Topiknyitó: ASR 2025. 10. 21. 18:20

MacroLab – Trendek, minták, töréspontok  

Ez a topik a gazdaság működéséről szól: makrogazdasági folyamatok, piaci mechanizmusok, pénzrendszer, összefüggések. A fókusz a fundamentumokon és a mintázatokon van, nem a technikai elemzésen.
Lehet hozni híreket, elemzéseket, saját gondolatokat vagy kérdéseket – a cél a közös értelmezés, nem a versengés. Az etikus vita érték, a beszélgetőpartner nem ellenfél.
A topikban megjelenő vélemények nem minősülnek befektetési tanácsnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
papafilip kedd, 22:48
Előzmény: #1022  ASR
Ez a folyamat akár évtizedekig is eltarthat és közben nem zárnám ki, hogy a technológiai szingularitás valamilyen módon még jobban kitolja majd ezt.
Illetve az eszkalálódó nemzetközi helyzet valami a mostaniaknál komolyabb háború romba dönthet mindent hamarabb, szóval vannak még itt opciók, de egyik sem igazán rózsás.
ASR 2026. 04. 03. 19:50
ASR 2026. 04. 02. 11:54
Előzmény: #1020  papafilip
Az egynapos trade-ek eddig nagyon jól működnek, csak az eszközt kell megválogatni. Érdemes a kvantumgravitációt is beépíteni a számításba. :) Megértem a stratégiádat, teljesen racionális most a kivárás.
papafilip 2026. 04. 02. 08:14
Mondjuk rövidtávra max az tud érdemben lőni, akinek van belsős infója mit csinál Trump. :D
Én spec eléggé befagytam ebben a csapkodásban és inkább továbbra is kivárok, még mindig nem dőltek el az irányok, 3900-4100 között mondjuk vennék aranyat, meg abban az időtávban valszeg ezüstöt is.
Napelemesekben is figyelem a jó beszálló időt.
Meg a tech-et is figyelem, de ott még azért kellenek esések, hogy igazán vonzó legyen nekem.
Placi82 2026. 04. 01. 21:39
Előzmény: #1018  ASR
Igen. De én belekalkulalom az új monetaris  vilagrend et is az új egyenletbe.... Rovidravra én már nem lövök. Elég volt. 
Most ha megnezed  a chartot valaki nagy, egy nagyon nagy zseb adta, 4760 nal. 
Gyanús volt nekem. 
ASR 2026. 04. 01. 21:26
Előzmény: #1017  Placi82
Valószínűbb, hogy rövid távon lefelé megyünk: kamatok fel, CHF fel, az ezüst alulteljesít, és ismét szűkül a likviditás.
Placi82 2026. 04. 01. 20:22
Előzmény: #1016  ASR
Majd nézem. Hogy hajnalban ad e padlot Kína a 4800 nak. Mert ha nincs szívó keresleti hatás akkor az baj.
Pedig most vagy rezsimvaltas hajnalán állunk vagy kurva nagyot tévedek és az drága lesz....
ASR 2026. 04. 01. 19:32
Előzmény: #1013  Placi82
Írtam is, hogy már bővítettem a kitettséget, aztán tegnap, a kamatok zuhanásakor tovább húztam a pozíciót. Aranynál nem a konkrét szintek mozgatnak, hanem a magas, tartós kitettség; csak a nagyobb korrekciókat és eséseket tradelem le részlegesen. Őszinén: nem tudom.
Placi82 2026. 04. 01. 18:56
Placi82 2026. 04. 01. 18:50
Előzmény: #1012  ASR
Bogárnak azért a geopolitikai részben anno  bejott néhány dolog. Ez tagadhatatlan. Ő nem makros rezsimekben gondolkdik mint Te. 
Hanem inkább geopolitikai vonal....közgazdászkent. 
Abba meg annyira ne volt rossz ha az utóbbi 15 évet megnezzuk...
Ezt a cikkeket nem olvastam, mert van elég dolgom 30 másodperem  van 1 kommentre ezért van sok elütes is a mobilon sokszor,, amit csak küldök úgy ahogy van, ellenőrzés nélkül. 
Placi82 2026. 04. 01. 18:44
Előzmény: #996  Placi82
ASR!!
Utoiratot olvasd el, amit meg a billegő zónában 4550$/troy uncia írtam.
Bejott .😉 
Na találjuk ki merre tovább?!?! szerintem 5000$! A következő szint Szerinted? 
ASR 2026. 04. 01. 14:55
Előzmény: #1008  Goldstein17
Egy Aranyozott Alucsákó-babérkoszorú Érdemrendre felterjesztve. :)
ASR 2026. 04. 01. 14:44
Előzmény: #1007  MrSomm
Ez már így marad. Az arany többé nem egy lenézett mellékszereplő, hanem a rendszer tartalékeszköze. Egy ekkora horderejű átértékelődés pedig mágnesként vonzza a spekulációt.
Igen, sokkal jobb lenne. :)
Placi82 2026. 04. 01. 09:44
Előzmény: #1009  Placi82
Jav 1.002.
Amugy erre azért befizetek, Trump bekerol beszél, kibonulásrol, a hormuzi szoros dolga megoldodikn szerintem is akkor így vagy úgy. De az hogy közben Izrael egy kicsit nagyon ki akarja tologatni azokat a határok köveket...... Az viszont baj lehet 
Bízunk Istenben, de azért tartsuk szárazon a puskaport... 
Placi82 2026. 04. 01. 09:17
Előzmény: #1006  ASR
Igen. Megneztem. Most raneztem a 10Y bondra is volt 4.43 is most 4.265
 Elég szépen lejott
Amugy es is csatlakozom, és is megelegendnek egy 0. 2%/munkanap emelekedessel. Mert 5 év alatt azb1250 munkanap kB. 1.0002 az 1250 edijen az 12.152 azaz 1215%emelkedes lenne 5 év alatt. Bontanek 1 alkoholmentes sört örömömben 
Goldstein17 2026. 04. 01. 08:59
Ha már emlegettem, itt van a mester legújabb alkotása a világot a háttérből irányító, vilaghaborukat es nemzetek pusztulását okozó hatterhatalomrol. Persze csak finoman, ahogy egy ekkora intellektushoz illik.
https://magyarnemzet.hu/velemeny/2026/03/kimaradni-a-vilaghaborubol
MrSomm 2026. 03. 31. 22:33
Előzmény: #1006  ASR
En attol tartok, hogy az arany/ezustbe most folyik vissza a spekulativ penz. Jobban orulnek egy komotos 0.2%-os napi emelkedesnek a kovetkezo 5 evben. 
ASR 2026. 03. 31. 21:27
Előzmény: #1005  Placi82
Ilyenkor általában a kötvénypiac a legőszintébb. Az olasz hozamok épp szakadnak.
Placi82 2026. 03. 31. 20:47
Ha már jatekelmelet 
Játékosok:
Retail az még  fosik. 
Hedgefund az lassan visszavesz
Shortosok kibicelnek a partvonalon 
Longosok pedig visszajönnek
Csata zona ez a szint. 
Placi82 2026. 03. 31. 19:50
USA otthagyja az Iráni háborút. Úgy látszik már a 110$olajatbse bírta volna ki azt hittemnahogybirtamn130nig tartja magát és nemnrantjanrlnankormanyt. De ez is anomália. Mutatja a helyzetét. És a  szorost  pedig otthagyja, Iránnak.??Zuhan az olaj. 
"" -Placi82- (vasárnap, 00:01)Mondtam. Ha esze van Trumpnak. Kiugrik Izrael mellől. 
És a hormuzi szoroson athalado olaj tanker ék fizetnek Irannak 1centet hordonkent, mert innentől. Ők felügyelik...
Karpotlast fizetni kell mert Irán nyert. Szárazföldi erteelmes partraszálláshoz kellene tobbszazezer tengereszgyalogos. 
90 milliós országba ami 4 szer nagyobb mint Németország... 
Ergo már megy az kudozas és végül kárpótlást kell adni mert sok. Milliárd kárt okoztak eszközökben és civilekben az USA. Tudom hihetetlenül. Hangzik. De ez lesz..... Vagy akkor vörös tengeri szorost lovika huszies akkor jön. 250$os olaj. 2 év uva biztos megoldjaknhogy legyozikIrantxe addigra USA polgarhaburus Mad Max  szinten lesz, és afél világ is. Ugye nem. Is drága 10 cent /hordó kárpótlás Irannak.?? Téma: Ezüst""
Véleményed ASR.? Így lész megoldva.? Én azt gondolom, hogy 10 cent/hord  vámot fog szedni Irán a tankerektol  Amúgy ezt mondtam már március elején is. Kb március 6 an is. Mondjuk akkor speciel mindenki rohogott, hogy 3  héten belül vege Irannak. Én akkor szóltam hogy Iran az nem Irak. Ki  fejtetttem bőven miért...
Oka milyen a Síita vallás mártíromság tiszteletbe tartása,  vágyakozás etc.  ... Más típusú mint a Szunita.. 
Goldstein17 2026. 03. 31. 19:33
Előzmény: #1001  Placi82
