Topiknyitó: hekki 2026. 01. 13. 20:46

USA - Irán háború  

Tik-tak, tik -tak
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper 2026. 02. 28. 15:45
Előzmény: #90  tom122
"ehhez persze kellett Trump is és a gazdasági válság Iránban ami az ellenzéket növelte"
-
A majdnem 50 éves amerikai embargó okozta a válságot, amit az utolsó 2 hónapban plusz vámokkal és egy banki manipulációval is megfejeltek és durva inflációt idéztek elő a valutájukban, ezt Scott Bessent is elismerte sőt dicsekedett vele, ez a szívatás azóta megy mióta kirúgdosták az olajos cégeket és a CIA MI6 báb sahot.
"Irán elkövette azt a taktikai hibát,hogy elkezdte rakétázni a szomszédos arab országokat,mégha azok az usa katonai bázisokat is jelentik."
-
Én is ezt csináltam volna a helyükben, mi az, hogy semlegesnek kiáltják ki magukat, de utána több tucat amerikai bázist, repülőt stb. hosztolnak, meg ugye a légterüket hivatalosan nem engedik használni, de azért mégis... a szunnita kiskirályságok, melyek lakosai egyenként kb. az 1 millió főt sem ütik meg (kivéve szaúd arábia - jöhetnek harcolni, ha akarnak vagy jobb lenne, ha eldöntenék már hogy mit akarnak.
-
Az UAE herceg vagy király -ki ott a főmufti- Epsteinnel főzőcskézett a szigeten...
andras-80 2026. 02. 28. 15:39
Előzmény: #93  keeper
Így igaz! Várjuk pl jóslatát a következő száz évre! De tételesen lebontva évekre, mikor történik, amit a zacc mutat!
Zanza2 2026. 02. 28. 15:36
Előzmény: #80  GrizzlyG
Csak meg ne lepődj majd a benzinkúton...
andras-80 2026. 02. 28. 15:36
Előzmény: #88  Placi82
Bocs, tényleg hibáztam. Kelenföldi panelrengeteg a helyes. A sok panel-felhőkarcoló között nehéz lehet az élet 😂
Törölt felhasználó 2026. 02. 28. 15:35
ki hatalmazta fel amerikát az állandó háborukra? de nembaj -az usa ugy fog elpusztulni ahogy megszületett -gyilkosságban.nem kár érte a fenevadért
tom122 2026. 02. 28. 15:31
Előzmény: #93  keeper
Az is elég lesz ha megtámadják Tajvant,mindenesetre ha elhúzódó háború lenne és az USA flotta le lenne kötve Irán partjainál akkor a kínaiak akár azt is gondolhatják,hogy most jött el az ő idejük.
tom122 2026. 02. 28. 15:27
Előzmény: #92  Placi82
Nem ismerem az iráni belső viszonyokat,de feltételezem,amikor az irán elleni támadást megindították akkor feltérképezték a rezsim váltás lehetőségét,ha ennek nem sok esélye van akkor a mostani katonai akciónak sincsen olyan nagy értelme.
keeper 2026. 02. 28. 15:20
Előzmény: #91  Placi82

Kína közben kezd nyújtózkodni:
https://iran.liveuamap.com/en/2026/28-february-14-china-calls-for-an-immediate-halt-to-the
.
A nagyobbik baj az lesz, ha szétlövik az azeri pajtikat is, akkor aztán már csak Líbiából fog jönni valamennyi.
.
A molt én úgy olvastam pár hete, hogy már félig átállították (molosok nyilatkozták) és kell még nekik talán 7-8 hónap, de erre már sajna nem emlékszem pontosan.
.
Laci jósoljál már egyet a zaccból, szerinted mi lesz a következő lépés? Szerintem kína elkezdi ráönteni a  piacra az usa kötvényeket, ha nem fejezik be ezt a cirkuszt. Nagyon a WW3 szélén táncolunk.
Placi82 2026. 02. 28. 15:16
Előzmény: #90  tom122
Nem dől meg az iráni rezsim. Belülről tartós nagyon. Anno utána olvastam. 
A fiatalok elégedetlenek, mint mindenhol, la világom, lehet jogosan. 
De az idősebb korosztaly és patrialhalis tarsadalomban a családők azaz az idősebb férfiak szava számít.....
Nem a fiatal fiuk szava.... 
Placi82 2026. 02. 28. 15:10
Előzmény: #86  keeper
Az hagyján az legyen az ő bajuk. De  ha Barátság nem indul el hamarosan akkor nem is fog. 
És tényleg az urali orosz olaj   és a nyugati könnyű Brent közötti spread fedezte a limitált rezsi csökkentést, mert azt így kapartak össze.... (már tobb hete mondtam ezt mielőtt a média erről beszélt volna mostanában , mielőtt valaki azt mondja hogy......... 😉). Mert tudok számolni. És  tredelem az olajat is néha. Képben kell lenni....... 
MOL különadó, és az EU s árszintu  magyar uzemanyagárak adójabol.... AFA etc... 
Plusz a kék áramlaton jott a logisztikailag jobb orosz gáz, amit most akartak állítólag felrobbantani, mint az északi aramlatot. 
Szóval. Ha se Barátság se Kék áramlat, sokak által imádott Z miatt(nem az Ukrán nép) hanem Z és csapata miatt, akkor, nálunk is alsó hangon olyan áram árak és gáz árak lesznek mint Brüsszelben, Berlinben, etc... 
Vagy magasabb  mert tőlünk elég távol vannak a tengerek, és saját kikotonk sincs. Horvátok pedig, kihasznaljakna helyzetet. 
Molt atallitani Brent olajra is lesz 1 Mrd euró összesen kb. 
Esetleg  ha valaki nem tudná. 
És Spanyolorszag se vagyunk hogy alig van tél. 
Úgyhogy Magyarországon nagyobb gebasz lesz.... Sajnos.... 
Így kellett nekünk most ez az iráni háború mint üveges Tóthnak  a hanyat esés. 
tom122 2026. 02. 28. 14:59
Bekövetkezett ami boritékolható volt,Izrael megpróbál leszámolni fő riválisával az iráni rezsimmel,ehhez persze kellett Trump is és a gazdasági válság Iránban ami az ellenzéket növelte,szóval minden össze állt,ezért írtam pár hete,hogy Megtámadják Iránt.
Köztudottan nem a szívem csücske Izrael akikre mint egy rákos sejtre tekintek ,de az Iráni rezsimre is hasonlóan,az USa meg köztudottan egy rabló hatalmat képvisel,de kivételesen most jó döntésnek tartom,hogy leszámolnak az iráni rezsimmel, az iráni nép sokkal jobb vezetést érdemel,és eljött számukra a nagy lehetőség a rezsim leváltására.
Az oroszok max hirszerzési információkkal tudják segíteni az iráni rezsimet,a kínaiak valószínűleg nem adtak át olyan fegyvert amelyek komolyabb kárt tehetne az usa hadihajókban, ha várnak a támadással akkor lehet,hogy lett volna ilyen fegyverük az irániaknak.
Az első cél a légtér uralása lehet,utánna a szárazföldi katonai alakulatok felszámolása,ha ez megtörtént és meggyengült a rezsim hadserege akkor népfelkelést akarnak gondolom beindítani, legalábbis ez lehet a cél.
A szárazföldi csapatok bevetését sem zárnám ki de inkább arab oldalról,mivel Irán elkövette azt a taktikai hibát,hogy elkezdte rakétázni a szomszédos arab országokat,mégha azok az usa katonai bázisokat is jelentik.
 Ha minden jól megy akkor kb 30 nap alatt megdől az iráni rezsim,ha kevésbé akkor kb 90 nap alatt,ha viszont egy szíriai féle polgárháború alakul ki az évekig is eltarthat.
Shortelek 2026. 02. 28. 14:58
Előzmény: #85  keeper
Max 1 hét azt minden megy tovább, kell a bevétel, olaj.
Placi82 2026. 02. 28. 14:57
Előzmény: #84  andras-80
Akármit szedsz  hagyd abba. Komolyan. Nagyon durva lehet, ha ilyeneket hallucinalsz hogy Győri vagyok.. :)) 
Budan lakom, már 16 éve, de ne zavarjon. 
Győrbe én csak átutazoba voltam erintolegesen párszor. 
Értem én, hogy pontosan talált amit mondtam, és így  terelsz.! 😉
De azért ennyit tudsz??? 
Na, nem bantasbol, de  én egy bizonyos szint felett, nem megyek egy bizonyos szint alá. 
Ezt megtanultam. 
Mondom én megneztem anno miket irkaltal, a  múltad, fröccsögtel másokra akik ellenvelemenyel voltak , durván személyeskedve  mindenhova..... 
 En ebben az iszap birkozasban, veled nem veszek részt, 
Oka : mert te élveznéd, erre vagy szakosodva, én meg csak piszkos lennék. 
Felolem irogathatsz , de én innentől ignorállak.
keeper 2026. 02. 28. 14:47
Izrael csúcsfegyvereket vetett be:
.
Israel used a secretive air-launched two-stage ballistic missile in the opening strikes of its joint attack with the U.S. against Iran on February 28 morning, according to photos from Iraq.
.
The same type of missile was used in Israeli attacks that targeted Iran in April and October of 2024, as well as in the opening strikes of the 12-day war in June of last year, with similar remains found in Iraq in all of these cases.
.
The missile is thought to be a derivative of Israel’s Sparrow family of air-launched target missiles, which were initially developed to mimic ballistic missiles and were used to test anti-missile systems.
.
The missile in question may in fact be the “Golden Horizon” air-launched ballistic missile named in a U.S. intelligence report that was leaked ahead of the Israeli attack on Iran that took place on October 26 of 2024. The missile is thought to have a maximum range of around 2,000 kilometers, and just like Sparrow targets, it is believed to be launched from F-15 fighter jets.
.
Besides having a longer range, air-launched ballistic missiles are extremely difficult to detect and intercept. This apparently made them the weapon of choice for Israel when it comes to attacking Iran.
.
Az izraeliek állításuk szerint egy magas rangú vezetőt likvidáltak, a többiek köszönik elvannak, ami most zajlik az még csak a bemelegítés:
-
"The advisor to the commander-in-chief of the Revolutionary Guard, addressing Trump: Today we launched missiles from old stockpiles, and soon we will unveil weapons you have never seen before."

keeper 2026. 02. 28. 14:45
Előzmény: #83  Placi82

"Kaja Kallás meg már felhivta az Izraeli kulugyminisztert is!!!!! "
.
Kaja Kallas egy hülye, már terrorszervezetté nyilvánította az egész iráni hadsereget, most meg pattog?
.
Sebaj, majd nem jön az LNG amerikából és meggondolja magát vagy épp majd tripla áron.
andras-80 2026. 02. 28. 14:40
Előzmény: #83  Placi82
Már megint felhúztad magad. Akkor kezdesz a győri panelrengeteg között pajtikázni 😂
Placi82 2026. 02. 28. 14:14
Előzmény: #75  andras-80
Pajtika, azért egy gazdasági fórumon csak all in propagandát nyomni, O.V takarodj, és az Orosz ukrán, topikban. Anélkül hogy akár egy értelmes gazdasági hozzaszolas olvastam  volna tőled , bármit... Khmmmm
. Akit érdekel az nézzen utána a munkassagodnak.
Ennyire nyomni a propagandát, mint neked. Biztos megeri..😉
De figyelj nem vagy képben, mert Brüsszel annyira ítélte  az Iráni támadást és USA - t, hogy csak na. Hétfőn már Ursula ostorozni fogja az Usat és Izrael. 
Kaja Kallás meg már felhivta az Izraeli kulugyminisztert is!!!!! 
Szóval előbb kérjél eligazítást, mielőtt saját kutfoból, olyat mondasz, ami ellenkezik Brüsszelel.
 Szóval, ne gondolkodj önállóan. 🤣. Mert nem megy. 
Először tajekozodj mi a  narrativad.!!! 🤣
Törölt felhasználó 2026. 02. 28. 14:04
ja és a zsidó népet -nem oda soroljuk -csak a sátánista -luciferhivő-konkolygyomokat.lucifer fattyait.de őket szolgálja az emberiség-mert ők kellenek és nem a két fiú.nekik.nem tettek az emberiség feje mellé pisztojt hogy a sátánt szolgálják-szabad akaratbol szolgálja a többség.
Törölt felhasználó 2026. 02. 28. 14:00
meglehet-mert -ez még nem a vég.de közel van

Topik gazda

hekki
hekki
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek