Természetesen mindez csak akkor érvényes, ha az adóbevallásaidban minden ott szerepel (a mínuszok is), illetve az összes jövedelmet kell tekinteni, amiről én írtam, az csak a tőzsdei része.
Mindig az adott adóévet megelőző két évet lehet figyelembe venni.
Tehát ha most a 2011-es adóévről beszélünk, akkor a 2010-es és 2009-es egyenleged is számít, feltéve, hogy annak idején az adóbevallásodban feltüntetted a pontos bukódat/nyerődet.
Egyébként az is fontos, hogy veszteségnél ki kell számítani ún. negatív adót. Egy példával élve, ha Neked 2009-ben -1 milliód volt (tehát 1 millió veszteség), akkor azután a "negatív adód" 200 ezer forint. Ezt természetesen nem kell befizetned, csak egy virtuális összeg. Tegyük fel, 2010-ben aztán volt 500 ezer nyereséged. Ennek az adója 100 ezer forint lett volna, de mivel a 200 ezer negatív adód ott van tavalyról, ezért akkor nem kell adót fizetned.
Mindebből következik, hogy még van 100 ezer negatív adód. Menjünk tovább. Tegyük fel, a 2011-es adóévben volt 5 millió nyereséged. Ennek az adója (már 16%) 800 ezer forint. Mivel a negatív adódból még van 100 ezer korábbról, így a befizetendő adód 700 ezer Ft lesz.
Bocs, hogy ennyit pofáztam, de talán így érthetőbb. :)
Mi a könyvelőmmel tavaly előtt (v az előtt) küldtünk hivatalos megkeresést/kérdést az apeh felé ezzel a bukó leírható, nem írható le,ha igen,akkor hogyan,mi módon egyik évet szembeállítva a másikkal...stb..dologgal kapcsolatban.Azóta semmi választ nem kaptam, pedig érdeklődtem is nem egyszer.
Ez kissé azt mutatja nekem,hogy az apeh-nél is bonyolultnak tartják ezt az ügyet,lehet,hogy meg sem nézik a bevallásokon,mert akkor ők is csak belebonyolódnának.
Persze ez csak egy feltételezés,az viszont tény,hogy nem reagáltak.(talán akkor nálam is valami önreviziós dolog volt)
Amúgy meg a tavalyi nagy buktákat a mostani bevallásban kéne valahogy érvényesíteni,tehát még nem lehet késő!(vagy tévedek?)
van más út?
kidobják őket az unióból sec perc alatt
és söpörhetik a drachmát az utcán---igaz igaz ez nem lesz jó néhány német és francia banknak de túl élhető hosszú távon
vagy a gondokság ennyi
de lehet hogy csak ez is a nyomás gyakorlás egyik eszköze
1,3218-as eurusd-nél nem valószínű... görögöket már lek.kkanta mindenki, már rég bőven be van árazva, most a belföldi események irányítják a piacot itthon.
Neked lehet, de hogy a görögök ebbe nem mennek bele, az tuti... gondolj már bele, ha neked (Mo.) mondanák, hogy reagálnál... minimum egy f.ck your moth.r Angela.
Főleg a görögöknél, ahol kitalálták a demokráciát! ... még a görög yoghurt receptje is kellene mi? :)
Tőzsdei ügyletek esetében a befektetési szolgáltatók év végét követően elszámolást küldenek a befektetőknek a rajtuk keresztül bonyolított ügyletekről, amelyen a termékek megnevezését, a bekerülési árat és az eladási árat is feltüntetik. Erről adatot szolgáltatnak az adóhatóság felé is. A kimutatás azon termékeknél, amelyekben vételi és eladási ügylet is volt, tartalmazhat párosítást is, a befektető azonban nem köteles eszerint beállítani elszámolásában az adott termékeket (szabadon párosíthatja ügyleteit). Arra is van továbbá természetesen lehetősége, hogy a különböző befektetési szolgáltatókon keresztül bonyolított ügyletek adás-vételeit állítsa szembe egymással bevallásában. Szükséges azonban, hogy erről áttekinthető, a befektetési szolgáltatóktól kapott elszámolásokkal összhangban lévő kimutatása legyen, amely az APEH számára is ellenőrizhető – emelte ki a jogtanácsos.
én is ebben a cipőben járok,tavaly március 9-én realizáltam egy hatalmas buktát
ha idén plusszos leszek,akkor hogy tudom előnyömre fordítani a tavalyi buktát?
Félreértettél. Én -miközben értem, hogy mitől emelkedett idáig (é vártam is ,) meglepett, hgy január végével már itt tartunk. (Én csak februárra számitottam rá.)
Nem irtam viszont azt, hogy erről a szintről gyors emelkedést várok csak azt, hogy nem számitok erős korrekcióra. Szerintem akkor lesz FEL 5000 irányába, ha:
- görögök megegyeznek a magánhitelezőkkel,
- ezek után megkapják a 133 mlliárdot,
- portugál helyzetnem romlik,
- a többi dél európai országban a január végi állapotból sejteni lehet már,hogy megindultak a költségvetési konszolidáció irányába,
- ha a magyar IMF-EU tárgyalások előfeltételei teljesitettek, tárgyalás időpontja kitűzve. (kb. február 20.?)
- OTP gyorsjelentés nem okoz nagy csalódást (ugyancsak február közepe,)
De ha mindez összejönne február közepére, akkor szvsz megindul felfelé mint akit kilőnek 5000 fölé.
OTP részvényesek ide!