Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ZSETON70
ZSETON70 ma, 14:44
Előzmény: #3422  bitKain
Legalàbbis reméljük 
Elon ma, 12:15
szépen elkezdték bontani a 3000et is ami most már ellenállás :)
bitKain
bitKain ma, 12:02
Előzmény: #3421  hully-gully
Hacsak nincs 2 nagy vevő, akik egymással versengenének, hogy ki szerzi meg a PE- többségi tulajdonát akkor kevéssé hihető, hogy 3000-nél nem fogunk lecövekelni.
Anno a Rábában láttam ilyet, akkor az árfolyam gyakorlatilag kb 650-ről felment kb 2900-ig.
(Lehet, hogy még oldrider-nek is megremeg a keze és eladja a maradék pakkját.)
hully-gully
hully-gully ma, 11:52
Előzmény: #3419  salaxx
Gyerünk tovább! 
bitKain
bitKain ma, 11:46
Előzmény: #3419  salaxx
Valami pezsgős posztot kellett volna kitenni a 3000-re tekintettel. 🙂
🎆🍾🥂
salaxx
salaxx ma, 11:34
Előzmény: #3418  Elon
megvan: r3000
Elon ma, 10:17
2990 en mindjárt elfogynak az eladók....:)
bitKain
bitKain ma, 09:53
Előzmény: #3416  bitKain
utolsó kötés; vétel (db) - eladás (db)
2 990; 2 970(50) - 2 990(427)
bitKain
bitKain ma, 09:28
Előzmény: #3415  Elon
Ha aktuális még a kérdés:
utolsó kötés; vétel (db) - eladás (db)
2 990; 2 960(3088) - 2 990(2441)
Elon ma, 09:05
mennyi a real?
Matti vasárnap, 17:57
Előzmény: #3413  Elon
Üdv! Szerintem a 3000-en sok részvény cserél még gazdát. Egy hete még korrekcióra számítottam, de épp azóta  eladóin 2990-3000  ft ill. 2500-6000 db-ok látszanak. Kötve hiszem, hogy ez csak egy 25M forintos ellenállás szerintrm sokkal több az, de ha 3000 fölé érünk akkor is csak egy komoly hír, bejelentés tarthat a korrekció ellen. De pesze nem bánnám, ha holnap kilőne... 😁 
Elon vasárnap, 16:23
szerintetek 3000 -es szintet "szolidan", érjük el vagy ha átjutunk akkor 3100 körülig meg se áll, mert 3000 ig aki akar tud, tudott realizálni?
vcsmate
vcsmate szombat, 10:56
A nagypapírokéhoz hasonló kiemelkedő teljesítményt a PannErgy tud még felmutatni a BUX-tagok közül 
bitKain
bitKain péntek, 16:14
Előzmény: #3399  user01
Kimaradt: szerintem a szeptemberi osztalékot megkapjuk, a márciusi pedig az új projektre fog menni. 
A vezetés adott pár százalék esélyt arra, hogy sikerül elindítani egy nagyobb beruházást.
bitKain
bitKain péntek, 16:04
Előzmény: #3399  user01
Teljesen egyetértek az árfolyam mozgás szokatlanságával, de lehet, hogy csak 4-5 hatás találkozott: 
1.) Tavaly az MVM csomag megvétele utáni esést kihasználva spekulatív vételek (én is sokat vettem ,és ismerőseim is), hogy majd a Januári speka ralit kihasználva eladom. 
2.) Szokásos vételek és emelkedés a januári ralira, majd a januári rali, és visszaesés.
3.) Április 1. - BUX kosárba visszakerülés, ami hoz egy kis vételi erőt.
4.) Április 12. - Választások és rendszerváltás. (Remény, hogy más lesz a geotermia megítélése és támogatása.)
5.) .. és itt érkezünk meg a +1-hez, ami szerintem azzal van összefüggésben, hogy MP-ék gyorsan letárgyalták, hogy hazahozzák az uniós pénzeket.
- Az EUs pénzeknél fontos szempont lett a transzparencia. A PE transzparens.
- Kell referencia: PE-nek van.
- A gyorsaság is szempont lesz: PE-nek van Bp-en előkészített projektje.
- +1 más magáncégnek nincs Mo.-on 2000 m, vagy mélyebb geotermikus kútja. Pest bizonyos részein szükség lesz ilyen megoldásra. (A Bayernek 1300-as a Zuglói kútja.)
- EUs pénzek felhasználásával budapesti projektet is el lehetne indítani. 
- Nekem a Bayer és a MOL tűnik olyan szereplőnek a geotermikus piacon, akiknek jól jönne egy komolyabb tulajdonrész a PE-ben, de a MOL-t kizárnám, nem így venné. (Nekem a Bayer gyanús.)
.
Két budapesti projektre számítok a PE-től.
Az egyiknek a tervei már megvannak. Ha az EU-s támogatást is megítélik, akkor talán belevágnak. Ha az első fúrásai sikeresek lesznek, akkor elindulhat a második tervezése.
Egyetértek User01-gyel, hogy a PE kicsi egy teljes Budapestet lefedő geotermikus fűtési rendszer kiépítéséhez. Szerintem, csak üzemeltetésben lenne értelme. Mindenképpen több telephely kellene, mert drága és bonyolúlt lenne a melegvizet szállítani a város egyik végéből a másikba. 
dexter péntek, 15:54
Előzmény: #3405  salaxx

A geotermia szövetgésnek, de akár a Panny vezetőségének ezeket a problémákat jeleznie kell a döntéshozok felé.
Úgy gondolom,hogy most sokkal nagyobb a nyitottság az érvek meghallgatására, mint korábban (amikor ugye ez kb. 0 volt). Ha a döntéshozok megértik, hogy milyen problémákra kell megoldást találni, akkor az szerintem nem lesz lesöpörve, mint orbánék alatt.
bitKain
bitKain péntek, 14:57
Előzmény: #3403  salaxx
Ez "csak" a korábbi szabályozás módosításáról szól!!!
Bemásolom a címét: "Társadalmi egyeztetés az európai uniós forrásokhoz való hozzáférés érdekében szükséges egyes energetikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról". 
.
Ebben miért is szerepelnének az egyes területek/ágazatok élénkítésével, támogatásával kapcsolatos konkrét intézkedések? 
És ez valóban könnyítés a geotermikus projektek indításával kacsolatban (PE számára is jó), mert egyszerűbbé teszi az engedélyeztetést.
.
Azaz több intézkedés lesz az "európai uniós forrásokhoz való hozzáférés érdekében". Ez volt az első.
.
Megjegyzés: Olyan mintha a gyerekednek most megengednéd, hogy elmenjen focizni a haverokkal (amit korábban nem engedtél), majd később adsz neki pénzt is labdára, meg cipőre ...
salaxx
salaxx péntek, 14:03
Előzmény: #3404  vcsmate
hat ezt atfutva geotermia megint le van fosva. Amit az elözö kommentemben irtam....ha a bürokraciat azonositotta a kormany mint elsö szamu problema, akkor ezt jol beneztek. "Bezzeg" a villamosenergiatarolokkal kapcsolatban röpködnek ilyen kifejezesek - erre irom, hogy alteo -, hogy "bevételkompenzációja finanszírozásához szükséges pénzeszköz mértékének megállapítási módjáról és a megfizetésre vonatkozó részletes szabályokról"
Majd mikor papirtologatas helyett a geotermia vegre PENZZEL lesz dotalva, majd akkor törtenik valami. Addig a szokasos.
salaxx
salaxx péntek, 13:01
Előzmény: #3402  TBSZ1982
hat ettöl inkabb az alteonak kene mennie....ez megint kb semennyire nem konkret geotermival kapcsolatban. Illetve itt eleve nem feltetlenül a koncesszioval meg banyajogokkal volt a gond, hanem a megterülessel. Ha mindenki ott furna akkor es amikor akar, akkor sem vag bele joforman senki, ha belathato idön belül nem terül meg. Oriasi az elsö beruhazas költsege a hatosagi aras lutrihoz kepest. Vagy sokkal piacközelibb arazas kell a höenergiara vagy az allam finanszirozza meg nagyon nagy aranyban a kezdeti beruhazast. (inkabb az utobbi, az a jövöre nezve megiscsak kevesebb kockazatot araz)
Elon péntek, 12:32
egyre magasabban megy a kereskedés, 2980 vétel, 2990 eladás, valószinűleg ha 3000 átlépjük akkor azt nem kicsivel fogja átlépni.... :) kérdés csupán, ma vagy a jövő héten :)

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek