Topiknyitó: werkaz 2007. 08. 17. 09:56

Econet topik  

Csinálok már egy rendes econet topikot mert hülyén néz ki ez az új bejelentés jöhet cím.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 21:22
Előzmény: #38077  Törölt felhasználó
Én szeretek mindent érteni kata... te lehet megelégedsz kevesebbel is de én nem..
Kis ironiát érzek a szavaidba.. egyszerü kérdéseket tettem fel tölem jobban informált emberektöl várom a választ rá elvégre azért van a forum hogy informálodjunk..
nem csak nekem fogalmazodnak meg s zerintem a fejébe ezek a kérdések.. másnak is tanulságosak lehetnek a válaszok..
Mint mondottam marques tett egy nagyon nagy kijelentést.. amit talán elhamarkodottan is tett..
Miszerint azt mondta hogy ha 2 héten belül nem lesz uj akvizicios hir nem ir többet a forumba.. nem lett .. és már 3-4 hét eltet azota.. Számomra a hiteles ember az aki ha ilyet ir ... ( és ez nagy biztonságra vall ha igy meri válalni ilyen erös feltétellel) akkor igaz legyen és megtörténjen.. máskülönben meg akkor ne jelentsen ki ilyet a forumon... senki nem kérte hogy ilyen fogadalmakat tegyen..
Máskülönben meg ilyen fogadalmakat itt nem szoktak tenni... tehát akárki akármit ir innentöl kezdve nem lehet felelösségre vonni.. témát én lezártam volna de felhoztad ezért irtam megint rola..
Talán tul különbözö emberek vagyunk..
De nekem ha egy hiteles ember mond valamit és nem ugy lesz akkor annak az embernek a hitele számomra elveszett ..
Attol még lehet igaza de fentartással kezelem a kijelentéseit..
És mégegy dolog ...
Ha valaki pl ul egy ilyen kinos kérdés feltesz.. mert figyelte az elmult idökbe a beirásokat .. és ilyen ellenszenvre talál.. számomra ez nem normális dolog és nem értem miért van.. miért kell a másikkal gunyolodni mocskolodni.. Csak egy megjegyzésem volt ami tény volt itt a forumon és kész....
Amit vagy tudomásul vesznek itt az emberek vagy nem de a tény tény marad..
Többet a témával nem szándékozom foglalkozni csak megemlitettem az észrevételem..
Lenti kérdésem meg hogy az externetet hogy vezetik.. be mik az eddigi infok rola.. nem is értem hogy már megint miért baj hogy tudni akarom ?
Mindegy.. mentem sziasztok!
zotya32 2007. 11. 04. 20:59
Előzmény: #38078  Törölt felhasználó
azt hiszem, a legjobb elrakni a szekrénybe annyi részvényt, amennyit biztos meg akar az ember tartani évekig, hogy majd extra nagy haszonnal el tudja adni, ha tényleg nagy story lenne a jövőben az econet.... én elteszem az biztos, majd csak 2009-2010-ben megyek a pénztárhoz :)). (vagy később, attól függ hogy alakul a történet)
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 20:38
Előzmény: #38076  Törölt felhasználó
Tényleg ... mi a f@szért kell ennyit kombinálni meg kérdezgetni ? meg ,,ha" -zni ?
Venni kell és kussolva várni .. meg egymást bíztatni a fórumban.. aki technikai elemzőmágus az láthatja hogy kicseszett nagy forgalommal emelkedik .. és semmivel öntődik :P
Aki meg fundametális, nagyon megfontolt.. elemzéseket olvasó( ez mondjuk ecóról még nincs) és a brókerét élni nemhagyó, árfolymért betelefonálva aggodó óvatos duhaj, az is láthatja, hogy itt milyen sztori van kialakulóban, egyre javuló Q123. akkal, .. meg ami kell a negyedéves értékelésbe, hogy vonzóvá tegye a papírt....
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 20:36
Előzmény: #38075  Törölt felhasználó
izom, amit ma is műveltél, ne haragudj de ne várj választ senkitől
hogy aztán holnap számonkérj, falhoz állíts, felelősségre vonj valakit, mert nem lett napra-percre pontosan meg amit mondott vagy írt?
mondhatnak neked bármit, száz meg száz újabb kérdésre vársz választ, holott magad bevallod hogy lusta vagy visszalapozni
muszáj mindent érteni?
vagy sodródsz, vagy elfogadod bizonyos személyek véleményét, vagy beteszed bankba a pénzedet, az a biztos
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 20:18
Előzmény: #38075  Törölt felhasználó
210-től rángatták brutálisan. Vehető most is.
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 20:16
Előzmény: #38073  Törölt felhasználó
Na várjunk egy valamit még nem értek..
Nem az econet része az externet?
És ha igen hogy akarják tözsdére vinni?
Külön? Külön cégként? és akkor abbol econet tulajdonosok hogy profitálnak?
Kiveszk a céget az econetböl?
Mik az erre vonatkozo tervek?
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 20:16
Az amerikai tőzsde zuhanása az egész világra kihat. Mivel a Bux -nak szerencséje volt a hosszú hétvégével ezért szerintem a hétfői napon kérdéses lehet az irány. (hosszú távon NEM!) Kérdeznélek titeket, hogy mit gondoltok mi várható vételi oldalról? Esetlegesen lehet e q3 -ig egy kisebb lejtmenet?
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 20:10
Előzmény: #38068  Törölt felhasználó
TOmi, egyvalami van, ami miatt nem valószínű ,hogy CSAK az externet lesz nagy story, mégpedig az ,hogy egyéb nem externetet gyüjtött, hanem ecot.
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 20:06
Előzmény: #38071  Törölt felhasználó
Jo a sztori nagyon... nem véletlenül figyelem én is már amiota tözsdézem...
Anno emlékszem még januárba olvasgattam távoli terveirol a cégnek.... bár akkor nem játszottam meg nagy lével a beszálást.. micsoda kasza lett volna :)
Talán egy ujabb fotex lesz ez is?
Tényleg a fotex hogy tudott ilyen siker sztorit csinálni? Az is rengeteg akviziciot hajtott végre? (nagy az ingatlan vagyona azt tudom..)
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 19:58
Előzmény: #38070  Törölt felhasználó
bravó fiúk, jól összefoglaltátok a lényeget, aki számít, mindenki beírta a maga meglátását: marqves, inflexió, pandix, stb, bocs ha valakit kihagytam

és végre siemens is megnyílt - magamban csak néma leventének hívtam - mert mindig bedobott egy-egy fontos linket, de nem tett hozzá kommentet:)))
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 19:32
Előzmény: #38069  Törölt felhasználó
szerintem nemtudom:)))
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 19:27
Sziasztok. Szerintetek az amerikai zuhanások ránk milyen hatással lehetnek? Esetlegesen vissza eshetünk innen (pl.:a q3 ig)?
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 19:18
Előzmény: #38067  Monster
Tyű, mennyi olvasnivalót nyomattatok ide a "szünetben". Köszönöm én is mindenkinek a sok hasznos infót!
Engem egy valami aggaszt. Ha az externetet bevezetik a tőzsdére, akkor nem AZ lesz a nagy story? Mi lesz, ha az econetet elhanyagolják a befektetők, és az externetet kezdik el venni stb.
Monster 2007. 11. 04. 17:52
Előzmény: #38066  Törölt felhasználó
marqves:
Szerintem ezekkel az összefoglalókkal frissíthetnéd az econet blogot, úgyis rég került már bele friss info:)
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 17:15
Előzmény: #38063  siemens
Siemens:
Köszönjük az összefoglalót!

Ugyancsak ítt köszönném meg Marqves öszegzését is ami ugyancsak figyelemreméltó!
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 16:59
Előzmény: #38064  Törölt felhasználó
Ez szép volt siemens!!!!! Többiek! Olvasni!
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 13:13
Előzmény: #38063  siemens
Köszi siemns ez tényleg remek volt!

várjuk a fejleményeket, és azokkal értek egyet akik szerint a story még csak most kezdődik. :))
siemens 2007. 11. 04. 12:55
(Az én kiváncsiságomat is felkeltette - köszönöm inflexio!) Előre is elnézést kérek mindenkitől az értelmetlen találgatásokért.....

Az Externet forgalma lendületesen bővült és a korábbi évek majd 100%-os éves növekedését követően az idén várhatóan 2 milliárd forint feletti árbevételt fog elérni. Az Externet piaci értéke meghaladja a 2 milliárd Ft-ot!! és ennek figyelembe vételével határozzák meg majd a tőzsdei bevezetési árat!! Jelenleg folyamatban lévő talakulással létrejövő Externet Zrt. jegyzett tőkéje 178.900.000 Ft lesz, részvényeinek névértéke 50 Ft. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a bevezetési ár a cég piaci értékéhez fog igazodni!! (2007 augusztus az Externetnek 370 millió Ft a teljes alaptőkéje.) Lehet, hogy meg fogunk lepődni a bevezetési árfolyamon........!!

.........És végül ne menjünk el szótlanul, ne feledkezzünk meg az "egyéb" rovatról sem. (A
legkényesebb pont, információhoz jutni nagyon nehéz - lehet, hogy nagyon mellé nyúltam!)
2004. I. félév végére, (2,4%-os tulajdoni hányadukat) már 11,4%-os (1,5 millió részvényre) sikerült feltornázniuk. 100 Ft, vagy alatta teljesült.
2004. II. félévében a részesedésük 14,4%-ra (2.6 millió db) emelkedett.
2005. I. félév végére 38%!!!-ra (10,8 millió db) emelkedett. Ebben az esetben max. 80 Ft-os átlagáron valósult meg a 8 millió db részvény megvásárlása.
2005. év végére 50%-os részesedést értek el!!! (14,4 millió db) Ekkor 60 Ft-os átlagárat
nyugodtan feltételezhetünk!
A kb. 14 millió részvény átlag bekerülési ára nem haladta meg a 80 Ft-ot!! Ez annyiban
változott, hogy kb 10-12 millióra csökkent??, az adatokra a féléves gyorsjelentésekből
következtetni lehet!! Ezidáig 1 milliárd Ft. körüli összeget költött(ek) részvényvásárlásra, bár 2006-tól már nem aktív?? szereplő! (feltételezve, hogy a tőzsdén vásárolt!!-szerintem nem a teljes mennyiséget.)

Kitartó "hosszútávú" befektetőkről van szó! Már 3 éve folyamatosan gyűjtik a papírokat! Nem lehet tudni (egyelőre!!) mi a szándékuk, hogy csak egyszerű pénzügyi befektetésről lenne szó?? vagy inkább szakmai irányú az érdeklődés! Persze minden cégnél előfordul "nem regisztrált" részvényes, de 30-40-50%!!! - vagy ez csak egy befektetőt takar?? Ha szakmai befektető, akkor : Nobilis Kristóf?, a Sanoma, az Interware Média, a Ringier Online, és a T-Online?? - csak találgatok?? A Nobils-Econet kapcsolatról lehetne írni egy külön fejezetet - nagyon sok a közös pont!! Azonban arra vonatkozó hírt, hogy az Econetben levő tulajdona teljesen megszünt volna, én nem találtam. (lehet, hogy nem voltam elég alapos!)
Mindezek ismeretében az nehezen képzelhető el, hogy a management tudta nélkül (valósította) valósítja meg a terveit bárkiről is legyen szó!!

Hamarosan kiderül!!............

Valami összegzést kéne írni a végén, esetleg valakit érdekel a véleményem. Hát lássuk : Ahogy a szélessáv egyre inkább teret nyer, úgy csökken a kis független szolgáltatók (100-200) piaci esélye!! Nem tudják felvenni a versenyt, sem az árakban, sem a szolgáltatások - sem a fejlesztések terén. Kiszolgáltatokká válnak és felvásárlás célpontjai lesznek!!!

További kérdés, hogy mi a szándék a stop.hu oldallal kapcsolatban, és hogy akarja e az Econet tovább erősíteni a media portfolióját? Célpontok lehetnek: ma.hu, myVIP.com és a vatera!! (A fantáziá(m)nak nincs határa!! Húúú, két nap alatt egy egész kis?? média birodalmat építettem. Hamar elköltöttem jó pár milliárdot!)

Ha az Externet-Econet ezt az utat követi, akkor a STORY CSAK MOST KEZDŐDIK IGAZÁN !!!

Rendelkezem Econet részvénnyel. Végre van egy story a BÉT-en is! (marqves köszönöm)

kissherceg 2007. 11. 04. 11:44
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2007. 11. 04. 10:37
Előzmény: #38060  Törölt felhasználó
Akkor bocs.

Topik gazda

werkaz
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek