Topiknyitó: Spiller 2026. 05. 01. 16:38

magyarpéter és a tisza kormány  

Gondoltam itt össze lehet írni kisbarátunk és a kormány dolgait. Nálam a Tisza az a folyó a másik nevet melléknévként használom . Eseményeket, politikai és gazdasági lépéseket töprengéseiket fogom berakni. Ha pozitív azt is be fogom írni. Itt nincs helye a mééé mit csináltak a zorbánék. Ok az volt elmúlt most ez van. Az ideálishoz kell mérnünk nem egy rosszhoz.
A szubjektív véleményem a legényről: jelleme a tudása a képességei nem alkalmasak egy ország vezetésére.
Aranytartalék: Magyarország aranytartaléka 110 tonna, ami történelmi csúcs.
Devizatartalék: "A nemzetközi tartalékok összege 58,7 milliárd euró (2026. márciusi adat), ami kismértékű csökkenés a februári 59,8 milliárdos abszolút rekordhoz képest."
Ezen felül van az állami tulajdon: reptér, részvények, horvát kikötő, közművek, olajtárolók..stb stb..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 2026. 05. 31. 23:37
Előzmény: #217  Spiller
A vasúti sínek régebben Diósgyőrben készültek, na ott már többé sosem.
A Dunaferr vertikumban a cégek már tökrementek, pl radiátorgyár már úgyszintén nincs.
Egyetértek veled, ebbe pénzt tolni semmi értelme.
Olcsóbb lenne kifizetni a munkavállalóknak x év bért előre, mint ezt a mai Dunaferrt üzemeltetni. Pont ugyanúgy nincs hozzá az országnak adottsága, mint az akkugyáraknál.
Spiller 2026. 05. 31. 16:22
magyarpeti örömtáncot jár  az eus pénzek egy részének a hazahozásával..anno mutatta a pici kis kezével milyen kicsit kell engedni és hazahozzák.  A közös sajtótájékoztatón kicsit morcinak tünt és vörös volt a feje amikor ursi elsorolta miért kezdünk kapni de mennyi minden van még előttünk. 
lassan elő lehet venni a listámat és pipálgatni, de ne kapkodjunk. Mindennek eljön az ideje.
Nyugtával a napot. 

Spiller 2026. 05. 31. 16:06
Előzmény: #215  DavidCamp
Szerintem az a gond ennek az erőműnek így semmi értelme. Indiában 2hét alatt szétszednek egy bontásra megvett hatalmas hajót, lángvágókkal strandpapucsban és már beolvasztva hengerelve megy is a piacra. Ezzel versenyzel?  Lehetetlen.  Ráadásul a Dunai vasmű a szovjet később ukrán vasércre épült, és azért a Duna mellé mert főleg uszályokkal érkezett a vasérc, nálunk nem sok jó vasérc van. A világban a speciális fémekre van nagy kereslet a speciális ötvözetekre, ilyen a szerszámipar (svédacél) és ott van a hadiipar speciális igényei vagy sima módon a vaslemezek amit lézervágókkal cnc gépekkel munkálnak meg. Itt is visszaköszön mint minden ágazatban a minél nagyobb hozzáadott értékű  magas minőségű terméket lehet eladni.  Van pár cég akiket ismerek és lemezmegmunkálással foglalkoznak.. milyenek a gépek? Német, finn svéd. Milyen alapanyagot vaslemezt használnak? Németet. Miért? mert egyenes és nem rozsdás.  
Régen a magyar gépipar jelentős volt. turbinák, generátorok, hídelemek, szerszámgépek. Nem tudom honnan veszik a vasúti sineket vagy honnan vannak a tehervonatok, ezekben is lehetne vitézkedni. 
DavidCamp 2026. 05. 30. 23:18
Törölt hozzászólás
DavidCamp 2026. 05. 30. 23:15
https://dex.hu/x.php?id=inxcl&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2026%2F05%2F30%2Fdunai-vasmu-magyar-peter-kormany-penzugyminiszter-egymilliard-forint-mentoov

1milliard.picsafust...inkabb 10milliard vagy meg az sem eleg!
Hiaba ontik bele a penzt ha nincs piaca az eromu aruinak. 
Spiller 2026. 05. 28. 20:13
Előzmény: #213  bigyula
Jo ha elmondod. :DDD. A koltsegvetesbe latszik 1 honap mulva te. Csak okulasodra kozel 100% ra fel kell tolteni. 
bigyula 2026. 05. 28. 20:06
Előzmény: #210  Spiller
Hát, nem hozod a nickneved. :) Ha május 20-ig kellett fizetni, és egy hónap múlva látszik, akkor az ugye június 20. Még három hét. Egyébként egész adóévben kellett előlegeket fizetni, és december 20-ig fel kellett tölteni a társasági adót is, szóval, ez nem most folyik be. Csak egy elszámolás történik: akinek még van valamennyi tartozása, az befizeti, akinek meg van visszaigényelhető, az visszaigényli.
Spiller 2026. 05. 28. 19:24
Előzmény: #208  bigyula
ursit beszopta ez latszik
Spiller 2026. 05. 28. 19:23
Előzmény: #209  ronaldinyo
fura nem :)
Spiller 2026. 05. 28. 19:22
Előzmény: #208  bigyula
Ne butaskodj mostf izwttem szjat tsgi ador. Ez 1 honap mulva latszik
.
ronaldinyo 2026. 05. 28. 18:15
azért érdekes -nagyvonalakban az történik amit orbán akar.folytatjuk-csak névváltozással és háttérben.
bigyula 2026. 05. 28. 18:12
Előzmény: #207  Spiller
" én is azt csinálnám megnézném a kasszát, egyenleget húznék és utána bele a lecsóba. Azért varga bemondta a számokat, most van az adófizetés időszaka tehát nekem ne mondják gáz van."
.
Az első mondatnál tartanak. És eddig is látható volt, hogy nagy a gáz: 4 hónap alatt az éves - nem kicsi, és egyszer már megemelt - tervezett hiány 93%-át - a saját kimutatásuk szerint is - eltapsolták orbáncék. Viszonyításként: ezt több, mint amennyiért MP és a kormánya csápol prüsszelben. 4 hónap alatt!
Spiller 2026. 05. 28. 17:16
Előzmény: #204  Törölt felhasználó
nem nagyon értem. Elvileg a háttérben össze lehetett volna rakni egy megújulás programot egy fontossági sorrenddel egy stratégiai programot. Ok. én is azt csinálnám megnézném a kasszát, egyenleget húznék és utána bele a lecsóba. Azért varga bemondta a számokat, most van az adófizetés időszaka tehát nekem ne mondják gáz van.    Mostanában csak azt látom végre csinálnak valamit másnap már stornó vagy módosítás.  Az internetes troll hülyegyerekből a miniszterelnöki eskü után  egy komoly államférfi álarcát húzta volna fel. Nagyon kapálózik a kissrác a parlamentben az osztály bohócának nézik még a párttársai is kirögögik.  Lehet pár dolog. A kisfiúval nyerték meg a választásokat de idővel leváltják. Voltak súlyos igéretek ami miatt megválasztották - mert nem az esze és a jelleme miatt választották meg-  ilyen a hazavisszük az euból a pénzeket  az elszámoltatás és az ügynökakták. Úgy néz ki ursi átb@szta. Ahogy anno orbánt is. Orbánnak is az volt írjátok alá a hitelfelvételt és már kapjátok is a rátok eső részt.  Most találkozik kiscsóka ursival és meg sem említik a pénzeket. Ha jönnek a migránsok au eus pénz nem az elszámoltatás végtelen történet lesz és minimásis sikerrel, az ügynökakták kiválogatottak (de családjáról is előkerülhet a nagypapa erőspálról is komoly akta és ez visszahullik a fejére.)   ez elég gáz lesz.  
sasa44 2026. 05. 27. 07:04
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2026. 05. 27. 07:01
Előzmény: #204  Törölt felhasználó
Megint megnéztem. Ebből a hülyéből miniszterelnök lett:
https://www.facebook.com/reel/1337956098214040
Törölt felhasználó 2026. 05. 27. 05:54
Előzmény: #203  Spiller
A kiomplexusos kiscsávó képtelen felnőni ahhoz, hogy ő lett a minelnök. Tegnap ismét teljesen átment bohócba. Szerencsétlen házelnöknek a saját miniszterelnökét kellett volna fegyelmeznie...
Spiller 2026. 05. 26. 23:59
Liliomfi levaltotta a tekes csókát. Anno volt rola szo tekesek néha helyretettek a amikor tombolt a családban. 
Csupa fontos kis bosszuallas. :) tik taK ketyeg az ora kicsi. 
ronaldinyo 2026. 05. 26. 17:54
Törölt hozzászólás
sasa44 2026. 05. 26. 16:56
Törölt hozzászólás

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek