Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
higins79 2009. 02. 22. 18:00
Előzmény: #175096  Törölt felhasználó
pl itt is lehet ....
link
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:59
Előzmény: #175091  Törölt felhasználó
Na,, ez az amiért én hirtelen óvatos lettem.
Októberben is így etettek bennünket, hogy milyen olcsó az oti, meg a gyj. után is, hogy reálisan 3 hónapon belül 2*-es árfolyamot találna elfogadhatónak CsS.
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:59
Előzmény: #175090  Törölt felhasználó
Nem figyelsz mit irok. A szlovákok a lengyelekénél, cseheknél és Nálunk 30-40%-al olcsóbban vásárolnak a gyenge valuták miatt. Kvázi kihordják az Eurot a hazájukból. Pozsonyból járnak Győrbe vásárolni (120km). Ha ez ellen nem tesznek valami módon, akkor a szlovákoknak kampec!!!
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:58
És szerinted mekkora erre a reális esély?
Kezdesz úgy beszélni róla mint elkerülhetetlen tényről. Hiheted, megrögzötten is, de a valóság nem ez.
Előzmény: #175093  Törölt felhasználó
Megkérdezhetem, hogy hol nézed? (Nem kritizálni akarlak, kezdő vok, infókra van szükségem)
THX!
higins79 2009. 02. 22. 17:55
Előzmény: #175092  Törölt felhasználó
:)
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:51
Előzmény: #175076  higins79
Én mintha egy fordított fej-váll-at látnék kialakulni óráson.
Ezért voltam oly titokzatos. :)
Persze, lehet egy lefelé trendelő csatona is.
Hmmm...
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:50
A gyerekek tanulják az iskolában a Nemzeti Dalt. A tanárnő mondja nekik,hogy másnapra hozzon mindenki valami tárgyat, ami a verssel kapcsolatos.
Másnap jelentkezik az egyik tanuló egy karddal.
Kérdezi a tanárnő:
- Ezt miért hoztad?
- Mert "Fényesebb a láncnál a kard, jobban ékesiti a kart..." - idéz a versből.
Egy másik tanulónál van egy lánc.
- Ezt miért hoztad?
- Mert "Fényesebb a láncnál a kard,jobban ékesiti a kart..." - idéz a versből.
Móricka is jelentkezik. A tanárnő szörnyülködve látja, hogy Mórickánál a Gyurcsány fényképe van.
- Hát ezt miért hoztad?! - fakad ki a tanárnő.
- "Sehonnani bitang ember, ki most ha kell, halni nem mer..."

Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:47
Már a második negyedben növekedés jöhet Amerikában 2008. március 11. kedd 12:44:50 Már a második negyedévben növekedésbe fordulhat az amerikai gazdaság fejlődése a kincstár egy illetékese szerint. Robert Kimmitt arra számít, hogy a kormány 150 milliárd dolláros csomagja segítségével az ország kilábal a gödörből. "Az intézkedések növelni fogják a fogyasztást és ösztönözni fogják a befektetéseket, ami gyorsabb gazdasági növekedéshez és munkahelyek teremtéséhez vezet" - mondta el a Sky Newsnak Kimmitt. "Sok közgazdász szerint már a második negyedben nőni fog a gazdaság, ezzel én is egyetértek" - tette hozzá. A szakember azt is elmondta, hogy a 150 milliárd dolláros csomag mintegy harmadát félmillió új munkahely létrehizatalára áldozza a kormány. A recesszió megelőzése érdekében az amerikai jegybank csökkentette az alapkamatot, szakértők szerint ez e hónap végéig újra esedékes lehet, mintegy háromnegyed pont erejéig. "
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:43
Előzmény: #175084  Törölt felhasználó
igen de amit mondtam az azonnali euro csatlakozasrol az ezt mind ertelmetlen kerdesse teszi
illetve azzal ez a problema egyszeruen nincs

arrol lehet vitakozni hogy milyen politikai alku kellene egy azonnali csatlakozashoz arrol szerintem hogy ez hasznos lenne e nem igazan

es megint mondom mi van ha mar targyalnak rola? ki tudja
onmagaban az a hir ha ezt bejelentenek hogy mar egyaltalan errol targyalnak felerne egy betontalapzattal a mocsarban.... ugy ertem nem sulyednenk tovabb :)
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:38
Előzmény: #175087  spade
tovabbra is nemet mondok erre
annak a szocinak aki azt mondta hogy nem feltetlenul kell nekunk kernunk ezt
fel is ajanlhatjak hogy atutemezik az allamadossagot es akkor nem csod igaza volt :) csak akkor meg szar volt ezt a mediaban kimondani, egymas kozott kellett volna ezt mondogatniuk es lehet nem tudjuk es mondogatjak is
lehet mar targyalnak is rola...

igy mar mashogy fekszik a lany
tartom a velemenyem hogy az imf hitel most mindenkinek egyszerubb volt es ugy gondoltak nezzuk meg elobb ez segit e
oktober novemberben segitett most mar keves...
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:36
Előzmény: #175086  spade
nezd
most egyaltalan nem tuti buli nekik minket azonnal felvenni
a masik lehetoseg az hogy magunktol nem tudjuk megvedeni magunkat es ha borulunk az sokkal rosszabb az egesz eunak mint egy kis deviza gyengules a dollarral szemben
tehat ket rossz kozul ajanlatosabb a kisebbik rosszat valasztani

sajnos az allampapirokhoz nem ertek
miert lenne jo nekem erre fogadni most?
nyernek rajta 13% kamatot? mert akkor euro eseten a kozpinti bank 0-hoz kozeli kamataval kene kiadnunk az allampapirokat nem?
es a ketto kulonbozetet nyernem ...

a masik
vegiggondoltam a nemetek nem erdekelenek ez az egyik :)
a masik oket is erinteni fogja a borulo szar akkor ha kelet europanak annyi
most gondold el
hany munkanelkuli fogja a nyugatot elarasztani ha itt allamcsod lesz vagy nem is teljes csod csak mondjuk 350-400-as euro es tomeges devizahitelek bedolesevel szamolunk?
hiszen meg amikor relative joletben eltunk (ezt kurvara relative kell erteni :) akkor is hogy feltek megnyitni a munkaero piacot
namost ha ha bedolunk akkor meg csak ugy tudjak ezt megakadalyozni ha ezt az eu szabadsagjogot felfuggesztik
ez is politikai dontes lenne
akkor meg mar neme gyszerubb ha felvesznek azonnal?
spade 2009. 02. 22. 17:33
Előzmény: #175079  Törölt felhasználó
Akárhová is választjuk el a dolgokat akkor se lesz itt reform amig az új választás nem lesz meg, mert feri MÁR nem fogja szeletelni tovább az eddig is megcsappant szavazótáborát mondjuk a nyugdijasokat, Viktor meg MÉG nem fogja. És ez a politikai realitás lehet nagyokat álmodni persze...

amúgy pedig valszeg az IMF hitel nélkül tényleg csődben lennénk. A csőd egyébbként nem jelent semmi különöset csak azt hogy hitelezőitőivel szemben védelmet kér valaki....persze ennek következményei vannak...súlyosak...
spade 2009. 02. 22. 17:28
Előzmény: #175078  Törölt felhasználó

A harmadik a kamat, na most gondold csak el milyen érdekes HUF árfolyam lenne most pl. 3%-os MNB kamaton.....és mit szolgálnak ezek a kritériumok szerinted ?

Amiket mondasz az EMU zónával kapcsolatban az mind szép csak nem látom melyikönk fogta ki az aranyhalat amelyik majd a 3 kivánságunkat teljesírteni fogja :) mert azt előnyökről nem engem kell meggyőznöd attól tartok....
Ha azt gondolod h felvesznek mert ez nekik tuti buli, akkor nem kell mást tenned fogadj rá. Minden pénzeden házadon lombardra vegyél magyar 1 éves állampapirt hagyd a fenébe az otit, nem abban van a bót....

"eur/dollar...hmm erre most azt mondom.. na es?
baj? gondold vegig"
végiggondoltam, baj, nem nekünk hanem a németeknel. gondold végig
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:22
Előzmény: #175083  Törölt felhasználó
Ha nem vezetik be sürgőseneurot , akkor tönkremennek a szlovákok. Ennyi!!!
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:18
Előzmény: #175079  Törölt felhasználó
4. Az egyik legnagyobb problémánk - az IMF hitele előtt -, hogy a deviza tartalékaink nem voltak elegendőek a stabilitás megőrzésére. Per definíció, a deviza tartalékoknak fedezniük kell a 3 havi import mértékét.

...

A magyar tartalékokkal kapcsolatos problémák megoldódni látszanak az IMF-hitelkeretből lehívott pénzekkel, legalábbis a 3 havi import/tartalékok szabály alapján. Ide tartozik még, hogy jelenleg Magyarország jobbára rövid lejáratú állampapírok kibocsátásával finanszírozza magát. A múltbeli tapasztalatok azt mutatják, hogy az adósságválság esélye megnő, ha az állam az adósságát jelentősebb ill. növekvő részt rövid lejáratú kibocsátásokból finanszírozza. Ezért a rövid lejáratú papírokkal történő finanszírozás miatt hazánkban is van némi halvány esélye az államcsődnek, még az IMF-hitelkerettel a hátunk mögött is, ami megmutatkozik az ország adósságaira kötött CDS-ek spread-jein (az ország csődkockázatával szemben védő biztosítás díja), valamint néhány nemzetközi bankház Magyarországra vonatkozó ajánlásán is.

Akár egy, a finanszírozással kapcsolatos negatív hír, akár a forint bármilyen más okból 320-330 környékére történő jelentős, tartósabb gyengülése elindíthatja az önbeteljesítő folyamatot. Ebben az esetben pedig hasonló lesz a helyzet, mint 1997-ben Ázsiában, illetve 1998-ban Oroszországban volt. Véleményem szerint ez az önbeteljesítő szcenárió 320-330-as árfolyam fölött valósulhat meg...

teljes cikk itt : link

tartalmán lehetne megint vitázni, nem az volt a szándékom, csak amit kiemeltem
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:17
Előzmény: #175082  Törölt felhasználó
EU

ennyi :)
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:13
Előzmény: #175078  Törölt felhasználó
CSak egy aspektusra kérdeznék rá: mi nagyon csatlakozni akar(t)unk, ennek ellenére a feltételeit nem hogy nem tudtuk tudtuk teljesíteni, hanem rohamléptekben távolodtunk. Miféle erő kényszerítene bárminemű rendbetételre, politikai-, lakossági hozzáállás változásra, ha már bent lennénk?
Törölt felhasználó 2009. 02. 22. 17:11
Előzmény: #175059  Törölt felhasználó
ezt most nem ertem... miert ne lehetnek ez alapjan? mit mondtam amivel kizarom a noi nemiseget? :)

vicc
ket szoke no beszelget:
egyik: kersz cukrot a kavedba?
masik: nem
egyik: haneeeem....? :-o

hihihi

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek