Topiknyitó: Spiller 2025. 07. 26. 21:32

Állampapír, tőzsde, befektetés.  

Csak tematikus topikok vannak, görcsösen, szemellenzövel ragaszkodnak a topikinditók a témához (teljes joguk megvan hozzá). A mai világban minden mindennel összefügg. Érdemes egy szélesebb konszenzusba helyezni a dolgokat. Megnézni egy hir mire hat, hathat. Ma már sokaknak van megtakarítása vannak akiknek már jelentösebb ez az összeg, nem engedhetik meg maguknak, hogy ne alakitsanak ki egy diverzifikált portfóliót. Tehát jöhetnek a befektetéssel kapcsolatos gondolatok, konkrét történetek. Gazdasági hirek. Egy kis vérszivogatás is belefér. Jöhet egy-egy gondolatkisérlet egy tanulságos videó. A rosszinduatot a trollkodást büntetem.
Akinek kell használja és adjon hozzá ha tud.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller csütörtök, 20:51
Előzmény: #416  balentum
csak gondolj bele egy érdekes dologba.  2022 vége felé eladtad a valutád nagy részét eurt és usd 410-424 és 410 környékén. Eladtad az összes befektetési ingatlant. Ezeket a pénzeket beraktad mind  állampapírba. Ismered a hozamokat.  Mostanában pedig vehettél   325ön dollárt 385 körül eurt.  Mennyit kereshettél pl usd-ben?  (én kb ezt csináltam )  Senki nem tudta mi lesz a jó.. volt ennél jobb? volt. utólag.  Lesz még jobb befektetés? lesz... a tudás és a szerencse találkozására van szükség. 
A tőzsde kockázatos, igen. Miért? mert semmi hatásod nincs a folyamatokra és kb 1 millió embernek nagyobb rálátása van a piacra mint neked.   És még ott vannak a kereskedési robotok. Te 3 görbét adatot nézegetsz és okosnak gondolod magad  vs. AI által vezérelt kereskedési robot akinek ráadásul még soxor több infója van. Az összes általad ismert és nem ismert adatot elemez összehasonlít a mp tört része alatt látja a short és long stopokat.. tudja kik a megbízók.. tudja mekkora pénzzel lehet megmozgatni a piacokat az általa kívánt irányba és napi 24órát kereskedik lankadatlanul. Ha még megkapja a hitelminősítők várható döntéseit is, akkor?    Hol vagy vagyunk   ehhez képest a táplálékláncban? 
Spiller csütörtök, 20:15
Előzmény: #416  balentum
ne értékeld le magad. ha tudsz 5-6 dolgot akkor már a felső 25%ban vagy. 
állampapír -ha arra gondolsz-   hoz 7%-ot és gyakorlatilag látra szóló számla.  Nekem tökéletes. Deviza van nekem annyi amennyi kell  az átlagárfolyam is megfelel. A befektetési portfóliót írtam le, a céges és családi vagyonszerkezet nincs benne.  Ne hagyd magad befolyásolni politikailag a sok kis nyomitól, sokan sok pénzt vesztettek mert felültek a propagandának.  Őket fújja ide oda a szél.   Ha már állampapír és politika.   Ha fidesz marad akkor marad ez a konstrukció ezzel az adózással.  Ha liliomfi jön akkor várhatóan minden tőkejövedelem adózik 22%  a tbsz-ek is.   szja 3 sávos lesz,  a tsg-i adó 9ről emelkedik.   22% ra?  Ha csak ezt a pár dolgot nézem ezért ezek hatalmas hatással lennének a civil lakosságra és a megtakarításokra. 
Az is várható gyorsan akarják bevezetni vélhetően ki akarnák használni a "vészhelyzeti" kormányzást ami jelenleg érvényben van. Tehát mindenképp ki kell dolgozni magadnak egy stratégiát másrészt két dolog van. A verzió normál körülmények között 2026ra van érvényes adótörvény és ősszel tárgyalják a következő évit akkor van időd előkészülni. B verzió  ha a kormányalakítás után azonnal egy rendeletgyártás lesz a vészhelyzetre hivatkozva.  Valamelyikek még alkotmányozni is akarnak 2/3os törvényeket többségivel akarnak változtatni. 
Spiller csütörtök, 19:49
Előzmény: #417  Placi82
ok jöhet.  lényegretörően :)
Placi82 csütörtök, 16:33
Előzmény: #415  Spiller
Kollateral válságot kifejtemha lesz vagy egy órám rá, mert ilyen még nem volt....sose 
Ez új ismeretlen vizek lesznek. Minden dogma meg fog dőlni.
balentum
balentum csütörtök, 15:23
Előzmény: #415  Spiller
Én a magam útját próbálom járni, de nyilván nyitott szemmel és fülekkel.
Tudod egy "óvodásnak" még nagyon sokat kell tanulni és mindig tanul az ember.
Néztem a portfoliódat ás az álompapír kitettség elég erősnek mondható. Nem tudom mióta van így, de egy kicsit én soknak tartom, persze én meg nem merem bővíteni....
