sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Köszönöm! Tudod ez már nem a pénzről szól, inkább a végleges távozási szándékomról .17 éve vettem, mert akkor -szakmabeliként -nagyon bíztam a papírban. De ha végleg lefalcolok, egy kis szösszenetben összefoglalom az elmúlt kb 25 év tőzsdei tapasztalataimat.
Halihó- Kicsit elszaladt az idő , nem volt időm a beígért 2500-on beadni. Most a maradék 2k darabot tettem be csak mára 2690-en. Remélem végleg le tudok lépni. :-) Ha elmegy pá mindenkinek .Ha nem akkor jövő héten talán lépek . :-)
A szerződés technikai paraméterei és részletei a következők szerint épülnek fel:1. Kereskedési és technikai paraméterekAz OTP Bank mint árjegyző köteles folyamatosan adásvételi ajánlatokat fenntartani a BÉT ajánlati könyvében az alábbi minimumkövetelmények szerint:
Minimális ajánlati volumen: Az OTP-nek egyszerre legalább 2500 darab (bizonyos időszakokban, a piaci volatilitástól függően maximum 3600 darab) PannErgy részvényre vonatkozó vételi és eladási ajánlatot kell bent tartania.
Maximális árrés (Spread): A vételi és eladási ár közötti különbség nem haladhatja meg a 3,00%-ot (300 bázispont). Ez biztosítja, hogy a lakossági befektetők ne szembesüljenek túl tág, tisztességtelen ársávval.
Jelenléti kötelezettség: Az OTP köteles a tőzsdei szabad kereskedési szakasz (naponta 9:02-től 17:00-ig tartó időszak) legalább 70%-ában folyamatosan jegyezni az árat. Ha az ajánlatát a piac teljesen lekereskedte (elütötte), az árjegyzőnek maximum 15 percen belül újra be kell vinnie a kötelező likviditási csomagot.
PANNERGY - moderalt