Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
einstein szerda, 18:51
Előzmény: #1361  einstein
"CoreWeave fordulós mintát mutat...."
hát ez minden csak nem az, bevitt egy gyomrost
Csaba75 szerda, 18:31
Előzmény: #1374  Ahham
AI para.... túlzó elvárasok aztán elmaradnak a várakozástól az eredmènyek.
Valami jogi AI szoftver miatt is áll a para a tőzsdèn.
Startup fóbia hogy a tönkremegy tőlük a dollármillárdos cègek....
Hiszti a köbön hogy aztán valakik jól bevásároljanak
Kitáraznak sokan tech-ből  mas szektorokba.
buythedip szerda, 18:28
Előzmény: #1377  buythedip
Meg azt hiszem a guidance csökkentése halálos ítélettel egyenértékű.
buythedip szerda, 18:27
Előzmény: #1373  TozsdeMagus
Jelentett. Nem rosszat, de most rotáció van.
Robotka szerda, 18:12
Nekem is. Majd elmulik. Nezd a jo oldalat, retek (RedCat) beszallo alakul.
Dave110 szerda, 17:56
Semmi, most más szektorok mennek. Sp500 pont ott van ahol eddig, csúcson.
Ahham szerda, 17:13
Én konkrétan azt kérdezném, hogy mi a geci van az USA-tőzsdén? A múlt hét közepe óta a vagyonom negyede ment a levesbe... és nem csak szoftver-részvényeim vannak...
TozsdeMagus szerda, 16:21
Előzmény: #1366  Zoltanovitsch
Az AMD vel mi történt????
Tudja vki?
Atafan szerda, 15:54
ENPH   +40%
Dave110 szerda, 11:24
Előzmény: #1369  Csaba75
Ha te komolyan úgy gondolod hogy a Tesla árfolyamának köze van, az autógyártáshoz, akkor nincs több kérdésem.
buythedip szerda, 10:50
Ma jelent CCI és a SNAP.
A Snap talán felrakétázik 8.17ig és ott szétverik, ha jó a jelentés.
Szerintem beállok oda eladni.
Csaba75 szerda, 09:46
Előzmény: #1357  Dave110
Az adobe főleg vállalati ökoszisztèmákra èpül , ők nem fogják leváltani sufnitunigos olcsó termèkre az adobet mert ott az árnál megbízhatóság  biztonság fontosabb rèszükre és onnan a sok bevètel.
A diákok meg  sok magánfelhasználó aki pld canvast használ ahogy olvasom pènz nem lesz belöle sok egyenlöre.
Figma ami konkurencia adobe-ra a tervező szoftverei miatt de mennyi a bevètele az adobe-hoz kèpest, töredèk.
Van konkurencia de azok mègis mekkorák?  Túl nagy a hiszti  az adobe körül
Ott a tesla pld , szerintem ott jóval nagyobb a  konkurencia mert mèretben is ott a BYD stb de mègis mèg mindig  420 dollár , csökkenő bevètellel.
Csaba75 szerda, 09:27
Előzmény: #1360  einstein
Vettem hígítasnak még adobe mert ez az ár olyan mintha vesztesèges lenne a cèg ez nonszensz , masrèszt ez a szint mar a cèg piai kapitalizációját veszèlyezteti.
Muszáj valamit lèpniük
buythedip szerda, 07:48
Előzmény: #1365  einstein
Azért volt bennfentes eladás is mostanában rajta.
De elég nagy adag van bennfentes kézben és nagy a short interest is. Szerintem kicsi a free float.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 22:58
AMD , CMG, MDLZ leárazások afterben (magamnak is írom h ezeket holnap lessem) :) 
einstein kedd, 22:50
Előzmény: #1364  buythedip
Köszönöm, insider vétel, nagyon erős szignál. 
Szurkolok és figyelem a mozgását mától.
buythedip kedd, 22:30
Előzmény: #1362  einstein
Moskowitz, a director állandóan veszi.
A 238M db részvényből 58M a kezében van már, az a negyede. Barchart szerint 39%-ot birtokol, nem teljesen értem.
A szoftver szektort most olyan teátrálisan verik agyon az AI miatt, hogy először lőnek, aztán kérdeznek.
De az egész szoftverszektoron belül is még erősebb a hatás a SaaS cégekre.
Short interest is nagy.
Talán Moskowitz ajánlatot terjeszt be a maradék részvényre, ha unja amit a charton lát.
buythedip kedd, 22:21
WHR 100 fölé készül törni idén
einstein kedd, 22:18
Előzmény: #1352  buythedip
úgy vagy vele, mint én az UniSYS-el :) mission impassible
Elmondod mi a sztori amit látsz benne?
azok a módszerek amikkel számoltatni szoktam a fair value-t , egyik sem működik :) olyan titokzatos dolog, valahogy semmit nem találok róla. 
Max ami igen csábító, hogy felvásárlási célpontként igen impozáns, ha lecsapnak rá az zsigerből +40% nyitóba. Ahogy nézem agyon van shortolva, van benne egy nagy adag short squeeze esély ha elindul. a days to cover kb 7nap, az szép rallit okozhat. 
Mi a mögöttes történet? ha nem titok
einstein kedd, 22:05
CoreWeave fordulós mintát mutat, ha valóban oldódik a feszültség innen egy holnapi megerősítés után mehet felfelé egy laza 40%-ot adok neki 4-6hetet target 126 merjünk nagyot álmodni jeligére
...nagyon kéne az önbizalmamnak

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek