Én azt gondolom, a FIRE az, mikor már a gyerekek boldogulását nem a nyugdíjas állja. Lehet picit segíteni, vagy inkább korábban pályára állítani, de eltartani, azt nem.
Ha valaki ezt így látja, szerintem sokkal kisebb költséggel is eléldegél az ember. Igaz, igényeiktől függően, mert ha elég neki egy vityilló a Balatonhoz közel, hogy kiélhesse munka utáni vágyát és rabszolgája legyen, akkor az utazás meg van oldva.
A vállalkozó Ismerőseim közül a legtöbb életcélja olyan céget fejleszteni, ami csak úgy magától megy , hozza a pénzt és ő meg majd utazgathat. Aztán mikor oda kerülne, már nincs kedve utazgatni, mert megöregedett.
Fiatal koromban beültük az autóba és csak úgy mentünk. Ez több mint 1 millió kilométer levezetése után már nem is annyira szórakozás. Nem fáraszt, de nem is élvezem. Még szerencse, hogy a fiam van ebben a fázisban, hogy imád vezetni.
Én az utazással is így vagyok, a készülődés, herce hurca, pakolás, cipekedés......eléggé unalmas és macera. Eleve az idegen ágy, idegen környezet, mire megszokom, már jöhetsz is haza. Amit meg közben látok, az már nem tud annyira elvarázsolni.
Itthon minden a kényelmemet szolgálja, elvégre jóideje ehhez alakítgatjuk. A természet járás meg teljesen kielégíti a látnivalót, semmivel sem tud jobban feldobni valamilyen öreg rom, vagy hegy, tenger.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)