Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 04. 07. 08:38

VÁLASZTÁS 2006 - Te kire szavazol?  

ebbe a topikba csak annyit írjatok, hogy melyik pártra (pártokra) fogtok szavazni és pár mondtaban indokolhatjátok, ha akarjátok.

Mindenki véleményét köszönöm!

A topik mottója: a politikusok a hatalomért küzdenek, nem a Ti érdekeiteket nézik (tsztelet a kisszámú kivételnek) - fanatizáltan egymásnak esni miattuk őrültség! Csak nyugodtan, békésen...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 07. 00:23
Előzmény: #337  Törölt felhasználó
"Szerintetek a fidesz és Orbán hol hibázott?"

Sehol. Sikeresen maximalizált 40%-on. Ennyire számíthat akkor, ha rendesen átnyúl a baloldalra. Tovább nem mehet, mert akkor jobbrol kezdenek leszakadni róla.
Törölt felhasználó 2006. 05. 07. 00:20
Előzmény: #336  Törölt felhasználó
"Ha ilyen egyszerű lenne (egy süti, Korda...) akkor miért nem a szocikra szavaztatták a nyugdíjasokat?"

Fogas kérdés, nem tudok rá válaszolni.
Illetve volna néhány elképzelésem, de az már magyarázkodás lenne.
Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 23:21
Előzmény: #334  Törölt felhasználó
A rendszerváltás szót egybe kell írni. Bár nem tudom, miről beszélünk, nem is volt rendszerváltás. :-|
Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 22:59
Szerintetek a fidesz és Orbán hol hibázott?
Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 22:11
Előzmény: #335  Törölt felhasználó
Ödön,
nem értek veled egyet. Ha ilyen egyszerű lenne (egy süti, Korda...) akkor miért nem a szocikra szavaztatták a nyugdíjasokat?
A 13 havi nyugdíj fontosabb szempont volt (nem mintha egyet értenék vele)...
Szerintem a szociknak jobb lett volna ha az MDF 4.9%-ot kap és az Ő mandátumainak 40%-a a szocikhoz vándorol...
Kétségtelen hogy érdekük volt hogy az MDF gyengítse a Fideszt...
Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 21:33
Előzmény: #326  Törölt felhasználó
"Mert - megkockáztatom, hogy - az MDF szavazóinak többsége nem azért szavazott az MDF-re..."

Nincs már "klasszikus" mdf-szavazó. Akinek bármit is jelentett az mdf, az követte Lezsákot és a többi alapítót. Az mdf jó szereplését a Tisztelet Társaságához tartozó tízezrek biztosították. A nyugdíjas szervezet mögött álló vállalkozók elérkezettnek látták az időt, hogy kérjenek valamit a nyugdíjasoktól az ingyenes kirándulásokért, ebédekért, Korda-koncertekért cserébe ("egyszer kérni fogunk Öntől valamit, Virág elvtárs").
Száz szónak is egy a vége, koszos egymilliárd forint ráfordítással nagyott vágott a jobboldalon az mszp. Zseniális húzás volt, de legalább kiderült. Az is valami...

Valahol sajnálom azokat a nyugdjasokat, akik egy süteményért képesek szavazni. Szar lehet nekik. Remélem, hogy nem fogok lesüllyedni erre a szintre. Habár ki tudja, ők sem gondolták volna 30 éve.....
Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 18:25
Előzmény: #333  Törölt felhasználó
Semmi köze a Viktornak a tőzsde újra szervezéséhez! 1986-os politikai bizotsági döntés után kérték fel Sárközy professzort a társasági törvény kidolgozására. Nehogy már az Orbánra fogjuk a rendszer váltást!
Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 17:59
Előzmény: #330  hinta
"A BÉT története 1987-től napjainkig

1987. december
Az Értékpapír-kereskedelmi megállapodás létrejötte: 22 bank megegyezik a szabályozott értékpapír-kereskedelemről.

1988. július
Megalakul a Tőzsdetanács elődje: az elnök Járai Zsigmond, a posztot 1989 májusában Faluvégi Lajos veszi át.

1990. március
Hatályba lép az értékpapírtörvény, amely jogi keretül szolgál a Budapesti Értéktőzsde megalapításához.

1990. június
A Budapesti Értéktőzsde megtartja alakuló közgyűlését. Az alapítók - 42 bank és brókercég - Bokros Lajost választják a BÉT Tanácsának elnökévé. Az első tőzsdenapot még az ideiglenes tőzsdeteremben (Budapest, Váci utca) tartják, az első bevezetett részvény az IBUSZ."

Nem látom, hogy említenék Orbán Viktort.
Talán kiretusálták, mint annak idején szegény Trockijt.
Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 15:45
Előzmény: #331  Törölt felhasználó
Ha egy kormány folyamatosan balra (vagy jobbra) van csavarva, akkor a szekér csak körbe-körbe fog menni, mindenféle haladás nélkül. Ha egyszer ide csavarják, egyszer oda, akkor talán halad valamit, de nagyon lassan (bár nem tudom, hogy mi az amit csak így lehet kerülgetni). Nálam bevállt, ha haladni akarok, és nem azzal gizdáskodni, hogy (egy) kormánynál űlök, akkor egyenesbe hozom és padlóig nyomom a gázt.
Nem hiszem, hogy az út az ami kanyarodna, tök egyenes.
Tudjátok arany középút.
Törölt felhasználó 2006. 05. 06. 13:53
Te is balos vagy nem?Arp mennyit nyertem,miért Orbán demagógiájával mit?
hinta 2006. 05. 06. 12:36
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
Nem az MSZP miatt Tőzsdézel.Rajtuk múlt volna még mindíg nem lenne piacgazdaság.Emlékezz 1989 Tőzsde Nuku.MSZMP Meggyesi,Lendvai,Kovács.Nem az MSZP találta ki a Tőzsdét ,soha ne felejtsd el!!!
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 14:56
Előzmény: #325  spade
1. Lehet, de szerintem nincs utóüd, anélkül meg harc lehet éls szétesés, meg nehéz lemondania dolgokról.

ha jöna vágás , vagy gyengébb forint nem lehet már orbánnal és mnbvel riogatni aza akoala érdeme, és elkopik fletó fénye...

2., Szdsz sosem fog kiegyezni, mert egy csak bal liberális protesztpárt, és szeritnem nevével ellentétesen nem igazán liberális, hanem ún értelmiségi párt, amelyet és a holdudvart az elvek nem érdekelnek csak a pénz (lásd pszáf- szász, mnb monentáris tanács, autópálya ügyek), ráadásul agyatlanok- állam rossz- magánszektro jó, ők az álnaív (úgymond érzékeny valójábasn hazug) vadkapitalisták., számomra onnan senki sem hiteles....
akkor lettek volna liberálok ha nememt mondanak a közalk béremelésre, száz lépés osztogatássára és az egész költekesésre

3., szeiotnem rövid távon nyernek, de mivel valóban csak keynesita osztogató válaszaik vannak, amelyek a más maniéját osztják szét, ezért hosszú távon bukniuk kell, mert egyszerűen érdemeljük ezzel a teljhesítménnyel nem érdemelnek mást.

mdf meg halott, mert látszott a 2 körben ajobboldali szavazóika hol lehetett a fidesztre szavaztak, és bikukott a Political Capital-Leisztinbger- Slukk Andor féle volal, már a jobbos tábor nem fog rájuk szavazni még egyszer
DInek meg nem ovit hanema koalát kéne támadnia mérsékelt stílusban, de amédia (avagy a tartói) által ráosztott szerepből jó ideig nem tud szabadulni

fidesznek okosan maga mellé fel kell építeni egy középre ható pártot mert Mon egyedül nem lehet nyerni, 90 -98 -ban is csak más pártokkal ment
egy szatelitet mint a szadesz a mszpnek
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 14:55
Szerintem az MDF inkább Orbán Viktorral nem akar együttműködni. Csak a Fidesz eddigi partnerei közül (SZDSZ, FKGP, MDNP, KDNP) ők nyilvánították ki legegyértelműbben a fenntartásaikat.
szandokan 2006. 04. 24. 14:44
a valasztas.hun megnézheted
én úgy tippelem, hogy 3-4 helyen lehetett olyan, hogy az mdf-es ütötte ki a fideszest, pl. talán Szijjártónál Győrben.

Egyben viszont valszeg tévedsz.
Az MDF-es jelölt visszalépése nem biztos, hogy a FIDESZ-hez vitte a szavazókat, lehet, hogy inkább a szocik felé. Ugyanis az MDF-eseknél senki se utálja jobban a FIDESZ-t.
Az MDF-ra szavazók egyszerűen nem akarják Orbán Viktort, ezt lehet, hogy nehéz felfogni, de ez a helyzet.
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 13:57
Van valakinek használható kimutatása arról, hogy hány olyan második körös eredmény van, amikor a harmadik az MDF lett, nem lépett vissza és az MSZP-s, SZDSZ-es jelölt nyert, ugyanakkor az MDF-es és a FIDESZ-es szavazatok együtt többek, mint az MSZP-s szavazatok?

Ma már ez a múlt, így nem oszt nem szoroz, de érdekes is lehet az eredmény.

