"A két férfit már harmadszor érték szeszelésen. Eddig megúszták néhány korbácsütéssel, de most halálra ítélték őket. A döntést jóváhagyta a legfelsőbb bíróság is, de a helyi törvények szerint megúszhatják a kivégzést, ha megbánást tanúsítanak – közölte az észak-iráni Horászán Razavi tartomány igazságügyi elöljárója."
Ezt itthon is be kellene vezetni korbácsütés és megbánás ... :DDD
Nem tudom, a németek beleszerettek már egyszer az infláció felpörgetésébe ... oszt lett Weimar, Hitler meg Auschwitz ... ráadásul a hambizabálók is gyengítik a zöldhasút, a kínaiak meg ipari szinten manipulálják a jüan-t ... aranystandard hiányában ez mindenkinek egyszerre nem fog menni ... s akkor megint csak a rajzfilmeknek lesz igaza és "boom goes the dynamite" ...
valószínűleg tiéd a logikusabb gondolkodás én csak azt gondolom, hogy mi történik ha az ekb nyomtat néhány 500eurós új banjegyet...kisegítik spanyolhon-t is? meg ciprost is (pö)? és bárkit, hiszen Merkel győzni akar németo pedig gazdasági fölényét biztosítja, mert megint több spanyol vehet audi-t...ráadásul jönne végre egy kis infláció...na bumm...könnyebb eladni amerikának az európai cuccokat, közben persze ők úgy csinálnak mintha olyan nagyon takarékosak lennének, közben nő a német államadósság, de így is gyakorlatilag ingyen kapnak hitelt...egyre több magyar megy németo-ba, majd ha sokan leszünk ott, esik a gazdaságuk :)
Igen, de én ebből nem okvetlenül látok 3800-as oti-t még a héten ... amikor az oti lement 2700-ig, akkor az EKB nyomtatott egyet, aztán még egyet, de biztos, hogy harmadjára is megteheti-e, fogják-e engedni a németek ... gondolom, szerinted igen, én ebben ennyire nem vagyok biztos ...
az meg a legjobb lenne a befektetőknek...ugyebár háború=gazdasági fellendülés ;újjáépítés=még nagyobb gazdasági fellendülés; szír elnök elüldözése= egyiptom helyett egy új baráti ország + földgáz + irán szerepe csökken a közel-keleten és a legszebb, hogy maguk rohannak a vesztükbe a török gép lelövésével...kezeket a startgombra és máris indulnak a repülők és az 1millió usd-be kerülő amcsi tomahawk-ok
a reuters pontosan illik a sorba...kel a média, hogy be lehessen adni az embereknek a cumit...mégis mi indokolja hogy jelen gazdasági helyzetben egyáltalán még 3400 az otp? változott itt bármi azóta, hogy 2700-ig lement? azóta ugyanúgy nincs imf, de ott az összes problémás ország pár napig rossz hírek miatt adják őket aztán jönnek a jók és veszik...nézd vissza az elmúlt heteket, szerintem hónapokat is, néhány napos ciklusok ahol zuhan majd emelkedik az otp épp úgy mint s&p vagy dax, vagy bármi a világon...
Ebben igazat kell adnom Klacinak. Ugyanaz a forgatókönyv hetek óta. Beadják a piacokat 3-4 napig, utána kitör a világbéke ismét 3 napig. Nincs új a nap alatt, már csak okosnak kellene lenni, hogy mikor nyúljon bele az ember. Ennyi. Válság volt a múlt héten is, spanyolok ott voltak a múlt héten is, Ciprus dettó, annyi volt a plusz, hogy a görögöknél az EU pártiak nyertek meg a Varga meglebegtette az IMf tárgyalásokat. lesz pozitívum a hét folyamán biztos, úgyhogy kinéz egy újabb rally is szerintem. csak bele kéne nyúlni...
A Reuters-nek is mondtad ezt? Szerintük az égvilágon semmiről sem fog döntés születni, amiről a portfolio szerint viszont fog: nincs euro-kötvény, EKB nem vásárol többet a másodlagos piacon, a görög feltételeket nem módosítják, a spanyolok nem fognak feltételek nélkül pénzt kapni, most már Ciprus is kalapozik ... mondjam még?
egyébként szerintem ezeken a szinteken az európai vezetők pozitív döntést fognak hozni az eu csúcson, de már előre kiszivárognak ezek, holnap vagy legkésőbb szerdán. akkor majd előkerül, hogy usa milyen sok házat épít és még jön 1-2 jó hír a munkaerőpiacról is az usa-ba.
rögtön 3800 lesz ne keseregjen senki
OTP részvényesek ide!