sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Lehet egyedül vagyok vele, de már nagyon várom, hogy egy olyan megvegye ezt a céget, aki nem csak a melegvízbe akar beleülni és hátradőlni, hogy majd csak lesz valami. Nekem az sok mindent elmond, hogy a panny vezetősége egy megújjulós konferencián nem előadó (sőt lehet részt sem vettek rajta).
De az is fontos, hogy az általad bemásolt szöveg így folytatódik: "A kormány ennek támogatására három új pályázatot is tervez: az egyik a
fúrási kockázatok csökkentésére irányul, amely a sikertelen fúrások
költségeinek 50%-át téríti meg; a másik a meglévő geotermikus kutak
villamosenergia-termelésbe való bekapcsolását támogatná; a harmadik
pedig egy kamatmentes beruházási hitelprogram, amely a felszíni
létesítmények és akár a fúrások finanszírozását is segítené."
Ezeket már évekkel ezelőtt megígérték, aztán mégse lett belőle semmi. Én ezeknek már nem hiszek el semmit, mert csak a szövegelés megy.
Külön kitért a geotermikus energia hasznosítására is, amelyet a kormány az egyik legnagyobb kitörési pontnak tart. Felidézte, hogy Magyarország geotermikus adottságai kiválóak, de a bonyolult engedélyezési rendszer évekig hátráltatta a beruházásokat. Az új szabályozás szerint 150 méternél mélyebb kutak esetében egyablakos engedélyezési eljárás lép életbe, a 2000 méter feletti fúrásokra pedig megszűnik a kötelező koncesszió. Ennek hatására az évi néhány engedélykérelem helyett most több mint 120 fut be évente.
PANNERGY - moderalt