Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
einstein hétfő, 21:02
Előzmény: #2219  einstein
ALK zárva +32% (ezekbe a csapkodó kapkodó időkben ezt elteszem ) és helyette CRWV vétel
... talán visszajön a kockázatvállalás, akkor ezt megtépik, target 145-150usd között
einstein hétfő, 20:33
viszont ALK sajna lefordulni látszik, komolyan gondolkodok a záráson
einstein hétfő, 20:29
Előzmény: #2216  Robotka
hogy én már mióta várom a kitörését, brrrrra 17es szint rendre leveri, de ha egyszer átszakad a gát.......
https://www.tradingview.com/x/s3AOzZHz/
az ideális az lenne, ha egy meglepetés gyj-re megtépnék és magabizotsan menne 3hétig :) és rá lehetne tenni egy STOP-ot 22,xx nél, onnan pedig minden cent ajándék
Bob hétfő, 19:40
Sziasztok! Újra itt, próbálom felvenni a fonalat de eléggé lemaradtam. 
Robotka hétfő, 19:19
Előzmény: #2200  einstein
PGY eddig jol alakul
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 18:43
https://invst.ly/1ie9z0
MU  Elég szépen másik most is a támaszon felfelé.... semicond para ide v oda! :) (Simán lehet h rosszul illesztettem) Ilyen tempóval lehet még menni..?? De meddig? Ja az AI VAPEX vágásig! ;) (Szerintem) 
einstein hétfő, 17:43
Előzmény: #2213  buythedip
a mai emelkedés funda alapja, hogy a MicroStrategy bejelentette a Digital Credit Capital Framework nevű új stratégiáját. Ennek lényege, hogy a cég létrehozott egy 2,55 milliárd dolláros fix készpénztartalékot, amit kizárólag az elsőbbségi részvények osztalékaira és a hitelek kamataira fordíthatják. Ez adhat némi nyugalmat a piacot, hogy a cégnek nem kell Bitcoinokat eladnia a kötelezettségei teljesítéséhez, így a beáramló részvénytőke 100%-át újra BTC vásárlásra fordíthatják. De ha a BTC árfolyama nem fordul, átmeneti lesz ez a megnyugvás. Még annak ellenére is hogy a "lakossági prémium" totál kiárazódott a részvényből.
buythedip hétfő, 17:00
Előzmény: #2197  zsoltee77
MSTR - nagyjából eltaláltad az alját.
nyuszibroker hétfő, 14:48
Előzmény: #2210  GrizzlyG
Na ja... közben meg lehet atombombát heggesztenek a sivatag alatti barlangokban..... 
Robotka hétfő, 12:12
TOYO - mindenki döntse el maga, de nekem ez most no barinernek tünik. Napelem, growth sztori de mar nyereseggel, nemreg volt egy tökebevonas (11 dollaron, mostani arfolyam 7,3) amit gyarepitesre hasznalnak fel, kis közkez, 25% feletti short allomany. Nem mondom hogy örökke tartom de egy overreaction utani visszapattanast varnek a hetre
GrizzlyG
GrizzlyG vasárnap, 02:37
"Az Egyesült Államok repülőgépei ismét bombázták iráni rakéta- és dróntároló helyeket, valamint part menti radarállomásokat a tűzszüneti megállapodás megsértése miatt! Nagyon is lehetséges, hogy soha nem fognak tanulni! Eljöhet az a pont, amikor már nem leszünk képesek ésszerűek lenni, és kénytelenek leszünk katonailag befejezni a munkát, amit nagyon sikeresen elkezdtünk. Ha ez megtörténik, az Iráni Iszlám Köztársaság megszűnik létezni! DJT"
guantanamo
guantanamo szombat, 23:13
Nike van 50 rol, smr 16-rol. Elobbitol majd szabadulnek, reaktorosokbol meg van par befektetesnek.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 22:12
Előzmény: #2205  Zoltanovitsch
NIKE! JA!!! Ez kimaradt mert most vettem észre:  Nem olyan erős jel sztem de kellemetlen irányt erősítheti ez a bennfentes sell:
6/12/2026Philip Mccartney
EVP
Sell17,398$46.18$803,439.64
zsoltee77
zsoltee77 péntek, 20:26
Előzmény: #2201  einstein
SMR-t én tartom, nem nagy pozi, nagy minuszban, viszont fele pakkal kiválóan lehet trédelni, bár egyre kisebb tartományban. Amikor nagyon szétverik 10 alá, venni kell, aztán 11 felett meg eladni. Mondjuk ugyanezt csináltam 15 körül is, aztán befektető lettem. :D
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 12:21
JA!? Tegnap kereskedtem is: 
MRK eladás 124 en!  88,1 es vétel... 
Hát persze h azonnal kiő a fa..ba eladás után!!! :D

Szóval vegyétek mert menni fog! :D :D :D A(múgy ne hallgassatok az AI -ra... mert most először ő győzött meg az AZONNALi eladásról bár amúgyis aldásra kínáltam már soxxor... pár dollával fejjebb) :D  Tanulópénz... és fillérezés... :)  Sebaj biztos nyerő behúzva. Első elfogadható köröm a külföldi piacon... többi cégem tartom ...pirosban! :D :D :D 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 12:10
NIKE
Srácok nekem egyre gyanúsabb itt valami...  Bennfentes szagot érzek.... nagyon mélyen az árfolyam s a premarket sem biztató... -0,66 %  Sztem ma a 40 nagyon meglesz s itt úgy jelzik nemcsak lélektani kerek támasz hanem technikai is ÉS jöv KEDDen jelentés!!  Nekem ez elég érdekes setup! :D 
Tpp: 20 % h a 40 es elesik és kés a vajon...
50% h a 40 megtartja ma.
30 % istentuggya! :D 
Oldalazást eléggé nem várok.. 
(V leviszik az árfolyást de közben bennfentesek veszik (Nem tudom mennyi a kiderülési idő- mert kötelező jeleteni) a jelentés meg jó lesz és ők jó aljon bevásárolnak)? :) 
Szal ma NIKE nál 40 es szint mozija lesz szvsz. :) 
Robotka csütörtök, 23:21
Előzmény: #2191  buythedip
MSTR Engem anno kiütött egy stop nulla nyereseggel, majd 120-on visszaszalltam. Most beallitottam egy eladast kerek 120-ra es töröltem a watchliströl (ez be szokott nekem jönni :D
Ja es többet akkor se veszek ha meg innen lefelezödik
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch csütörtök, 23:15
Előzmény: #2195  einstein
MSFT! Na máris megbántam :D De a kis poziméretnek meg örülök. Ma máris benézett 350 alá! Ejha! Sztem a 340 már pénteken már csak szentimentalitás alapán is könnyen meglehet... s 320 it tök reális! (AI val összgyűjthetők a legújabb rossz hírek - ez alapján sejtem csak) :)  Quantum tudományos vita, EU szankciók, a többi ismert apappara : Azure befátelek AI kiadások Tőkebevonási para:   rv, kötvény. 
Robotka csütörtök, 23:07
Előzmény: #2199  einstein
Jo lenne mert pont ma vettem redcat egy rendkivul bonyolult gondolatmenet utan azaz „innen mar csak nem esik tovabb“
einstein csütörtök, 20:26
és amiknél az elmúlt hetekben adtam fel a "reményt" és kattant a stop
SMR  -43% 
UNISYS  -38% ( ez amint eladtam visszament 0-ba, azt hittem az ideg megöl )

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek