármikor el lehetett volna érni -25 %-ot az árfolyamgáttal is. Az még kamatkedvezményt is jelent.
2. Formálisan egy felmondott szerződést nem tesz élővé egy 25 %-os haircut, atól meg egy összegben esedékes a tartozás.
3. Ráadásul a legtöbb nem fizető adósnak akkora késedelmi kamat, végrehajtási költség tartozása gyűlt már fel, aminek reménytelen a kifizetése még 25 %-a engedmény mellett is.
4. Ha meg az ingatlan eladásától várjuk a megtérülést, akkor 25 % követelés csökkentés érdemben nem teszi eladhatóbbá az ingatlant. Lehet hogy egy kicsit többet engedhet az adós a lakáspiaci helyzet ettől még ugyanolyan nehéz marad. Amúgy a bedőlt hitelek túlnyomó részénél az adós arra játszik, hogy minél tovább bent maradjon az ingatlanban és nem árulja.
Tény, hogy amelyik hitel már 25 % felett le van CT-zve, ott az árfolyamrögzítéssel számvitelileg nincs további veszteség. De kétlem, hogy a tervezett intézkedés csak erre az adósi körre vonatkozna, mert esetükben a gyakorlatban nem fog érdemi változást jelenteni és semmit nem old meg.
Nem az számít, hogy van-e valós háttér a technikai elemzés mögött fundamentális változás esetén vagy nincs, hanem az, hogy mindezek ellenére mekkora tőke mozog a technikai mutatók alapján. Tk., hogy működik-e a tömeg pszichózis vagy sem. Normál időszakban sem azért működik, mert valós alapja van, hanem mert sokan kereskednek ez alapján. A technikai elemzés maga az önmegvalósító jóslat, ha kicsit sarkosan akarom nézni...
Semmi pontosítás! Hadd teljen a zseb a bennfentes shortokkal. Majd ha zárták és megvan a tőkeáttétellel az 50%-os profit, akkor lehet longra fordítani és kiegészíteni a "félreértést". "Nem úgy gondoltuk..." kezdéssel
OTP részvényesek ide!