Nem irtam neked semmit, nem véletlenül. Te viszont megszólítottal, amire reagáltam, belatom hiba volt, most megint elolvashattam ugyanazt, amit szeretsz ismetelgetni (biztos hogy olyan jó a memóriád?), beleértve a brüsszeli munkasokat, amit mar legalább haromszor olvastam tőled, természetesen a kontextusbol kiragadva. Ami pedig a lexikális tudást illeti, az annyit ér amennyit használni tud belőle az ember... Ami a szinvonalat illeti, Te itt egy lebutitott Bogar Laci bacsit hozol, van még hova fejlődni. 
Hogy használok-e mesterséges intelligenciat? Természetesen, képzeld én meg papírt es tollat is használok,  biztos ez is nagyon furcsa neked. Szeretném tovabbra is olvasni ezt a topikot, légyszíves ne rontsd el . Most atadom a terepet,  atmegyek csak olvaso módba,  persze szelektálok...
Placi82 2026. 03. 31. 19:00
Előzmény: #998  ASR
Bármikor jöhet. Mert meg mindig likviditási szahara van. És a geoppolitikabia is pellengeren tancol.
Szóval bármikor jöhet a leontes, de van egy olyan adat, ami smutatja hogy van e azért komoly padló az adott időintetvallumban az arany alatt vagy éppen sajnos  nincs. És megy a papír arany  dump, megallítahatlanul. 
Placi82 2026. 03. 31. 18:54
Előzmény: #1000  Goldstein17
Hagyjuk ezt a "vicces dolgot," meg hogy"ügyi vagyok"meg a leeereszkedo stilust. Amióta kijött az AI azóta mindenki vigeczkedik, te is, csak nekem atjön hogy ki az aki  tud, és ki az aki csak chatGP zik, és azzal arcoskodik
És te csak chatGP tzel... És te chatGP el, amivel semmi bajom de ezt a lekezelo stílust kérlek nekem ne, ha kérhetem értem én hogy te már 60 as években az Istenhegyi útra megfelelő  "pedigrevel." szulettel.Te mondtad.!!! 
Én meg csak  egy Borsodi faluba, de én emlékszem hogy olvastam, és Pénz alkimiaja  volt a könyv címe és volt vagy 280 oldalas és dog unalom.. Mert a lényeg belefer volna 15 oldalba. 
Tudod e hogy melyik olyan banknál  kezdett el dolgozni USA ban aki az Osztrak porosz háborúban míg a R....ok család a Habsburgokat tamogattak addig ő annál a banknál kezdte a karrierje akik anno  a Poroszokat pénzeltek,finasziroztak. A porosz Habsburgok háborúban. 
A trükk az  egészben  a R......d ház adta annak a Poroszokat is finaszirozno, Bismarkot is finaszirozo bankardinasztianak a  Tőkét ahol később Soros befutott. Ergo anno ugyanaz   egy bankhaz finasziroztak mindkét haboruzo felett. 
... De ez csak egy kis történelmi  érdekesség, de ezt biztos tudod. Ja nem :)) 
Na ezt keresd ki a chatGP ben ha tudod🤣. Mert ez nem lesz benne 🤣, De a Wikipédia megtalaod ha utánanézek. Üvölt rólad a Chatgpt vel valló villogas, talmi dolog ez, ha értelmezni az összefüggéseket nem megy 
Szóval ne "vicceskedj" és nézz le engem, csodás pedigrevel születettkent, a  Borsodi paraszt fiut, mert lehet többet tud mint gondolnád. "És amúgy is szívembe loptad magad, mikor magyarok hordajarol írtál, kik a veled szembe lévő Brüsszeli lakásod homlokzati felújításra jöttek dolgozni furgonban, és hallgatni kenyszerultel  az ízes magyar beszédet. " pedig dolgozni mentek, nem segélyre Ezt is régen írtad lakás topikba, de mint mondtam mindent is megjegyzek amit olvasok..... 😉 
Ez igen, és te gunyolodsz. Hát igen ez a baj hogy mindent amit olvasok sajnos megjegyzek. Sajnos ezt is. Te is mindent amit olvasol megjegyzel?? Van ilyen képességed? Mert ha nincs ez a a képességed akkor viszont  szerintem szerényebben elvtars😉,a gunyolodassal. nagyon szépen köszönöm előre is 
Elnézést ASR az offert, de már nem az első ilyen stílust kapom Tőle, amire nem reagáltam, hanem a sokadikat, és már unom. És most kibukott.... Ez van.... 

Topik gazda

ASR
4 4 5

aktív fórumozók