Jó estét Professzor úr! Jövő héten szeretnék még venni egy kis oti-t! Mikor volna érdemes? Tudom, h visszakorrekciónál de forintosítva meddig várható a korrekció? Hajrá U-bánya!
Csak azért írtam a 3.000-et, mert akkor elvileg az enyém az elsőbbség, ha nagy a tolakodás reggel. Ha nem, akkor meg úgyis a legjobb áron kapnám meg, nem ?
Kérdésedre válaszolva, azt valószínűsítem az elemzéseim alapján, hogy az OTP tovább menetel felfelé.
Figyelni kell ugyanakkor arra , hogy az emelkedő trendtől függetlenül negatív korrekciók is várhatók a jövőben profitrealizálás miatt, ami teljesen természetes dolog.
Erre akkor majd célszerű lesz reagálni részeladással.
Ökölszabályként mondható (nyugodt időben), hogy 40% változás után egy konzervatív cégnél korrekció következik be. Ugyan itt konzervatív cégről van szó, s a 40%-ot messze túlléptük a minimumtól számítva, de manapság nem átlagos viszonyokat élünk, s az esés is extrém volt. Tehát óvatosnak kell lenni, de egyenlőre növekedünk.
Teljesen mindegy , hogy ezt longnak vagy medve rallynak hívjuk, a fontos a trendforduló felismerése.
A shortosoknak az a dolguk , hogy shortoljanak,. Az elmúlt félévben, az egyértelmű medve piacán igazuk volt, de a jelenlegi helyzet már egy másik történet. Senkit nem kell lebeszélni a saját stratégiájáról, taktikájáról.
A belpolitikai események is hatással lehetnek az árfolyamra a jövő héten, pozitív lenne az igazi szakértők megjelenése. Ha a pénzügyi körök látják a stabilitás lehetőségét, az ésszerű takarékosság bevezetését, javulhat a befektetői hangulat a magyar tőzsdén. Sajnos a fentiek ellenkezője lecsorgást idézhet elő rövidtávon.
Magam részéről nem szeretem a kincstári optimizmust, de egészséges emberként bizakodó vagyok.
Jó kereskedést!
OTP részvényesek ide!