Spiller csütörtök, 15:14
Előzmény: #411  balentum
Én nézek grafikonokat de sztem már jó ideje nem a TA alapján mennek a papírok. Ha megnézel elemzést akkor mit mond? vagy felmegy vagy le..ha felfele indul meg akkor az fals kitörés, bikacsapda,..ugyan.. ehhez nem kellenek szines vonalak.. Ha megy minden megy. régen legalább a szektorok külön mozogtak.. Én azt szoktam nézni hol nő  meg a forgalom. A Fiboban egy kicsit hiszek..hiszen a természet egyik alapja az aranymetszés..    
Spiller csütörtök, 15:03
Előzmény: #405  Placi82
A zárt klubokkal az a bajom mindenki édibédi.. hasonló a hasonlóval..állóvíz   W.A. től szabadon..amelyik klub engem felvenne abba nem szivesen lépnék be.  :)   
Spiller csütörtök, 15:00
Előzmény: #406  Placi82
a mostani részvény etf és certi portfólióm szórakozás.. érzem vagy sem a piacokat.. akkorák a pakkok már érezhető ha hoz vagy ha veszteséges..a puskakaporom szárazon tartva   ha piacok esnek 15-20%ot  akkor  veszek  40-50% puskaporért majd még 25% ért.. ha lejjebb megy vagy bővítgetem ahogy felfelé megy.. 20-25% ot vélhetően tartom állampapírban.. és meglátom mi lesz. 
Placi82 csütörtök, 14:57
Előzmény: #407  Törölt felhasználó
Már 2 éve kb nincs,  megunta a sok nepmuveszeti agyagedenyt.:) 
balentum
balentum csütörtök, 14:56
Előzmény: #410  Spiller
Köszi, nálam 105xx-nél van a csati tető még várok rá hátha....:)
Spiller csütörtök, 14:53
Előzmény: #408  balentum
hozta amit kell. Nincs benne sztori , ha lenne valami előkészület akkor le fog menni 9750 környékére...sztem 10250 10500 10750 10950 a színtjei soxor lejárta a 9750-10750 es sávot.  Ha megnézed minden megy most.. és a dax is megy de szerintem nincs több erő ebben.  Minden cégnek romlik a versenyképessége euban..szűkülnek a piacok.. ott vannak a vámok és szankciók.. a negyedésves jelentésekben ezeknek meg kell jelenniük.. hacsaaak az ukrán háború..  de ez nem úgy van reggel arra ébredünk vége. 
Spiller csütörtök, 14:44
sztem bármit leírhatsz mert úgy sem fogadják meg, beírtad ezüstöt én sem vettem pedig volt benne logika mert az ember túlgondolja és emléxik a régi megmalmozásra ezüstben.  Utólag okoskodnak egy részüknek pénzük sincs vagy kaptak valamennyit de remegnek.  a fórumokon is ott van a 80/20 as szabály a 20% értékes a többi az csak van de annak a 80%a is átlagos.. a 20% hitvány ócskaság.   Állítólag 10x annyian olvassák a fórumokat mint amennyien írogatnak.  Ez elvileg egy szakportál..régen félelmetes koponyák voltak itt akiktől lehetett tanulni az átlag sem volt aljas senkiházi.  Már széles körben elterjedt az internet..mindenhova odafújja a szél a hordalékot.  Én sok esetben beírom a pozimat a legtöbbször frissen amikor megveszem..mások utólag írogatnak vételeket.  Nincs ezzel gond ez kaliber karakter kérdése.    A többségnek csak tökéletes be- és kiszállója van.    Sokaknak pótlék a web mert a saját életük egy káosz és sikertelenség kell egy virtuális sikeres de még ez sem jön össze nekik. És miért nem? mert ugyanazt csinálják mint a való életben csak más eredményt várnak.  Változik a világ ez is benne van.  Görgesd át aki nem szimpi.   Néha belemegyek egy egy csatába de ez csak egy kis retorikai edzés. 
balentum
balentum csütörtök, 14:37
Előzmény: #404  Spiller
Ricsit miért??
Törölt felhasználó csütörtök, 14:33
humanoid cimbid mikor irkal megen? Birtam a stilusat :)
Placi82 csütörtök, 14:32
Előzmény: #404  Spiller
Portfólió osszeallítasanal mit szeretnél egy deffenziv biztos alapot, egy crash esetén?? vagy pedig további jó évekre készülve, mint az elmúlt 7-9ev volt.?
Mert valamelyik utat választani kell. Kettő seggel egy lovat nem fog menni. 
Placi82 csütörtök, 14:13
Előzmény: #403  FatFIRE
Nem. Mindent ide írnék mert kb 5 ember van akit kedvelek ezen fórumon, a többinek nem adnék tippeket. De már leirtam, szintén visszakeresheto itt az ezüst fórumon is, hogy vegyük először az ezüst példáját. Most a silver leasing Rate 7%volt. Én elkezdtem , nem magát a silver ETF et venni, mert ha baj lesz, azaz crash, akkor szart se ér, hanem value silver cégeket októberben nagyobb tételeket.. Miért októberben azért mert októberben fokozatosan emelkedett fel silver leasing rate 36%ra. Ami annyiban meglepő hogy előtte évtizedekig 0.5%es 1%kozott mozgott.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Mi is az a silver leasing Rate, kérlek alsan az mutatja az a kamatláb, amin fizikai ezüstöt kölcsön lehet adni egy előre megadott időre.Ez viszont nem   pénzkamat ám, hanem bizony  ezüstben számolt bérleti díj.
Na és mit mutatott már a 10%feletti leasing ráta is hogy robbani fog az ezüst árfolyama. Es nem a TA és az Elliott hullám mechanizmus alapján, mert az most szart se ér......!!!!
Én hulye, meg mivel nem bíztam abban hogy. ciontőke belnyulva, valahogy ezt megkeveri a dolgokat, így csak ezust banya részvényt vettem. Pedig all in ezust ETF et kellet volna ami a csövön kifert. Mert elkzdtek ezek a papír ezustel, és hatalmas nagy tőke tételes short poziciokat a nagybankok az ezüst leszoritasara, azzá short pozíciók felvételre. De a globális dél elkezdte leszallitasra kérni az LMBA tol. Főleg Kína és India. És ott voltak a szarban mert fizikai ezust és papír ezust árfolyama külön vált. Ezért ugrott meg a leasing ráta.... Mert papír ETF et tudnak  a bankok gyártani végtelenbe!!!!! . No de leszallitani 600 kontraktusnyi 3 milliónyi uncia azaz 100 tonna  ezüstöt egy vevőnek no azt már nem lehet papíron  létrehozni.  Nem is sikerült. Pedig elvileg van raktáron dogivel..... Állítólag 20.000 tonna😉. Aha. 
És még sok mindent mesélnek, amivel pénzt lehetne keresni, no de nem szívesen adnék tippeket az ilyen bandita, vagy hzsoolti és társai  felekenek, mert ők bek........k. De nektek viszont  igen... 
Ez a dillemam, hol lehetne titkosan anonim módon zárt rendszerben ezeket megvitatni?  Mert a foromtarsak nagyteszetol már hányingert kapok. Elnézést, de a sok dunning krugeres sötét figura oktat ki engem és szemelyeskedik. ???wtf? Az több mint nevetséges.:) . Sztem tudod mire gondolok:))) . És még pénzes tippeket is adják ezeknek.?????  
Na nem. Jószívű gyerek vagyok, de ezeknek személyeskedoknek nem. 
Valami megoldás kellene 
Spiller csütörtök, 12:12
Előzmény: #302  Spiller
Ma kiszálltam richterből 9650-9750es vételek. reggel bővítettem dax shortot, eladtam vonoviát. 25,1en és 23,88on vettem. BTC  ETF-et eladtam korábban 94,5usd-s  árnál  most várom a 85usd körüli árat. Ott veszek.  és 75.54 usd-nél.    Mol marad ha összejön NIS üzlet akkor is jó ha nem akkor tartom osztalékig. 
Van Eutelsatom is, korábban vettem, ezt el is felejtettem, láttam lement akkor vettem egy pakkot ha lejjebb megy majd veszek gondoltam.  
tehát a portfólióm most.
Bif, MOL, Super MC, DAX short, Eutelsat.  
a puskapor marad szárazon. 
1. 15%  Kp USD és EUR, Huf + némi kincsek
2.  60% Állampapír HUF
3.  25% Tőzsdei Számla  kb 65% deviza 35% HUF Kb 51% van befektetve a fentiekbe. 
FatFIRE csütörtök, 07:56
Előzmény: #402  Placi82
Kíváncsi vagyok, de úgy látom, hasonlóan gondolkodunk és a következtetéseink is hasonlóak. Írd le kérlek, én pedig majd csatlakozom hozzá néhány szakmailag megalapozott észrevétellel.
Placi82 szerda, 21:58
Előzmény: #397  FatFIRE
Placi82 hétfő, 18:33Előzmény: #6  ZedisaliveKollaterál  azaz jó minőségű ,biztos fedezet, amit a pénzügyi rendszer zálogként elfogad hitelekhez, repo-ügyletekhez, derivatívákhoz.A Fed most nem jó minőségű fedezeteként fogad el. MBS eket . Mert senki más már nem veszi meg, vagy fogadja el  a piacon...FED repozgat. Ez a repo a hitelrendszer szíve . De szívrohama van.
Repo-piaci pánik alakul , magasabb haircut kamat felmegy SOFR spike  ugrik.
Nem az baj hogy nincs pénz, azt csinálnak, hanem nincs már jó fedezet.
Ha érdekel kifejtem, ha nálad és Spillernel  nuku  tőzsde most , akkor nem küzdök vele 😃

Topik gazda

Spiller
3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek