Csupán annyi, hogy amikor itt a népek egy jelentős része 100%-ra vette, hogy lesz osztalék, akkor egy csekély kisebbséggel együtt én is szkeptikusan megkérdőjeleztem ezt. Mégis csak azt történt, amit csak páram mertünk jósolni, miszerint úgy fogják tekerni a dolgot, hogy ne kelljen fizetni. Mert nem akarnak.
Ezzel maximálisan egyet értek...próbáljuk itt megmagyarázni a pofátlan indokokat, közben tök egyszerű az egész...80 forint sem lett elfogadva, nem veszélyeztetett semmilyen felvásárlást az sem...Dániel covid 2-t lát :) Ez volt az ok, ennek köszönhető, hogy 2 éve nem érintette az árfolyam a 200 napost...most át is ment rajta...
mármint miről maradtam le? amikor vettem azt is leírtam, amikor adtam azt is. sőt azt is, hogy most is van. Az eddig lezárt/realizált app kereskedésem egy korrekt pozitiv mérleget mutat. ettől még amit csináltak kommunikácó címszó alatt, az röviden: szarlé.
Ebben egyetértünk. A részvény bónusz jó megközelítés, így mindenki érdekelt abban, hogy a cég ne csak papíron hanem a tőzsdén is jól teljesítsen. De a hipotéziseidet, akkor sem igazolja semmi..
Ezt már 1000x átbeszéltétek, nekem nem is ez a bajom, hanem hogy ad1. kereskedési időben, felfüggesztés nélkül kommunikál JD cége olyan infót, ami jelentősen hat az árfolyamra. ad2. elkezdenek a kgy-n alkudozni az osztalék mértékéről, szintén kereskedési időben, szintén felfüggesztés nélkül. Ez árfolyam manipuláció.
Arról, hogy az AW-ban volt bonusz osztogatás a sikeres években ténykérdés. Az, hogy nem adtak osztalékot, mert növekednek, az is. Nem bűncselekmény, csak netto pofátlanság. Ha a cég ahol dolgozom, nem szállítaná le a shareholdereknek a profitot, de adna magának a management bónuszt, akkor két lábbal lennének kibaszva. Erre a legjobb megoldás, hogy kapjanak ők is részvényt bónuszként és ne kp-t. Ennyi.
Másrészt senki nem garantálta az osztalékot, törvényi kötelezettsége volt előterjeszteni. Van ehhez egy vicc. "Egy fiú kérdezi a székelyt, a hal iszik vízet? Nem tudom... De hogy lehetősége van rá az biztos.." Ugyan ez volt a helyzet itt is.
Abszolut, csak a piac másképp büntet. Szvsz ha egy ilyen húzást, amit most megcsinált az App (húsvét előtt kereskedési időben bedobni, hogy jaj hát ne legyen már mégsem osztalék, pedig eddig hát az volt, hogy akár lehetne is), megtették volna a Németországban, annak nagyon komoly következményei lehettek volna. Itt semmi nem lesz. Zéró.
azt írtad, hogy azért fizet osztalékot, mert nincs benne növekedési potenciál. viszont 20 éve fizet. :) tehát akkor 20 éve sem volt benne növekedési potenciál? mol, richter, otp nem hiába blue cégek, mert úgy működnek, ahogy nagyjából egy nemzetközi piac is elvárja. ezek a vagyonkezelő magyar szürkezónás cégek azonnal elvéreznének egy usa piacon. itt mutyisztánban el lehet lavírozni ezzel, persze.
Nem csak úgy tudja elrakni, hogy saját javadalmazásként kiszedi. Egyszerűen egy "baráti vendor" cégen keresztül is tudja bármikor csökkenteni a margint. Az eredmény termelő képesség egy fiktív szám, ha kell, jövőre mást fogsz látni. Ahogy nekik jól esik. A nagytulajoknak az a jó, ha bent van a pénz, mert lehet vele bármit kezdeni. Ha kikerül osztalékként, azzal már nem lehet gazdálkodni. Amúgy pedig továbbra sem tartom jó döntésnek, hogy "eladtak" egy turisztikai célú ingatlant és vettek helyette irodát. Az eladás erősen zárójeles.
Te miről beszélsz, milyen kilopásról beszélsz? Ezeket honnan veszed, mivel tudod alátámasztani. Te most nagy nyilvánosság előtt még ha burkoltan is de bűncselekmény elkövetésével vádaskodsz. Nem kéne, mert még majd vissza nyal a fagyi.
Illetve beéri egy egyenletes szép növekedéssel, úgy hogy mellette a részvényeseknek is visszajuttat. Ez lenne a cél, hogy mi is elérjünk ide. Viszont ha akad alkalmi vétel, akkor megéri feláldozni az osztalékot a nagyobb növekedés oltárán. Majd idővel megtudjuk mire ment a pénz
Ne viccelj. Idézem: "Az OTP Bank Nyrt. 2001 óta fizet osztalékot részvényeseinek, azóta az osztalékfizetés szinte minden évben megtörtént. A bank hivatalos honlapján elérhető osztalékfizetési hirdetmények 2001-ig visszamenőleg dokumentálják az osztalékfizetések részleteit." Tehát szerinted 24 éve nem nő a cég? :)
Appeninn Holding Nyrt.