Mert van egy olyan menüpont, hogy tShort, ami napon túli short-t indít. S ha napon belül zárom, akkor átminősítik TDT ügyletté. Ezt a Random találta ki, szerintem ez kicsi kényelmesebb, de a végeredmény ugyanaz mint az Ersténél, lehetséges a napon túli short úgy, hogy reggel még ezt nem tudod. Azért a napon belüli TDT eladással indítani igazi kaszinó, ahogy valaki írná :)
Szerintem addig lehet ilyen résmegugrásokat shortolni, míg nincs IMF megállapodás. Addig csak rövid ideig tartó eufóriák vannak (QE3, EKB kötvényvásárlás, ez a Morgan Stanley bejelentés stb), s aztán vissza a mocsárba.
MOndjuk tegnap írta egy cikk, hogy ha addig kihúzzuk mint Törökország, s már a befektetőket se érdekli az IMF, akkor fordulhat a kocka s ha látják, hogy megy a magyar szekér, akkor venni fogják a részvényeinket. S ha megszűnik a triplabóvli, akkor indul be igazán az egész.
Az Erste-nél alapból volt napon túli short, csak telefonálnotok kellett. Ezt irigyeltem tőletek. Tippmix46 is kötötte már át párszor. Annyi most a különbség hogy a Randomnál alapból napon túli short-t indítok, és ha úgy alakul, akkor napon belül zárom s normál TDT ügyletté minősítik. A végeredmény kb ugyanaz. A kamat itt kisebb, mert csak 6%, az Ersténél 19% a napon túli short.
Arra a kérdésre, hogy mikor lesz megállapodás, Orbán Viktor nem tudott egyértelmű választ adni, de hozzátette: Magyarország olyan válaszlevelet küldött a Nemzetközi Valutalapnak, amely alapján meg lehet kötni a hitelmegállapodást.---Orbán Viktor szerint!!!) A biztonsági megállapodásra Magyarországnak elsősorban az államadósság csökkentése miatt van szüksége, (Akkor idáig miért vettünk fel drágán a hiteleket??)és azért, mert hazánk ezer szállal kötődik a válságban lévő eurózónához. A kormányfő megerősítette: az egyezségnek nem lesz része sem nyugdíj, sem bércsökkentés.
(azt majd elintézi az infláció)
OTP részvényesek ide!