Egyébként egy érdekesség (kis túlzással): Dávid saját körzetében 1709 szavazót veszített a második körben (első körben 2687 szavazatot kapott, a második körben 978-at, míg mind az MSZP-s, mind a FIDESZ-es jelölt kb. 1000 szavazattal kapott többet a második körben).
Elképzelhető, hogy az MDF-s szavazók ugyanilyen arányban vándorolnak el a kormányzóképtelen MDF-től.

Biztos, hogy sokan lesznek úgy, mint én is, hogy többet azért nem szavazok az MDF-re, mert most megmutatta, hogy egyik oldallal sem akar együttműködni, ami nem baj, de ahhoz nem kell program, nem kell miniszterelnökjelölt, s akkor el is tűnik majd, mint az egykori jobbközép szárnya, az MDNP is.

Mert - megkockáztatom, hogy - az MDF szavazóinak többsége nem azért szavazott az MDF-re, hogy a jelenlegi kormánykoalíció maradjon változatlan formában hatalmon.
spade 2006. 04. 24. 10:33
Előzmény: #322  Törölt felhasználó
kanyisz,

> . Mióta Orbán megszervezte a jobboldalt, nem tud nyerni a jobboldal.

1. Én is azt mondom hogy már 2002 után nem lett volna szabad a tüzvonalban maradnia, de most aztán végképp hátra kéne húzódnia amolyan edzőként, mert igy a 2010-t is elveszti...

2. Persze a liberáliusokkal ki lehetne egyezni

3. Mondtam a Fidesz a jobb oldal, mert amiket felsoroltál az mind gazdaságpolitikai kérdés..Adenauer-nek milyen gazdaság politikája volt szerinted ? A jobboldalnál azok az elvi kérdések amiket emlitettem, ehhez párosulhat liberális gazdasági politika vagy keresztényszociális gazdasági politika...de ettől még jobb oldal bármelyiket is választja.
Persze szerintem is forditania kéne a Fidesznek a szemléletén, szerintem az a kép amit a Fidesz sugároz nem passzol a magyar valósághoz (kisegzisztenciák országa) ezért már a 2. bukta. Mellesleg asszem jobb lenne ha passzolna sokkal fejlettebbek lennénk...
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 10:17
Előzmény: #323  Törölt felhasználó
Ugyan már. Nem Ősellenségek, csak úgy vannak mint a kultúrálatlanul elvált férj feleség. Gyűlölik egymást oktalanul., de ez változhat az idő és a vezetők múlásával.
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 09:21
Előzmény: #322  Törölt felhasználó
Kanyisz,
a szadesz sose fog pártába lépni a fiszövvel. Ha csak jópárszor látványosan meg nem szivatja a nép előtt őket a szoci tábor.
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 07:35
Előzmény: #310  spade
Spade!
Néhány észrevétel:
1. Mióta Orbán megszervezte a jobboldalt, nem tud nyerni a jobboldal.
2. Ideje lenne elgondolkodni azon, hogy a liberalizmus és a liberálisok nem ellenségei a jobbnak, ha győzni akarnak lehet, hogy ki kell egyezniük velük.
3. Amit írsz a jobbról-balról részben igaz, de a gazdasági jobbot-balt kihagyod. Itt nem egyszerű populizmusról van csak szó. Kár bevenni az ellenfél dumáját:o) Az alapvető filozófiai hozzáállás: nagytőke ellenesség, pénztőke ellenesség, az állam újraelosztó szerepének mint elsődleges gazdasági tényezőnek a hangsúlyozása. Ez a Fidesz politikai üzenete és ez a szemlélet vagy a hagyományos balhoz köthető, vagy a nemzeti balhoz.
A meg nem értésed onnan származik, hogy ez a mérés egy angol-szász rendszerre alapszik. Náluk a nemzet sose volt probléma, ezért a bal-jobb felosztásában ennek szerepét jóval kissebb súllyal veszik tekintebe és a bal-jobb reláció csak gazdasági megközelítésü.
Végül egy kis vélemény. Nem hiszem, hogy Mo boldogulása szempontjából elsődleges szerepe lenne a belföldi viszonyoknak. A jövőnket alapvetően az határozza meg, hogy Europa meg tudja-e állítani a 100 éve tartó folyamatos relatív térvesztését. És ez nem globalizmus (ez az egyik félreértése a mai viszonyoknak), ez egészséges europai nacionalizmus, legalábbis azzá kellene vállnia.
Törölt felhasználó 2006. 04. 24. 07:19
Előzmény: #320  Törölt felhasználó
Borze,
ha te mondod, biztos úgy van. Egyébként nem vagyok fideszes, mdf-re szavaztam. Gratulálok a győzelmetekhez. Most meg lehet mutatni, mit tudtok.

Topik gazda

Laurion
Laurion
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek