Az "edzett fórumolvasó" margójára: -Rajtam nagyot "edzett" a minap a topikgazda #14128 bejegyzése, amelyben vélt klónokat listázott név szerint. Én speciel egyetlen nick-kel vagyok jelen a fórumban, és elkerekedett szemekkel olvastam a saját nevemet ebben a listában. Felelőtlen és ostoba karaktergyilkosság volt. Bárkitől az lett volna, de különösen egy topikgazdától. Vigasztalhatom magam az amerikai közmondással, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz (v.ö. edzett), de azért ez nem kis trauma volt a számomra. Az igazságtalanság, a tehetetlenség érzése, az ártatlanul máglyára hurcolás. Ez csúnya volt. Nem kevésbé szomorú az a tény, hogy a "halállista" - akik közül a szerző szerint már csak ketten nincsenek tiltva, hát na de majd - szóval ez az entry a köztől 17 like-ot kapott. - Tépelődtem, hogy egyáltalán reagáljak-e. Kicsit olyan lehet ez, mint amikor a megerőszakolt tépelődik, hogy tegyen feljelentést, vagy maradjon inkább csendben a dologról. Nem biztos, hogy volt értelme elmondani. Mindenesetre nagy bocsánatkérésre nem számítok.
Nem értek egyet. Amikor sokadik nick néven megjelenő kliensek próbálják meg a fórum kevésbé "edzett" olvasóit befolyásolni, akár vételi, akár eladási irányba, ezáltal hatást gyakorolni az árfolyam számukra kedvező irányú mozgására, azt nem lehet elintézni egy "ennyi"-vel,...szerintem.
Van itt egy HighYield nevű tag, aki most tiltva van még. Szerinted ő mit gondolhat vajon erről? (Mert ugye régebb óta olvasol minket, de csak mostanában írsz be.)
Nocsak, nocsak kedves Doktornő! Hogy ki tetszett kupálódni tőzsdéből! Pár napja még tolta a "full amatőr" karakert, most meg azt olvasom, hogy, "Megrántjak nyitás után,feltöltődik a vételi könyv..." stb. Lám, lám pár napig nincs az ember a fórumon, erre milyen "csodák" várják... A topikgazda is -hozzám hasonlóan- leplezetlen örömmel konstatálja ezt a csodálatos fejlődést a Doktornőnél? Mer' én lenyűgöződtem... ;)
na még egy okos pár napos reggel,de miért nem a régit használod? most hirtelen nem ugrik be,de volt itt valaki akinek ez a bux csúcsközelben mi meg esünk volt mostanában a mániája + a tulaj.
Igen, nem kifejezetten az Appeninn viszonylatában írtam, illetve a nyugati társadalom alatt a magyar társadalmat is értetettem. Az urbanizáció egyelőre erősödik, mivel az a leg(költség)hatékonyabb, mivel sokkal olcsóbb működtetni az egymás hegyén-hátán élőket, legyen szó egy ingatlanról, infrastruktúráról, szolgáltatásokról vagy az államról/önkormányzatról. Persze, szerintem ez nem feltétlenül jó, mert ahogy a kolléga is írta, növekszik a kiszolgáltatottság (na jó, ez a világi uraknak pont megfelelő) és egyre kevesebb az olyan tudású ember, aki önellátásra képes valamilyen szinten.
Május 2-án USA gondolom már nyitva lesz. Meddig esünk még? 613-ig? A 685 -öt még minimum 2-3-szor "vissza kell tesztelni"? Legalább 700 felett megállapodhatnánk már! Az 1080-at csak jövőre teszteljük újra, vagy már ősszel is lehet róla szó?Vagy túl sokat akarok?:)
Ja és még egy adalék: az urbanizáció sérülékénységet okoz. Lásd Spanyol-Portugál áramszünet. Szóval a vidék, ahonnan most vándorlás van a városok felé az még bőven felértékelődhez 25-50 év múlva.
2050-re 8.6-8.8M magyar lesz, 2100-ra 6,6M. De nem csak itt lesz gond. Dél-Korea kihal 2100-ra, Oroszország 80M, Kína 800M. A legnagyobb növekedést Nigeria könyveli el, ott 450M-an lesznek.
Egyetértek, viszont a túlkínálattól nem kell tartanunk a nagyvárosok esetében! Kisebb települések fognak "kihalni" szépen lassan, illetve az onnan érkező fiatalabb generáció, urbanizálódik. Másrészről a nyugati társadalmakban megszületett erre a válasz a "Willkommenskultur", az más kérdés, hogy mennyire fog ez célbaérni és fizetőképes keresletet kitermelni az ingatlanpiacon. :) A magyar viszonylatban meg nem hoznék analógiát, nem akarom, hogy kitíltsanak. :) Mindenesetre ez nagyon a hosszútávú jövő és az app-ra vajmi kevés hatást fog ez gyakorolni!
Appeninn Holding Nyrt.